Koncepce sběru elektronických vysokoškolských kvalifikačních prací prostřednictvím studijní agendy STAG Radka Tichá Univerzitní knihovna ZČU v Plzni Tomáš.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Myšlenka Digitální knihovny e-VŠKP
Advertisements

Seminář k výběrovému řízení 2014
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
2005 Elektronické vysokoškolské kvalifikační práce.
Zpřístupnění eVŠKP a THESES.CZ v informačním systému IS/STAG Ing. Tomáš Kotouč Oddělení projektování informačního systému Střediska informačního systému.
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Zkvalitnění elektronických služeb Univerzitní knihovny ZČU PhDr.Miloslava Faitová Tematický okruh: E/a.
Příklady současných provozovaných systémů v ČR a jejich evidence L. Budínský, J.Krkošková, S. Sklenářová; Květen 2006, Špindlerův Mlýn Konference EUNIS.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby listopad 2006, Brno eVŠKP UTB ve Zlíně Systémy pro zpřístupňování VŠKP.
E-VŠKP v roce 2006 na Přírodovědecké fakultě UK v Praze Na PřF UK se řeší problematika e-VŠKP v rámci rozvojového projektu UK na rok 2006 „Archivace a.
Univerzitní knihovna Západočeské univerzity v Plzni.
Vysoká škola Báňská - Technická univerzita Ostrava Inovace výuky odborných předmětů na bázi řízení projektu Jana Šarmanová Libor Holub Radoslav Fasuga.
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH. Obsah n Vstup do katalogu Vstup do katalogu n Vyhledávání a prohlížení Vyhledávání a prohlížení –Obecné zásady.
Bibliotheca academica Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven Plzeň
Program Systém vedení praxí. Program Systém vedení praxí  zjednodušení administrativních prací při umísťování žáků na provozní pracoviště ve firmě 
Grafické přehledy Jan Krňoul, Západočeská univerzita v Plzni,
DSpace zkušenosti se zaváděním systému na Univerzitě Pardubice Seminář Systémy pro zpřístupňování eVŠKP 2007 Brno Lucie Vyčítalová Univerzitní.
Popis zadání úlohy v komínu. Po spuštění programu vybrat zjednodušené zadání.
Návrh workflow a tvorba předpisů pro eVŠKP na AMU Iva Horová
Studijní informační systém (SIS)
Budování Digitální knihovny Vysokého učení technického v Brně Barbara Šímová /
PRŮVODCE VYHLEDÁVÁNÍM V KATALOGU ALEPH.
Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby … Seminář Brno,
Tabulkový procesor.
DSPACE na ZČU v Plzni 5. setkání uživatelů Dspace, Ostrava Ing. Radka Tichá Mgr. Anna Andrlová.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
Spisová služba GINIS Bc. Jan Podloučka.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/7.
Propojení Alephu se systémy ZČU Ing. Radka Tichá SUAleph, VUT Brno, 23. –
Vkládání záznamů do databáze OBD
Elektronické VŠKP na FAST VUT
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
DSpace a jeho možnosti z hlediska zpřístupňování VŠKP Mgr. Pavla Rygelová Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava Seminář Systémy pro zpřístupňování VŠKP : zkušenosti,
Příprava zapisovatelů na SZZ
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/8.
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
2006 Úpravy směrnice a prováděcího předpisu pro eVŠKP na UTB ve Zlíně.
TŘI ROKY DIGITÁLNÍHO UNIVERZITNÍHO REPOZITÁŘE UNIVERZITY KARLOVY Eliška Pavlásková, Andrea Fojtu Archivy, knihovny a muzea v digitálním světě.
SEMINÁŘ ARL-EPCA Jana Doleželová Knihovna AV ČR Praha – Brno
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
Dana Mazancová Databáze Sage ÚK FSS MU, 25. a Ústřední knihovna FSS MU.
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
Základy práce s informačními zdroji pro bc. studenty SPSP Mgr. Dana Mazancová, DiS. Brno, 11. dubna 2013 Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií.
VŠKP na Ostravské univerzitě Šárka Kostecká Brno,
ESTUP – Elektronické studentské práce na VŠE, Jan Mach Říjen 2006, Olomouc Celostátní porada vysokoškolských knihoven eSTUP elektronické studentské práce.
1 Školení IS Katalog předmětů Předmět je určen fakultou, kódem a obdobím Kódy musí být unikátní – neměly by se používat kódy již jednou použité,
Závěrečné práce 2005 / 2006 Postup při zadávání témat ZP na OU.
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/6.
Dana Sigmundová Databáze ProQuest 5000 ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva BENEFIT7.
EVŠKP na OU cesta integrace 10. Listopad, 2005 Jiří Šimonek a Robert Bohoněk Centrum Informačních Technologií Ostravská univerzita.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Elektronická monitorovací zpráva v BENEFIT7 Základní dokument – EMZ v BENEFIT7 platnost k
Univerzitní informační systém II., Lednice 2003 Podpora stipendií ve studijní administrativě Tomáš Majer
NÁVOD NA ZADÁVÁNÍ do databáze OBD dle úprav pro Open Access
Ústřední knihovna FSS MU
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Oddělení pro vědu a výzkum, FHS UK Praha
Elektronický registr vysokoškolských kvalifikačních prací
Informační zdroje pro vědu a výzkum na ČZU
Informační prameny II. část
Celoživotní vzdělávání z pohledu UIS
OBD a open access Ukládání publikačních výsledků, druh výsledku J - recenzovaný odborný článek a druh výsledku D – stať (článek) ve sborníku z OBD do Digitální.
ACM Digital Library Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE
Prezentace OBD Orientace běžného uživatele v prostředí osobní bibliografické databáze.
Transkript prezentace:

