Systémová enzymoterapie v léčbě a profylaxi potraumatických a pooperačních otoků MUDr. Václav Kameníček Chirurgické odd. nemocnice Bílovec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vliv lázeňské léčby na kvalitu života a spotřebu léků u pacientů s chronickým onemocněním pohybového aparátu. Zkušenosti z lázeňských zařízení Bertiny.
Advertisements

NEMOCI KREVNÍHO OBĚHU.
MUDr. Robert Vlachovský, doc. MUDr. Zdeněk Gregor, CSc. , MUDr
Léčba křečových žil metodou ASVAL
MONITORING PACIENTŮ UŽÍVAJÍCÍCH ArthroStop® PLUS
Zlomeniny horního konce stehenní kosti u seniorů
Na Bělidle 7, Moravská Ostrava,
Energetické řízení. Energetické řízení metoda Monitoringu & Targetingu Ing. Josef Pikálek 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby.
Less nefrektomie Marek Schmidt
Hodnocení způsobilosti měřících systémů
Česká myelomová skupina spolupracuje s lékaři v ČR a SR při zajištění nových léků pro léčbu nemocných s mnohočetným myelomem Jak získat mimořádně účinný.
Metoda standardních nákladů a výnosů a analýza odchylek
stanovená 99mTcMIBI scintigrafií.
Spolupráce hepatologa a psychiatra u drogově závislých pacientů
SYSTÉMOVÁ ENZYMOTERAPIE V ORL A FONIATRII
TRANSPLANTACE LEDVIN.
Na těleso ponořené do kapaliny působí tlakové síly
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
Techniky neuroaxiální anestezie
Chirurgická léčba gastroesofageálního refluxu
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Algeziologické aspekty péče o pooperační stavy na GPK
Databázové systémy 2 Zkouška – 08:00. Příklad I – Funkce – 4 body Vytvořte funkci F_ZK1(p_id_zamestnance NUMBER) RETURN VARCHAR2. Daná funkce.
Jan Demjanovič Vedoucí projektu: Ing. Ondřej Prokeš Ph.D.
Ing. Mgr. Hana Foltýnová Tel.: Vyhodnocení scénářů: Dopady na poptávku po palivech.
Pád pacienta – národní indikátor kvality ošetřovatelské péče
Možnosti ovlivnění regenerace jaterního parenchymu v souvislosti s plánovaným  rozsáhlým chirurgickým výkonem – experiment na velkém zvířeti Václav Liška1,
Testy významnosti Karel Mach. Princip (podstata): Potvrzení H O Vyvrácení H O →přijmutí H 1 (H A ) Ptáme se:  1.) Pochází zkoumaný výběr (jeho x, s 2.
* Pracovními činnostmi jsou - komplexní ošetřovatelská péče o nemocného, příjem nemocných do ordinace nebo do nemocničního ošetření, získávání informací.
Techniky neuroaxiální anestezie
STOP KUŘÁCI!!!. STOP KUŘÁCI!!! Kuřáci ve světě.
SOMATICKÝ PROFIL A SOMATOTYP CHLAPCŮ
Péče o nemocného s appendicitis
Lze předejít vzniku diabetes mellitus 2.typu?
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Samostatný úkol: Jednovýběrový t-test Dvouvýběrový nepárový t-test
MUDr. Petr DOŠEL MUDr. Miloš SÁZEL, CSc. Ing. Ludvík CETTL, CSc.
Operace asymptomatických stenóz karotické tepny na neurochirurgii v Č
Jan Vávra Působení auxinu u Oscillatoria sp. pozorované in situ.
Zpracoval: Ondřej Boček
Poruchy spánku Jakub Kužílek X33BMI.
JE LABORATORNÍ ODPOVĚĎ NA ANTIAGREGAČNÍ LÉČBU KONSTANTNÍ V ČASE?
Hybridní výkony pro ICHDK
Dýchací systém.
Ošetřovatelská péče o nemocného s Ca plic
Případová studie Seminář 2014.
poranění měkkých částí
Glomerulární onemocnění (nefritický a nefrotický syndrom) typové kasuistiky morfologický obraz MUDr. Zdeňka Vernerová, CSc., MUDr. Martin Havrda.
Vakuum-kompresivní terapie
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
M. Kinštová Thomayerova nemocnice, Praha. Část radiologie zabývající se invazivními výkony při navigaci zobrazovací metodou Vaskulární výkony Nevaskulární.
CELIAKIE V ULTRAZVUKOVÉM OBRAZE Vavříková M., Bartušek D., Hustý J. Radiologická klinika FN Brno Lékařská fakulta MU Brno.
Akutní skrotální syndrom
Možnosti biostatistiky RNDr. Karel Hrach, Ph.D. Ústav zdravotnických studií UJEP Biomedicínský výzkum s podporou evropských zdrojů v nemocnicích ( )
CHISA 2011, Srní, října 2011 OBRAZOVÁ ANALÝZA – porovnání vlivu recepturního složení pečiva I. Švec, M. Hrušková, T. Hofmanová.
Reinkeho edém Jak na něj ???
UZ akutních stavů podbřišku u žen Sedláková J., Foukal J. Radiologická klinika FN Brno a Lékařské fakulty MU přednosta: prof. MUDr. Vlastimil Válek CSc.
Fulín P., Pokorný D., Štefan J., Sosna A. 1.Ortopedická klinika 1.LF UK a FN Motol ORTOPEDIE PRO REVMATOLOGY A REVMATOLOGIE PRO ORTOPEDY Velké Bílovice.
PROFESIONÁLNÍ ALERGICKÁ RINITIDA MUDr. Pavlína Klusáčková, Ph.D.
Jednovýběrový a párový t - test
Laparoskopicky asistovaná neoplastika pochvy dle Vecchiettiho
H /95 Referuje: MUDr. K. Musilová
Expanze s restrikcí difuse na MRI
Ražba důlních děl pomocí trhací práce
Šafránek J Chirurgická klinika FN Plzeň přednosta: prof. MUDr. Vladislav Třeška DrSc.
Možnosti zvýšení účinnosti záchytu SO2 v rozprašovacím
Snídaně s novináři, Účelná a bezpečná farmakoterapie v domovech pro seniory, výsledky tří let realizace projektu PhDr. Ivana Plechatá
Transkript prezentace:

