M A R T A T A B E R Y O V Á narozena v Olomouci absolvovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze Je členka Mezinárodní keramické akademie AIC.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P Ř E K R Ý V Á N Í S Y M B O L Ů P Ř E K R Ý V Á N Í S Y M B O L Ů
Advertisements

Stromy jako domy Život na stromě, ve stromě a pod stromem
Nová inspirace pro Váš interiér
m i r o s l a v a t r i z u l j a k o v á malířka, restaurátorka narozena 1955 v Olomouci Absolventka SUPŠ v Uherském Hradišti, obor užité a propagační.
16. století - počátek 17. století
BOHUMIL MATĚJÍČEK Osobnosti Chyšecka.
Co je estetika?  věda o podstatě a formách tvorby podle zákonů krásy  základ osvojení světa jako tvůrčí,cílevědomé činnosti lidí-estetické osvojování.
Anna Kostenko se narodila v roce 1975 v Kyjevě na Ukrajině, od roku 1991 žila
M Ě S T O J A K O M Í S T O P R O Č L O V Ě K A TRIALOG – brněnský institut rozvoje občanské společnosti Unie výtvarných umělců Olomoucka Kulturní sdružení.
Projekt V. C.
R O S T I S L A V P O S P Í Š I L H U D E B N Í C I, P T Á Č N Í C I A K R A J I N Y l i s t o p a d G a l e r i e A v i a t i k.
Umění 20. Století Malířské proudy a směry počátku 20. století
O GALERII CHODBA ● na Katolické gymnázium Třebíč působí od roku 2000 ● založena s cílem vzdělávat a kultivovat studenty školy ● výstavy českých i zahraničních.
d r a č í s t r o m kombinovaná technika dagmar p e t r á š k o v á.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Potřeby lidí bez domova v procesu participace Eliška.
Narodila jsem se v Praze Po maturitě na gymnáziu jsem vystudovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze, v atelieru prof. O. Eckerta Po jejím.
m a r e k t r i z u l j a k malíř, sochař, sklářský výtvarník narozen 1953 v Bratislavě Absolvent Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Železném.
TŘEBENICE Okres Litoměřice PSČ:
UMĚNÍ EGYPTA Stará říše – př. n. l.
Romantismus.
Moje vlast Mgr. Iveta Honzejková.
CULTIVATE: Evropská informační síť pro oblast kulturního dědictví Vít Richter Národní knihovna ČR Olomouc, listopad 2001.
Bauhaus
Umělecké směry 20. století
Výtvarné umění.
P O U T N Í K olej malíř, restaurátor narozen 1955 v Brně studia : 1971 – 1975 Střední uměleckoprůmyslová škola v Uherském Hradišti 1975 – 1980 Akademie.
h e l e n a s a m o h e l o v á narozena 1941 v Praze studia : Střední uměleckoprůmyslová škola Praha VŠUP Praha, ateliér keramiky a porcelánu Od.
RUDYARD KIPLING Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
©c.zuk Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o., Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady.
HANA LANGOVÁ - VEPŘEKOVÁ
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
STROMY V SUCHÉM DOLE 2008.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Vanda Malurová Datum: 2. června 2012 Název: VY_32_INOVACE_4.2.2.
dagmar p e t r á š k o v á d r a č í s t r o m kombinovaná technika.
Ve stáří velmi často vzpomínáme, co jsme měli ještě udělat pro rodiče, přátele…..a co jsme neudělali….
Posun snímku automaticky. Inspirace na dnes a celý příští rok.
K l á r a a d a m o v á. k l á r a a d a m o v á.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile  starokřesťanský hymnus,  oslava Boha Otce a Syna.
H E L E N A H L U Š I Č K O V Á.
Rody Unifikované názvy Personální jména Konference Edice Akce Rodiny Korporace Geografická jména National Authority Files/ Names Soubory národních autorit.
vyjadřují skryté dění při liturgii. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Projektová výuka na Trojském gymnáziu. 1. Projektová výuka 2004– Projekt Edison 3. Třídní projekty.
P O U T N Í K malíř, restaurátor narozen 1955 v Brně studia : 1971 – 1975 Střední uměleckoprůmyslová škola v Uherském Hradišti 1975 – 1980 Akademie.
Kořeny stromů. Obr.1 Obr.2Obr.3 Obr.4 Obr.5  Co vás napadá při pohledu na fotografie kořenů ?  Jaké jsou ?  Jaké máte pocity a proč ?
Petr B O R E Č E K, „Směřování“.
SECESE.
Přechod snímků automaticky Zapni zvuk hudba Billyho Vaughna Wonderland by night vytvořeno v PowerPoint 2007.
Nela Sováková, Johana Černá
Eugeniusz Arct.
Poetismus Daniela Mlatečková Michaela V. Vítková 1.
Cíle projektu a projektové aktivity Aktivity na národní úrovni  Podpora Národní pracovní skupiny v práci na  Národním akčním plánu ochrany práv dětí.
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Královehradecký kraj je vyšší samosprávný celek České republiky. Leží celý téměř na severovýchodě Čech. Na jihu sousedí s Pardubickým.
Od 80. let 19. století.  Dějepis- Kultura v dějinách  Šablona : III/2  Pořadové číslo: 1.7  Autor: Mgr. Soňa Blažková  Škola: ZŠ Choltice  Klíčová.
Zlatá koruna Královéhradeckého kraje 2016 Ocenění.
Savany.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
UMĚNÍ, VÍRA A NÁBOŽENSTVÍ
Akademický sochař Jaroslav Jurčák
UMĚNÍ STARÉHO EGYPTU.
Základní škola a mateřská škola Damníkov NAŠE MODERNÍ ŠKOLA
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
POUŠŤ Jak bys popsal POUŠŤ….
FOTOGRAFUJEME PRO RADOST
AUTOR: Mgr. Bedřiška Koželuhová NÁZEV: VY_32_INOVACE_6B_19
PARLAMENT ZÁKLADNÍ ŠKOLY ÚSTECKÉ. PŘEDÁNÍ SBÍRKY PRO PSY A KOČKY V LANŠKROUNSKÉM ÚTULKU.
EU do škol Základní škola a mateřská škola Staré Město Interaktivní škola pro žáka 21.století Předmět: český jazyk Ročník: 9. Tématický celek:
SVÉDSKO 1.
Transkript prezentace:

