Sojka obecná Garrulus glandarius.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní a mateřská škola Bělá nad Radbuzou, 2012
Advertisements

Bažant obecný (Phasianus colchicus)
„Jak bych vyučovala o krkavcovitých pěvcích.“
Krkavcovití Říše: Živočichové (Animalia) Kmen: Strunatci (Chordata) Třída: Ptáci (Aves) Podtřída: Letci (Neognathae) Řád: Pěvci (Passeriformes) Čeleď:
Jestřáb lesní Accipiter gentilis
VOLAVKA POPELAVÁ JITKA SVIČARSKÁ A.3.
Havran polní Corvus frugilegus
Krkavcovití Kmen: Strunatci Třída: Ptáci Podtřída: Letci Řád: Pěvci
Krkavcovití.
Zvířata divočiny Terezka Mazurová.
D.K. SOFTWARE Power by Pawer point - D.K SOFTWARE - © GREEN SOFT - GAME STUDIO.
Užovka obojková ZPRACOVALA: VERONIKA TRNKOVÁ.
Made by David Křikava and Jakub Kanický
NAŠI KRKAVCOVITÍ PTÁCI
KACHNA DIVOKÁ (Anas platyrhynchos).
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích.
Husa běločelá.
Dudek Chocholatý.
KRKAVCOVITÍ v mém okolí Představujeme se Vám Filip Anděl, 8.B, ZŠ a MŠ U Santošky 1, Praha 5.
„Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích“
Kristýna Huspeková VII.A
Sluka Scolopax rusticola Štěpánka Pechmanová 3.A.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.14 Anotace: Prezentace popisuje význam lesa, faunu a floru lesa. Vzdělávací oblast: Význam lesů Autor: Ing. Jiří Jungmann Jazyk:
Husa velká. Délka těla: cm Délka těla: cm Rozpětí křídel: 160 cm Rozpětí křídel: 160 cm Hmotnost: 2,5 - 6 kg Hmotnost: 2,5 - 6 kg Dospělý.
Zdroj obrazového materiálu
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Ptáci okrasných zahrad a parků 1
Jak bych vyučoval o krkavcovitých ptácích
Měkkozobí Dominika Sattková.
Holub Hřivnáč Věra Husníková.
Jak bych vyučovala o krkavcovitých ptácích.
Jak jsem pozorovala krkavcovité ve svém okolí
Káně lesní Věra Husníková 3A Káně lesní.
Ledňáček říční.
Tetřev Hlušec Radmila Sikytová. Vzhled Hmotnost:1-1,5kg Rozměry:až 60cm Patří k největším kurovitým ptákům u nás.JE TO OHROŽENÝ DRUH,JE OTO HRABAVÝ DRUH,KTERÝ.
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
Mgr. Lubomír Šára: Přírodní společenství
OBRATLOVCI PTÁCI 2 - PĚVCI.
PTÁCI.
Ptáci sadů a ovocných zahrad (2)
Kivi hnědý.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Vypracovaly: Viktorie Honziková Karolína Tomková
(Streptopelia decaocto)
Lucie Gabryšová Michael Sekyra
Živočichové kolem rybníku
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Název projektu: Živá příroda ve škole
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem  Název projektu: Živá příroda ve škole  Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
VEVERKA OBECNÁ Veverky jsou lesní savci.Kteří jsou zbarveni do hnědé a šedé barvy.Ve většině případů se vyskytují v Evropě a v Asii.
 VZHLED VZHLED  ROZŠÍŘENÍ ROZŠÍŘENÍ  ŽIVOT A POTRAVA ŽIVOT A POTRAVA  ROZMNOŽOVÁNÍ ROZMNOŽOVÁNÍ  ZDROJE ZDROJE Pro zobrazení obrázku- KLIKNĚTE.
Kavka obecná David Švarc Gymnázium Budějovická 680 Praha 4.
3. SKUPINA 3. SKUPINA. KDE ŽIJÍ? Vrabci žijí v Euroasii a byli převezeni i do Ameriky, jižní Afriky, Austrálie a na Nový Zéland. Vrabec polní vyhledává.
Projekt spolufinancován ze státního rozpočtu ČR a Evropským sociálním fondem Název projektu: Živá příroda ve škole Číslo projektu : CZ.1.07/1.1.20/
Albatool Abbas Ali Jahaf. Panda červená je šelma rozšířená v Asii. Jde o jediného žijícího zástupce čeledi Ailuridae příbuzné lasicovitým, medvídkovitým.
Veverka obecná (sciurus vulgarit)
VŽDY KDYŽ CHCETE ZOBRAZIT OBRÁZKY KLIKNĚTE NA ŽLUTÝ RÁMEČEK
Veverky Jan Čadil ZŠ Botičská.
VEVERKA OBECNÁ.
VY_32_INOVACE_06_Rozmanitost přírody-živočichové v lese
Název projektu: Živá příroda ve škole
Název projektu: Živá příroda ve škole
Veverka obecná Sciurus vulgaris.
Veverka známá neznámá.
Řád: Dravci a sovy.
Veverka známá - neznámá
Živočichové v lese 3. ročník.
PTÁCI – LETCI (ŠPLHAVCI)
LES Zvířata Prase divoké je všežravec má jemný čich a přizpůsobený rypák k rytí v zemi živí se lesními plody, kořínky, plži samice (bachyně) se stará.
Transkript prezentace:

Sojka obecná Garrulus glandarius

Popis Délka těla: 32-35 cm Rozpětí křídel: 52-58 cm Hmotnost: 150-180 g Sojka obecná je nejbarvitější evropský zástupce své čeledi. Je oranžovohnědá s černým ocasem a zobákem, růžovooranžovými končetinami, hnědýma očima a bílým kostřcem, který je zvlášť nápadný při letu. Na křídlech má modrá pírka s černými příčnými proužky, pod okem černou podélnou skvrnu

Potrava Rostlinná strava: žaludy a bukvice, které si uschovává do svých skrýší na zimní období, lískové oříšky, obilí, různé bobule a semena, ostružiny, jeřabiny Živočišná strava: především mladí ptáci, vejce, myši, hlemýždi, různí plazy, např. ještěrky, nebo malí nejedovatí hadi

Rozmnožování Hnízdí od konce května do počátku června. V případě ztráty první snůšky hnízdí obvykle během června ještě jednou. Hnízdo z větviček a vystlané mechem nebo trávou, si staví na větvích stromů nebo vysokých keřích obvykle zhruba 5 m nad zemí. V jednotlivých intervalech klade samice 5 - 7 žlutošedých 40 × 33 mm velkých vajec, druhá snůška párů, kteří přišli o první, čítá obvykle 3 - 4 vejce. Inkubační doba trvá zhruba 16-17 dní.

Chování Sojka obecná se celoročně vyskytuje ve smíšených, listnatých i jehličnatých lesích, parcích, zahradách, sadech a v poslední době řidčeji i ve městech. Ztrácí svou přirozenou plachost a navštěvuje městské parky a zahrady Obvykle se ozývá chraptivým „kšréé“, mňoukavým „pijé“, které je pro laika naprosto k nerozeznání od volání káněte lesního nebo svižným „kuit“, podobným hlasu puštíka obecného.

Ochrana Dříve byla sojka považována za škůdce a byla lovena a konzumována. V současnosti je u nás v hojném počtu. Není ohroženým druhem, ale nesmí se lovit