Řízení obchodu Pro IT, a.s. Ing. Zbyněk Sonnek … průzračnost, která je vidět.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Easy CRM Posys,spol. s r.o. Duben Hlavní kategorie sw AdresářAktivityPenízeWorkflowZnalostiPoštaSpráva.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Nejčastější problémy firem, které řídí lidi a jejich příčiny
Ing. Miroslav Pivovarčík, MBA
Nadpis Lexikon úspěšného podnikání aneb Jak rozjet svou firmu Jana Merunková.
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Nabídka personálních služeb
Ruber, Saitz.  Customer Relationship Management  Systémy pro řízení vztahů se zákazníky  Zjednodušeně : ◦ shromažďování ◦ zpracování ◦ využití informací.
Informační systémy podnikové systémy CRM
Aktivita číslo 5 Návrh a zavedení systému centrální administrace a řízení projektů Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadě Plzeňského kraje.
Management kontinuity činností organizace
Aukro.cz – projektový management v e-commerce Tereza Kabrdová.
Didaktické prostředky
Ing. Jiří Šilhán.  představuje komplex aplikačního a základního software, technických prostředků, podnikových procesů a personálních zdrojů určených.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Informační systémy Tomáš Maděra.
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Postakviziční integrace Jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Pavel Seeman.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
1 O programu pro Informační Systém Investičního Controllingu n Dovolujeme si Vám představit základní schémata informačního systému ISIC n Programové řešení.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_219.
Řízení realizace Pro IT, a.s. Ing. Jarmila Šarmanová … průzračnost, která je vidět.
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
Investujte do úspor. Zlepšete prodej a marketing Přehled o Vašich zákaznících, obchodních aktivitách a příležitostech – Kdokoliv kdykoliv ví o všem, co.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Vzdělávací oblast: Ekonomické vzdělávání Tematická oblast:
Nabídka služeb TMS Petr Galatík – TMS, A.B.Svojsíka 28, Vyškov, telefon: , mobil: fax: mail:
Ivo Novotný Jak vybrat dodavatele vzdělávání JAK SI SPRÁVNĚ VYBRAT... Dodavatele vzdělávání.
Plán a plnění strategie sociální firmy Ergones na roky
marketingové poradenství
Období snižování nákladů Důvody proč vzdělávat a jejich zřetelnost Hynek Rais Česká pojišťovna 22. července 2004.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Schéma procesu vstupy Průběh procesu výstupy činnost ZDROJE.
MARKETINGOVÝ MIX.
Důvody vstupu na zahraniční trhy
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Petr Štoček, SPZ, part 31 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
CRM a jeho možné využití
Moderní personalistika DS 2009/ Hlavní úkoly moderní personalistiky   Zařazení správného člověka na správné místo (a ve správný čas)
Firemní bankovnictví a jeho trh – distribuce a odměňování
aneb Assessment Centre a Development Centre
BSC 1992 Robert S. Kaplan a David P. Norton článek navrhující měření výkonnosti organizací – BSC – Vyrovnaný přehled výsledků kniha The Balanced.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Personální audit - cesta k efektivitě využívání lidských zdrojů.
Projektové procesy.  Podrobné procesní modely (PMBOK)  Zjednodušený procesní model  COBIT.
Úvodní schůzka k projektu „Optimalizace procesů a nastavení způsobu komunikace“ Fulnek
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Řízení investičních projektů DSZ DÚR DS ZBV RS DVZ DSP Systém Aspe.
KVALITNÍ OBCHODNÍK... není prodavač
GILDA - software pro zadavatele veřejných zakázek Veřejné zakázky měst a obcí Květen 2011, Ostrava.
Rodina a zaměstnání Henry Schein Česká republika
Zpracování žádosti na podporu sociálního podnikání do OPZ - příklad dobré praxe Vznik sociálního podniku Hustířanka služby s.r.o. Hradec Králové, 7.
Odbor ekonomický Krajského úřadu Jihomoravského kraje
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
Didaktické prostředky
Katedra řízení podniku
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Systém elektronické podpory obchodování (SEPO)
Základní informace Možnost zadání rozpočtu i v cizí měně
Kalkulační systém a jeho využití v řízení
Informační systémy podnikové systémy CRM
Transkript prezentace:

