JAK ZDŮRAZNÍME GESTIKULACÍ SVÁ SLOVA? A KTERÁ GESTA BYCHOM POUŽÍVAT NEMĚLI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak zapojit do projektu učitele z eTwinning Plus Guidance document.
Advertisements

Práce při zvedání tělesa kladkami
Jak na to, aniž bychom se zničili
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Jak vytvořit prezentaci
1. Datum vytvoření: Téma: Datum vytvoření: Téma: Zpráva Cíl prezentace: Cíl prezentace: Zaznamenávání textu v podobě výtahu Časová dotace:
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Komunikace Společenská kultura
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Víš, proč se snubní prsten, používá na čtvrtý prst?
Komunikace Aktivita č.1: Člověk a svět práce Prezentace č. 6
Střetnutí protichůdných sil na cestě k cíli.
Kreativa & přímá komunikace. Katalogy Letáky Kupóny Dopisy DRTV Direct maily SMS MMS y On-line display ads Sociální sítě Weby Call centra...
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Jak jsem uvedla na první stránce, jmenuji se Gábina a ještě doplním příjmení Urválková. Tak tedy, neznáte mě. A protože se vzájemně nevidíme a nemůžete.
PRAVIDLA PRO Tvorbu PREZENTACÍ
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink.
Zásady pozorování a vyjednávání
Člověk se nědy zeptá proč...???
Neverbální komunikace
Komunikace.
Jemná motorika Pohybové schopnosti dítěte a řeč se vzájemně ovlivňují. Pokud je postižen pohybový systém, nebo opožděn motorický vývoj, bývá často opožděn.
Smykové tření.
Dotaz : Pane doktore,můžete mi podrobněji vysvětlit, jak vypadá poloha na BSE (nemoc šílených krav)? Odpověď : Jedná se o polohu běžně používanou.
Proces komunikace VYSÍLAČPŘIJÍMAČ Předávat myšlenky Porozumět informaci PŘENOS ZakódovatDekódovat Poruchy.
Víš, proč se snubní prsten, používá na čtvrtý prst?
Nadacepartnerstvi.cz Greenways.cz Co potřebuje cyklista ve městě Bike Brno, Juraj Flamik Vážený pane řediteli…
Komunikace a informace „Schopnost prezentace, představí sebe a oddíl“ Zásady kvalitní prezentace Jan-Iáček-Konečný , Vídeň.
Jak vybírat školu a obor?. Víte, že? Víte, že… V Plzeňském kraji je téměř 60 středních škol Všechny důležité informace o oborech SŠ v Plzeňském kraji.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST – „Spolu to dokážeme“ Registrační číslo CZ.1.07/1.400/ Číslo materiálu:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 1.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
VY_32_INOVACE_PSYM25560ZAPBOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Komunikace s rodiči.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Vicherková Datum: Název: VY_32_INOVACE_3.1.4.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Přesvědčivá argumentace
Zásady efektivní komunikace
Těžké chvilky v kanceláři České Budějovice Mgr. Martina Sedláková.
SOCIÁLNÍ KOMUNIKACE KAPITOLA 10. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Absolventi na trhu práce
6 NÁPOJŮ, KTERÉ BYSTE NEMĚLI PÍT PŘED BĚHÁNÍM Jak na běžecké tejpování.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_VERA_MERKLOVA_PECE_O_VLASY_MASAZ_POKOZKY_HLAVY_PREZEN TACE_1_12 Název školyStřední škola.
Zásady práce u počítače  Práce s počítačem může být zábavná, ale přináší i různá rizika.  Nevhodné prostředí a chování u počítače může přivodit i některé.
Tomáš Seidl 1 c. Prezentace Podání většího množství informací v krátkém čase. Co je k dobré prezentaci třeba? Kvalitní vystupování Dokonalá prezentace.
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
INERCIÁLNÍ A NEINERCIÁLNÍ VZTAŽNÁ SOUSTAVA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Radim Frič. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
LJP - Mluvidla 1. část - dechové ústrojí
Mimoverbální komunikace
KOMUNIKACE Zápis do sešitu
Jak na PR (absolutní základ)
magnetické pole zesílené magnetické pole zeslabené
Urychlující a brzdné účinky síly na těleso
Úvod do algebry (řešení jednoduchých rovnic)‏
Úvod do algebry (řešení jednoduchých rovnic)
Komunikace Opakování (prezentace, asertivita, přesvědčování, manipulace, řeč těla, zpětná vazba, naslouchání, motivace)
FENG SHUI.
Společenská výchova – Neverbální komunikace
Urychlující a brzdné účinky síly na těleso
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Jak přednášet o fyzice FYS 2003/2004.
Víš, proč se snubní prsten, používá na čtvrtý prst?
Návod na tvorbu vzoru 1. Jak si upravit blok..
Publicistický styl Reportáž. Publicistický styl Reportáž.
Víš, proč se snubní prsten, používá na čtvrtý prst?
Fyzika 2.D 6. hodina.
Orientace v realitě Edukační technika napomáhající zvládat kognitivní a behaviorální změny při demenci.
Transkript prezentace:

JAK ZDŮRAZNÍME GESTIKULACÍ SVÁ SLOVA? A KTERÁ GESTA BYCHOM POUŽÍVAT NEMĚLI

POKUD MUSÍTE ROZHODNĚ ODMÍTNOUT Může Váš hlas znít stále přátelsky a zdvořile. Gestikulací však můžete vyjádřit neústupnost! Nůžky: „Ne pane, je vyloučeno, abych přijal tyto podmínky!“

ODMÍTNUTÍ MÉNĚ AGRESIVNĚ, avšak STEJNĚ ÚČINNĚ působí „dvojitý štít“ = obě ruce. „Tak dost!“

DŮLEŽITÉ JE: Provést při gestech „nůžky“ a „dvojitý štít“ pohyb rukou POUZE JEDNOU, jinak pozbývají svého konečného významu.

JEDNODUCHÝ ŠTÍT Účinkuje o něco méně jednoznačně. Zatímco jedna ruka vytváří piktogram štítu, druhá leží klidně na desce stolu. Pokud leží obrácená tázavě dlaní vzhůru, je to signál, že prosíme partnera o další návrhy.

KLADIVO? Takové gesto provokuje partnera a dráždí k protiútoku! Toto gesto je vhodné pouze tehdy, chceme-li podpořit partnera při jednání o postupu proti společnému nepříteli.

SEKÁČEK Zdůrazňující gesto, které možná udělá dojem na slabšího protivníka, avšak zbytečně dráždí silného. Tak dost! Konec diskuse!

Vyvarujte se i těchto gest! „Taktovky“

Toto je lepší „Tohle je pro Vás zvlášť důležité, pane Nováku …“

Přehnaná gestikulace škodí! Mějte na paměti, že použití pouze jedné ruky k podpoře mluveného projevu působí silněji a přesvědčivěji, než „máchání“ oběma rukama.

Ještě pozor! Bariéra Oční kontakt?

Chcete-li v odpovědi působit věrohodně – zkuste „pinzetu“ „Pinzeta“, vytvořená prsty, zdůrazňuje přesnost údajů A zvyšuje tak věrohodnost projevu.