M A R T A T A B E R Y O V Á

narozena v Olomouci absolvovala Vysokou školu uměleckoprůmyslovou v Praze Je členka Mezinárodní keramické akademie AIC v Ženevě Měla přes 70 autorských výstav, účastní se společných výstav a má mnohá ocenění z domova i ze světa. V architektuře vytvořila 155 reliéfních stěn (Florimex – Frankfurt, Kelsterbach, SNR, Kongresové centrum – Praha, Metro, stanice Smíchovské nádraží – Praha, Bernsersiel, Sonneninsel – SNR, Vstupní reliéf Bad Königstein – SNR, Reliéf „Vodopád“, Arrow – Hradec Králové atd.) Je zastoupena v muzeích v ČR i ve světě (Muzeum keramiky, Faenza – Itálie, Muzeum Howard Gardens, Cardiff - Velká Britanie, Muzeum Nashvile, Tennessee – USA, Uměleckoprůmyslové muzeum, Praha atd.)

Osobní pocity a pohledy na svět vyjadřuji keramickými obrazy i rozměrnými reliéfy s náměty z prostředí, které nás obklopuje. Neustálou inspiraci nalézám v krajinách, zahradách, flóře i fauně a také ve všedních věcech každodenního života. Modeluji nízký až vyšší keramický reliéf, který v dalším, technologicky náročném procesu, dotvářím barevnými glazurami. Snažím se celou svojí tvorbou a to jak monumentálními reliéfy, dotvářejícími architekturu staveb, tak i keramickými obrazy, určenými pro interiér, potěšit a pohladit duši vnímavého diváka.“ „Narodila jsem se v Olomouci, od mládí žiji a pracuji v Praze.

PANENKA NA DVOU ŽIDLÍCH 1979

LOUTKA VE ŠKATULI 1988 PRUHOVANÁ KRABICE S MUŠLIČKAMI 1988

ZAHRADA 1995

STROM 1998

KRAJINA PO BOUŘI 2001

ŠAŠEK NA FIALOVÉM PODKLADU 2002 ŠAŠEK S KOČKOU 2002

POSVÍCENSKÝ KOLÁČ 2005

KVETOUCÍ KOPEC 2006

vyrobila DAGMAR PETRÁŠKOVÁ fotografie z archivu autorky hudba JIŘÍ SUCHÝ & OTA OLŠANÍK