Koncepce sběru elektronických vysokoškolských kvalifikačních prací prostřednictvím studijní agendy STAG Radka Tichá Univerzitní knihovna ZČU v Plzni Tomáš Kotouč CIV ZČU v Plzni

Současný stav sběru VŠKP: Následně rozšířit pro zbývající fakulty. Pilotní projekt pro sběr elektronických dizertačních prací pro jednu fakultu. Sběr tištěných diplomových/bakalářských prací - prostřednictvím studijní agendy STAG. Připravujeme :

Studijní informační systém STAG zahrnuje modul ABSOLVENT, který umožňuje: Zadat studentovi diplomovou práci (bakalářskou práci, disertační práci,) a daný dokument vytisknout. K diplomové práci zadávat různé osoby jako konzultanty, oponenty apod. Převést data o diplomových pracích do knihovny. Studentovi doplnit údaje o diplomové práci. Studentovi vystavit si podklad pro zadání diplomové práce a dokument vytisknout.

Přístup: Knihovna - vybírá si z obhájených VŠKP a přenáší si je do svého systému. Studijní referentka fakulty - zadává VŠKP do systému. Uživatel katedry, který práci vypisuje. Student - může si zadat téma svojí práce - může měnit údaje, které se později přenáší do knihovny, a to jen do doby vyplnění datumu skutečného odevzdání VŠKP studijní ref.

Zadání DP/BP

Formulář slouží pro vyplňování podkladu zadání DP/BP.

Záložka pro zadání témat DP/BP. Název DP

Záložka pro základní informace o DP/BP. Zde se zobrazuje student vybraný na první záložce Datum skutečného odevzdání DP. Jakmile ho sekretářka vyplní, student již nemůže měnit doplňující informace o DP Přiřazení osob a jejich účasti na DP. Osoba se vybírá z číselníku osob. Tisk dokumentu „Zadání DP“

Doplnění údajů o DP studentem

Formulář slouží pro zadání doplňujících informací k diplomové práci studentem (tato obrazovka existuje i na internetu). Studentovi se zobrazí jeho osobní data Název práce nemůže student měnit Např. cizojazyčný název Upřesňující název Informace, zda práce obsahuje nějaké přílohy a jakého charakteru Informace, zda práce obsahuje nějaké volné přílohy, např. CD-ROM Skutečný počet stránek hlavní zprávy bez příloh Jazyk, ve kterém je práce napsána Anotace českyKlíčová slova DP česky Anotace anglickyKlíčová slova DP anglicky Tisk evidenčního listu výpůjček DP, který se vloží do DP

Převzetí DP knihovnou

Formulář slouží pro výběr DP pro přenos do knihovny knihovnicemi. Zadání filtru pro výběr DP Výběr je možné omezit Záznamy, které se budou přenášet, se označí Pro označení pro přenos je nutné vybrat knihovnu, do které se bude DP přenášet a zadat datum převzetí Po kliknutí na tlačítko „Přiděl“ se zadané hodnoty přidělí označeným záznamům

Formulář slouží pro přenos DP do knihovny administrátorem knihovny. Zadání filtru pro výběr DP Výběr je možné omezit Záznamy, které se budou přenášet, se označí Zadání cesty, kam uložit soubor Po kliknutí na tlačítko „Přenos“ se označené záznamy zapíšou do souboru. Zároveň se u nich nastaví příznak „Je v Alephu“.

1487#Balihar#Michal# #CZ#Matematický model záběru šroubových ploch se složitým profilem###48 s., 5 s. příloh#ilustrace##šroubové kompresory, dotyk ploch#Švígler#Jaromír#Katedra mechaniky#Fakulta aplikovaných věd#diplomová#TEC# #screw machine, contact of surfaces Výstupní soubor:

FMT L BK BAS L BAS L BAS L BAS L BAS L OWN L TEC LDR L -----nam^^ ^^^450^ L L $$a d2004#######y0czey0103####ba L $$acze L $$aCZ L $$aMatematický model záběru šroubových ploch se složitým profilem$$bdiplomová práce$$d$$e$$fMichal Balihar$$gved. práce Jaromír Švígler L $$aPlzeň$$cZápadočeská univerzita. Fakulta aplikovaných věd$$d L $$a48 s., 5 s. příloh s.$$cilustrace$$e L $$aObsahuje bibliografii L $$ašroubové kompresory L $$adotyk ploch L $$aBalihar$$bMichal$$ L $$aŠvígler$$bJaromír$$svedoucí práce$$ L $$aZápadočeská univerzita$$bFakulta aplikovaných věd$$bKatedra mechaniky L $$aCZ$$bPND003$$c $$gAACR2$$ L $$aPND NOV L $$d KWE L $$ascrew machine KWE L $$acontact of surfaces Soubor pro import do knihovnického systému:

Zpřístupňování bibliografických záznamů DP/BP: knihovnický on-line katalog STAG - webovský přístup Prohlížení těchto prací na Internetu je na ZČU dostupné na - „Ostatní“ - „Informace o diplomové práci studenta“.

Nevýhody sběru: je nutná kontrola dat knihovnicemi připravený záznam => rychlé zpracování Výhody sběru: úplný přehled o obhájených pracech a o pracech odevzdaných do knihovny často bývají údaje špatně zadané - klíčová slova, přílohy,... student pracuje se systémem, který je mu důvěrně znamý není nutno pořizovat další systém

přepracovat formuláře systému Úkoly pro sběr elektronických VŠKP: licenční smlouvu vypracovat směrnici pro sběr těchto prací přepracovat formu převodu do knihovnického systému

Děkuji za pozornost. Radka Tichá tel.: