Fyzika Blesk.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vedení elektrického proudu v látkách
Advertisements

Fyzika Elektřina v autě.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_605_F7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Předmět: Fyzika Ročník: 7.
Jak fotografovat bouřky a blesky
Elektřina.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vedení elektrického proudu v plynech
VEDENÍ ELEKTRICKÉHO PROUDU V PLYNECH
Vedení elektrického proudu v plynech
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D2 – 17.
Akustika akustika - nauka o zvuku zdroj zvuku – chvějící se těleso
Statická elektřina Elekřina má tendenci proudit z jednoho předmětu na druhý. Jestliže z nějakých důvodů nemůže, nazývá se statická elektřina. Existuje.
Elektrické vlastnosti III.
Seminární práce Ekologie Blesky
Opakování devátého ročníku
Spalovací motor zážehový
Elektřina vyrábí teplo
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhSvětelné jevy.
Přímočaré šíření světla, rychlost světla
Vedení elektrického proudu v plynech
Text pro žáky Vodiče a izolanty.
Petr byl u Pavla na návštěvě a překvapila ho bouřka.
Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/ Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová.
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Stanislava Kubíčková.
Fyzika Zvuk.
Anotace Prezentace, která se zabývá vedením el. proudu v plynech. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znají čím je způsobeno vedení.
Anotace Prezentace, která se zabývá zvukem. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci znají zdroje zvuku, jeho šíření a rychlost, tón,
Co je blesk a jak je třeba se proti němu chránit
Síla. Měření síly. Gravitační síla.
VEDENÍ ELEKTRICKÉHO PROUDU V PLYNECH
Téma: Vlastnosti blesku
Elektrický proud v kapalinách a plynech
ELEKTRICKÝ PROUD V LÁTKÁCH
Fyzika Elektrický náboj.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Bezpečné použití elektrických zařízení
Základní škola Benátky nad Jizerou, Pražská 135 projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Využívání.
Vedení proudu v plynech
Šíření zvukového rozruchu prostředím (Učebnice strana 169) Prostředí, kterým se šíří zvukový rozruch od chvějícího se tělesa k našemu uchu, je nejčastěji.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.7 Využití krajiny Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
FYZIKA VY__III/2__INOVACE__209 Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
BLESK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Jméno autora: Tomáš Utíkal Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): listopad 2013 Ročník: devátý Tematická oblast: Elektrické a elektromagnetické jevy.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav AUTOR: Jana Valášková NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_FYZIKA TÉMA: Jak vzniká blesk ČÍSLO PROJEKTU:cz.1.07/1.4.00/
VY_32_INOVACE_20_BOUŘKA_ nebezpečí bouřky, chování za bouřky AUTOR: Mgr. Petra Kroupová ŠKOLA: ZŠ SPECIÁLNÍ Litvínov.
07 ELEKTRICKÝ PROUD V PLYNECH VY_32_INOVACE_07 autor: Mgr. Miroslava Mahdalová identifikace: H třída: 6. předmět: Fyzika anotace: Objasnění nového.
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVANÝ V RÁMCI PROJEKTU MODERNÍ ŠKOLA Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/ ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
 Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku. Slouží k naučení nového učiva. Vedení elektrického proudu v plynech Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_52_INOVACE_F.9.Vl.09_Rychlost_zvuku_odraz_zvuku.
Název školy: Gymnázium, Roudnice nad Labem, Havlíčkova 175, příspěvková organizace Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Přímočaré šíření světla, rychlost světla
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Vedení elektrického proudu v plynech
Fyzika – bouřka, hrom, jaké škody může způsobit a jak se před ní chráníme. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zdeněk Hanzelín.
BLESK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu ISSN
Animace v aplikaci PowerPoint 2007
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
VY_32_Inovace_4.2.8 Využití krajiny
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_433_Zvuk
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Vedení el. proudu v plynech (za normálního tlaku)
AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_24_09 Zvukové jevy –opakování A
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Hromosvod Prokop Diviš v polovině 18. století na své zahradě v Příměticích blízko Znojma umístil první hromosvod.
Transkript prezentace:

Fyzika Blesk

Fyzika Blesk Blesk je velká elektrická jiskra. Přeskočí buď z mraku na mrak, nebo z mraku na zem.

Fyzika Blesk Když blesk uhodí blízko člověka, může ho zabít nebo ochromit. Při bouřce se tedy nikdy nesmíme schovávat například pod vysoké stromy.

Fyzika Blesk Domy a jiné stavby chráníme před bleskem hromosvodem. Hromosvod je silný drát, který odvede blesk do země.

Fyzika Blesk Při blesku se okolní vzduch rychle roztáhne. To slyšíme jako silnou ránu – hrom. Když počítáme dobu mezi bleskem a hromem, poznáme, jak daleko uhodilo. Na každé tři sekundy, které napočítáme, je vzdálenost 1 kilometr.

Jsou postavičky na obrázku v nebezpečí? Fyzika Blesk Jsou postavičky na obrázku v nebezpečí? ANO

Jsou postavičky na obrázku v nebezpečí? Fyzika Blesk Jsou postavičky na obrázku v nebezpečí? NE

Jsou postavičky na obrázku v nebezpečí? Fyzika Blesk Jsou postavičky na obrázku v nebezpečí? ANO