Řízení obchodu Pro IT, a.s. Ing. Zbyněk Sonnek … průzračnost, která je vidět

Jsem obchodní ředitel a řeším o Čísla - stanovení a plnění plánu prodeje o Sledování práce obchodníků o Stav obchodních případů o Jak efektivně obchodovat (telemarketing, mailing, jak oslovit zákazníka) Zpětnou vazbu o produktech (co jde, nejde, kde jsou příležitosti)

Obchodní ředitel Obchodní plány o Jak stanovím, jak hodnotím Nastavení obchodního procesu o Projekt telemarketingu, vykazování, hodnocení o Interní projekty a vznik obchodního případu Práce s projektem o Obchodní případ, forecasting

Projekt - obchodní případ V POEM - činnost od obchodního případu po realizaci o Stanovení rozpočtu - přímé náklady a výnosy o Vazba na produkt a divizi o Časový rámec projektu, plán kapacit o Další obchodní informace (historie, aktivity, dokumenty, úkoly) POEM - založení obchodního případu založení obchodního případuzaložení obchodního případu

Jsem obchodník Musím plnit obchodní plán Potřebuji vědět, kde získat byznys - zaměřit se na to, co přináší výsledky o Způsob obchodu, produkt, cílová skupina, obchodní náklady

Každodenní práce - kde „tlačí bota“ Dostupnost informací o klientech - máme je vůbec? Správnost a úplnost informací, informace na jednom místě Chybí historie komunikace, průběh realizace - dovídáme se od „klienta“ co vlastně obchod sjednal, obchod nemá informace o problémech realizace Vyhovíme klientovi obchodním modelem a variantami prodeje? Ví se o nás? Obchod x marketing - provázání Kde jsem nejefektivnější?

Informace o klientech Podrobné a kompletní informace o klientech Přehledné zpracování - uspořádání, možnost třídění a výběru, filtry Vazba na související informace o Zakázky (projekty) - průběh realizace o Historie činností a komunikace o Údaje o platební morálce o Dokumentace, úkoly, helpdesk (reklamace) POEM - klient základní údaje klient základní údajeklient základní údaje - klient dokumentace klient dokumentaceklient dokumentace - klient ekonomické údaje klient ekonomické údajeklient ekonomické údaje

Práce s klientem Informace CO a KDY jsme realizovali (optimlizace nabídky - co se klientovi hodí) Informace o fázích realizace (na realizaci můžeme navázat nebo v průběhu reagovat další nabídkou služeb - roční podpora) Informace k dalšímu jednání (problémy při realizaci, reklamace, spokojenost klienta apod.) POEM - Informace o zakázce Informace o zakázceInformace o zakázce

Obchodní příprava Výběr cílové skupiny a jak ji oslovit Podklady pro práci s cílovou skupinou - přehledy, sestavy Parametrizace výstupů, automatizace práce a jednoduchost Opětovné oslovení klientů, podklady, hodnocení úspěšnosti, zpětná vazba POEM – obchodní manažer - sestava potenciální klienti dle produktů sestava potenciální klienti dle produktůsestava potenciální klienti dle produktů - cílová skupina pro produkt ISMS, 101 – spolupráce týmu cílová skupina pro produkt ISMS, 101 – spolupráce týmucílová skupina pro produkt ISMS, 101 – spolupráce týmu - opětovné oslovení klientů – další kontakt opětovné oslovení klientů – další kontaktopětovné oslovení klientů – další kontakt

Obchod x marketing Telemarketing Spolupráce týmu zaměstnanců na klientovi - prvotní kontakt, zaslání materiálů, práce obchodníka, schůzka Hromadné oslovení, dotazníky POEM - organizace schůzek telemarketingem organizace schůzek telemarketingemorganizace schůzek telemarketingem - výstupy z telemarketingu výstupy z telemarketinguvýstupy z telemarketingu

Řízení obchodu Jsem obchodní ředitel a hlídám: Forecasting - přehledy příležitostí, podklady pro vedení společnosti Sledování průběhu obchodního případu - délka obchodního případu (informace od vzniku až do doby realizace), kdy mohu počítat s „penězi“ u prodeje různých produktů? Evidence nákladů na obchodní činnost Porovnání plánu se skutečností Vyhodnocení reálnosti a upřesňování v čase Schopnost se přizpůsobit na trhu POEM - forecasting forecasting - přehled práce obchodníka přehled práce obchodníkapřehled práce obchodníka

Dotazy Diskuse

Děkuji za pozornost