Systémová enzymoterapie v léčbě a profylaxi potraumatických a pooperačních otoků MUDr. Václav Kameníček Chirurgické odd. nemocnice Bílovec

SET – léčba a profylaxe otoků Potraumatické edémy Hematomy Zánětlivá reakce objem končetiny Pooperační reakce » Compartment syndrom

SET – léčba a profylaxe otoků Vzestup tlaku ve fasciálním prostoru ! Brzký nástup ! Dlouhé přetrvávání ! Ireverzibilní změny – už po 6-8 hodinách !

SET - léčba a profylaxe otoků Cíl sledování: òporovnání účinnosti SET a standardních léků na bází aescinu v léčbě a profylaxi potraumatických a pooperačních otoků po osteosyntézách dlouhých končetinových kostí

SET - léčba a profylaxe otoků

Sledované parametry: òzměny objemu operované končetiny - 1., 3., 5., 7., 10.,14. den po operaci òresorpce hematomů òspotřeba analgetik

SET - léčba a profylaxe otoků Metodika měření: òobvod měřen v místě největšího otoku a 10 cm distálně òobjem vypočten modelově jako objem komolého kužele òobjem v 1. pooperačním dni = = výchozí hodnota = 100 %

SET - léčba a profylaxe otoků

SET - léčba a profylaxe otoků výsledky Ústup otoků

SET - léčba a profylaxe otoků výsledky

Skupina P òústup otoku plynulý a signifikantně rychlejší oproti skupině K òmenší celková spotřeba analgetik, zejména v časném pooperačním období òrychlejší ústup hematomů

SET - léčba profylaxe otoků výsledky Statistické hodnocení (metoda Scheffého mnohonásobného porovnávání) òpro den 5., 7., 10. a 14. prokázán vysoce významný rozdíl průměrných hodnot otoku (p  0,001) mezi skupinami P a K

SET – léčba a profylaxe otoků výsledky Nebyly rozdíly v účincích SET : Ženy – muži Horní – dolní končetina Druh osteosyntézy Komplikace : 1 případ - přechodné dysp. potíže

SET – léčba a profylaxe otoků

Systémová enzymoterapie při léčbě a profylaxi otoků Děkuji za pozornost !