Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

ECVET v Programu celoživotního učení
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Setkání kontaktních osob Praha Marta Rybičková.
CZ / /0314 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Role projektu „Klíče pro život“ v podpoře práce s dětmi a mládeží.
Role škol v kariérovém poradenství z pohledu programu Euroguidance
1.Multikulturní výchova 2.Medializace a mediální výchova 3.Výchova k dobrovolnictví 4.Zdravé klima neformálního a zájmového vzdělávání 5.Participace a.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Konference Inovace ve vzdělávání a vzdělávání o inovacích Praha, Technologické centrum AV ČR Centrum pro transfer technologií CeTT.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Národní informační centrum pro mládež – maják v moři informací – 20 let zkušeností – první ICM v ČR 1992, 1964, , 6321, , 21, ,
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
OSTRAVA 26. – 27. DUBNA 2012 ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 2 KRAJE V MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI 10. KRAJSKÁ KONFERENCE PROJEKTU Jana Bydžovská.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
Informační systém pro mládež celostátní setkání zástupců ICM v ČR – představena Koncepce rozvoje ISM a metodika certifikace ICM NICM.
Knihovny v pavučině spolupráce, Jindřichův Hradec Barbora Ramajzlová Asociace knihoven vysokých škol ČR - kroky ke.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
EU peníze školám VI. Finanční gramotnost Koordinátor: Luboš Zajíc VI/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji finanční gramotnosti VI/3 Vzdělávání.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
1 Informace o činnosti MŠMT v oblasti PPRCH Malenovice, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha 1 tel.: +420.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
ŘEŠENÍ PROJEKTU UNIV 3 Seminář Seč 6. října 2015.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
TTnet (Training of Trainers Network)
Název projektu: Ve škole po škole
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Transkript prezentace:

Celkový záměr Podpora a propagace informačního systému pro mládež (ISM) − vytvořit systém podporující trvale udržitelný rozvoj zájmového a neformálního vzdělávání − zvýšení kvality a rozšíření nabídky zájmového a neformálního vzdělávání  modernizovat systém ISM − inovace a zpřehlednění (ujednocení) sítí ISM − rozvoj klíčových kompetencí pracovníků ICM → zkvalitnění poskytovaných služeb v ICM − zvýšení povědomí mládeže a celé společnosti o ISM

Naplňování celkového záměru - cílů - vzdělávací aktivity – sada 13 akreditovaných vzdělávacích programů vycházejících z minimálních kompetenčních profilů pracovníků ICM - jednotná, aktualizovaná a otevřená databáze informací a příkladů dobré praxe z oblastí práce s dětmi a mládeží – tým regionálních koordinátorů-redaktorů a REMIX - publikační činnost – ICM v ČR, ICM v EU, Mít přehled - Průvodce informačními a poradenskými službami pro mládež v ČR - i-katalogy – veřejně přístupná on-line databáze kontaktů - putovní prezentace vzorového ICM - audio spoty a animovaná hra

- zahájení činnosti v červnu postupné síťování a získávání zkušeností - tvorba regionálních informací vhodných pro cílovou skupinu ICM → „rozjezd“ internetového časopisu Remix - podpora rozvoje informační sítě pro mládež v ČR Regionální koordinátoři – redaktoři 2009/2010

-14 regionálních koordinátorů-redaktorů - spolupracují na přímém zvýšení kvality poskytovaných služeb v ICM - spolupracují na zvýšení povědomí o informačním systému pro mládež - tvorba autorských článků a aktualit - spolupráce je ze strany ICM hodnocena nejednotně Regionální koordinátoři – redaktoři 2011

Remix – regionální mix informací

Témata 2011 Ledenpřijímací zkoušky SŠ, VŠ Únorstudium a práce v zahraničí BřezenEvropský den informací, sociální sítě na internetu, ochrana osobních informací, ICM v ČR a EU Dubenmaturita, brigády Květenletní cestování po zahraničí, léto v ČR Červenekologie Červenecléto, aktivity spojené s létem, kam ještě na školu Srpenvolnočasové aktivity Zářízačátek školy, začátek studia na SŠ a VŠ Říjenpřípravné kurzy, vzdělávání – veletrhy, projekty Listopadfinance a finanční gramotnost, zimní sporty a jiné aktivity Prosinecdobrovolnictví

Remix – regionální mix informací Statistiky - absolutní unikátní návštěvnost: 1. 1.− − publikované autorské články: − možnost pro mladé podílet se na tvorbě časopisu

Minimální kompetenční profily (MKP) Minimální kompetenční profil - souhrn pracovních činností a k tomu potřebných odborných dovedností a znalostí - jsou základem pro vytváření vzdělávacích programů - Manažer ICM a Odborný pracovník ICM - ve spolupráci s klíčovou aktivitou Uznávání neformálního vzdělávání

Vzdělávání a MKP Realizované a akreditované vzdělávací programy - Informace on-line, tvorba i-katalogů06/ Jak se stát žurnalistou/redaktorem internetového časopisu07/ Public Relations09/ Základy fundraisingu 09/ Tvorba webových stránek01/ Řízení času05/ Příprava projektu06/ Krizová intervence v praxi11/ Základní pojmy z pedagogiky a psychologie I.02/ Úvod do komunikace a interakce03/ Základní pojmy z pedagogiky a psychologie II.04/2011

Vzdělávání a MKP Připravované vzdělávací programy - Manažerské minimum ( ) - Ekonomicko-právní minimum ( ) - MBTC/YIntro ( ) - Závěrečná konference (leden 2012) Přehled všech vzdělávacích akcí - Vzdělávací modul zájmového a neformálního vzdělávání

Děkuji za pozornost Mgr. Alice Marciszová garantka oblasti Podpora informačního systému pro mládež