Využití ICT v cestovním ruchu ISSS, Hradec Králové, 3. 4. 2006 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Komplexní řešení metropolitních sítí
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Ministerstvo pro místní rozvoj Představení hlavních priorit květen – říjen 2009 Tisková konference
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Systém kvality a inovací v cestovním ruchu
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
MU Brno Od Memoranda k Helsinskému komuniké Moravská zemská knihovna Mgr. Jana Nejezchlebová.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Nová Koncepce státní politiky cestovního ruchu v ČR květen zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Prioritní oblast 4: Národní podpora cestovního ruchu
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Základní schéma systému a další možnosti
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Využití ICT v cestovním ruchu ISSS, Hradec Králové, Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

1.Hlavní aktivity MMR v cestovním ruchu Novela zákona č. 159/1999 Sb. o některých podmínkách podnikání v oblasti cestovního ruchu Schválena poslaneckou sněmovnou parlamentu ČR a postoupena k projednání Senátu. Státní program podpory cestovního ruchu Výzva byla zveřejněna dne s termínem pro předkládání žádostí až do , zasedání komise Vyhlášeny 2 podprogramy: „Podpora rozvoje lázeňství“ a „Podpora budování doprovodné infrastruktury CR pro sportovně – rekreační infrastrukturu“ Společný regionální operační program (SROP) 2. výzva byla zveřejněna dne s termínem pro předkládání žádostí až do 30. června 2005 V rámci 2 podprogramů Podpora nadregionálních služeb CR a Podpora nadregionální infrastruktury CR bylo podáno celkem 65 projektů, z čehož bylo celkem vybráno 11 projektů. Operační program Rozvoj lidských zdrojů umožňuje čerpání prostředků z Evropského sociálního fondu (ESF) v České republice. ESF je finančním nástrojem při realizování Evropské strategie zaměstnanosti. Projekty jsou připravovány MMR v rámci opatření: 4.2. Specifické vzdělávání v cestovním ruchu

2.Hlavní aktivity MMR v cestovním ruchu Podpora domácího cestovního ruchu Realizace kampaní na podporu domácího cestovního ruchu Satelitní účet cestovního ruchu (TSA) Realizace usnesení vlády č. 717 ze dne 14. července Realizace rozsáhlého statistického šetření, jehož cílem je zjistit celkový počet návštěvníků a jejich výdaje v ČR Ve 2. pol. roku 2006 by měly být k dispozici první ucelené výsledky z TSA Mezinárodní spolupráce v oblasti cestovního ruchu Smlouvy o mezinárodní spolupráci v cestovním ruchu (Rusko, Čína, Ukrajina, Libanon), Spolupráce v mezinárodních organizacích (UNWTO, OECD, EU, V4). Příprava koncepčních a strategických materiálů Příprava nové Koncepce státní politiky cestovního ruchu na období 2007 – 2013 Příprava nového Integrovaného operačního programu Priorita 3: Rozvoj cestovního ruchu

revoluce v oblasti cestovního ruchu cestovní ruch jako odvětví značně zaměřeno na informace – poznávání, průkopníkem v rámci celé ekonomiky nový distribuční kanál, změna komunikace mezi podnikatelem a spotřebitelem globalizace cestovního ruchu prostřednictvím ICT otevírá dveře i malým subjektům (pro cestovní ruch charakteristické MSP) rozšířen hlavně e-commerce, méně již e-business Úvod

obrat evropského on-line trhu s cestovním ruchem v roce 2005 – 30 miliard EUR očekávaný růst v roce % 10 – 15% transakcí on-line, odhad podílu v roce %, v ČR podíl cca 5% největší e-commerce trh v Evropě – Německo (zároveň nejsilnější pozice v českém incomingu) Statistické údaje

Celkový počet cca 1 miliarda (16% populace), Evropa 290 milionů USA 197,8 mil. Čína 119,5 mil. Japonsko 86,3 mil. Indie 50,6 mil. Německo 46,3 mil. Velká Británie 35,8 mil. Největší uživatelé internetu

vzrůstající možnosti propojení internetu a mobilních technologií větší mobilita než počítač/notebook – nová generace chytrých mobilů „smartphones“ navigační systémy možnost lokalizace zákazníka – místní informační servis (location based services) vytlačují „tradiční“ formy připojení celkový podíl na telekomunikačním trhu se blíží 50% Mobilní technologie

ICT transformují celé odvětví – mění požadavky na zaměstnance znalost práce s ICT nutnou podmínkou pro zaměstnání v letecké dopravě X stravovací zařízení pozitivní i negativní účinky s ohledem na zaměstnanost – zvyšuje produktivitu práce, konkurenceschopnost X potenciální ztráta místa Vliv ICT na zaměstnanost

internet kombinuje marketing a prodej individualizace zákazníků – „balíčky“ na míru, přímý prodej – riziko pro tradiční cestovní kanceláře a agentury customer relationship management (CRM) – zkracuje se vzdálenost mezi dodavatelem služby a zákazníkem destinace – důraz na spolupráci na lokální úrovni E-ticketing, E-reservation (looking and booking) – EU téměř 50% letenek prodáno on-line, 89% ubytovacích zařízení má webové stránky Vliv ICT na trh (1)

vznik nových úspěšných subjektů – internet např. základem úspěchu nízkonákladových leteckých společností konsolidace na trhu – spojování s možností nabízet komplexní služby + redukce nákladů rostoucí počet malých vyplňujících mezery na trhu – e-business aplikace pro ně ovšem často finančně nákladné internet jako zdroj informací – nahrazuje tradiční osobní doporučení Vliv ICT na trh (2)

podpora rozvoje ICT v rámci IOP a ROP OPRLZ – důraz kladen i na využití e-learningu, projekt „Informace v cestovním ruchu“ společná propagace zemí V4 Evropský turistický portál – prezentace ČR CzechTourism, celkem 34 národních prezentací informační a rezervační systém podpora systému panoramatických kamer Aktivity MMR oblasti ICT

Dotazy

Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Mgr. Marek Jahůdka Sekce cestovního ruchu Staroměstské nám Praha 1