Jak vznikly počítače ? Fakta a technologie Kdykoliv něčemu nebudete rozumět tak se přihlaste a pokusím se vám to vysvětlit. Autor: Jan Papik 8.A 2008 Prezentace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tým Robost uvádí prezentaci o potravinách
Advertisements

Odtud vznikl název kalkulačka.
Historie počítacích strojů
Úvod do práce s PC Mgr. Petr Vanický
Vytvořil: Petrásek Jan
Paměť Počítač používá různé typy pamětí. Odlišují se svou funkcí, velikostí, rychlostí zápisu a čtení, schopností udržet data v paměti. Úkolem paměti je.
Ostatní vnitřní komponenty
Složení počítače a základní pojmy
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_10_ Operační systémy, formáty souborů Téma: Operační.
Základy počítačů a kancelářský software
Kvantové počítače Autor: Martin Adámek.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Základní součásti PC Základní Škola.
Mise Mars Osídlení. Mise Mars Náš celý komplex se skládá ze čtyř budov, z kyslíkového dolu, z pěti raket, ze solárního panelu a ze dvou nádrží na kyslík.
Číslice starověkých kultur
Procesor (CPU – Central Processing Unit)
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_139_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
HISTORIE POČÍTAČŮ Něco na úvod:
Informatika 1_5 5. Týden 9. A 10. hodina.
ICT = informační a komunikační technologie
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Informační a komunikační.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_146_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Paměťová média.
* Slouží pro vytváření a úpravu textových dokumentů. * Dnešní pokročilé textové procesory umožňují do dokumentu vkládat kromě textu i obrázky, videa,
Název Digitální reprezentace dat Předmět, ročník ICT, sekunda
Proměnná typu "pole" Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. Mezi proměnné typu "pole" patří všechny superglobální proměnné. To.
Opakování hardware a software.
U MĚLÁ INTELIGENCE Lucie Ježková O3.B. C O TO VLASTNĚ JE ? Obor informatiky, který se zabývá vytvářením strojů, které se dokážou „inteligentně chovat“
Jak pracuje počítač 2 Název školy
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Základy výpočetní techniky Základní škola Medlov příspěvková organizace Medlov Uničov Uničov Ing. Pavel Mautner.
Historie a vývoj počítačů
Jak vytvořit prezentaci Vytvořila firma: A-B Spektrum, počítačové a vzdělávací kurzy Navigace.
Uložení čísel v počítači Informatika pro ekonomy II doplněk.
Základní pojmy a části počítače Data (informace) se v počítači ukládají v pojmenovaných celcích, které se nazývají soubory. Soubory jsou dvou druhů: Programy.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.1 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě BIT, BYTE, PŘEDPONY Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Jak pracuje počítač Název školy
Vypracoval: Jiří Beneš. Co je čítač? ……… Základní části čítače 1. Č… J… 2. G… 3. V… Z… a T…
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů Jan Hrubý ME4B.
VY_32_INOVACE_F3-01 INFORMATIKA - POJMY AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: INFORMATIKA - POJMY Časová.
Uložení dat v počítači.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Hardware 1.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Základní pojmy ve výpočetní technice
aneb od MANIACa k počítačovému maniakovi
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Florbal Florbal vznikl původně v zámoří, ale organizovaně se začal hrát na Skandinávském poloostrově – ve Švédsku. Švédové tuto hru nazývali „innebandy“.
Historie výpočetní techniky
Počítačová grafika.
INFORMATIKA Historie pc.
Prioritní osa: 1 − Počáteční vzdělávání Oblast podpory: 1.4 − Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_NEUMANN_S1.
Software,hardware,data,biti a bajty.  Software je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
ALU Aritmeticko-logická jednotka
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Úvod do informačních technologií autor Mgr. Jana Truxová
Operační pamět počítače-RAM
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Ukládání dat v paměti počítače
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Číselné soustavy
Římská čísla Římské číslice je způsob zápisu čísel pomocí písmen abecedy. Jedná se o takzvanou nepoziční číselnou soustavou, pro které je charakteristická.
Paměť počítače.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Datový nosič, záznamové médium Slouží k ukládání či zálohování dat
Transkript prezentace:

Jak vznikly počítače ? Fakta a technologie Kdykoliv něčemu nebudete rozumět tak se přihlaste a pokusím se vám to vysvětlit. Autor: Jan Papik 8.A 2008 Prezentace

Jak počítač pracuje ? toto je kód písmene X. Počítač staví vše Po nule a jedničce – z toho vznikají písmena číslice programy i obrázky.

První počítač  Eniac  Procesor: 193 Khz  Pamět RAM : 20 bit  I dnešní kalkulačka je chytřejší než ENIAC Toto byl první počítač-pradědeček všech počítačů

Jak můžou fungovat ?  Nasa použila k zapisování dat pro počítače velké magnetické pásky  Pro programování se používaly děrované pásky (obrázek dole) (obrázek dole)

Člověk versus nejlepší počítač V roce 1997 prohrál Garry Kasparov s počítačem Deep Blue v šachové partii a Deep Blue tak dokázal, že i člověk je přemožitelný.

Dnešní počítače Toto je dnešní počítač

Nezastavitelný vývoj počítačů

K čemu používáte váš počítač doma ?  a) K hrám  b) K zábavě  c)………….