Pro výuku ekonomických předmětů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KOMBI KOMBI Obsah: Informační zdroje o EU. KOMBI Informační zdroje o EU – česky Česky   Základní informace o EU – základní pojmy, instituce, politiky,
Advertisements

zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_03.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_02.
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_06.
 Škola: ZŠ, ul. L. Kuby 48, České Budějovice  Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání, druhý stupeň  Předmět: Občanská výchova  Ročník: 8,9 
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_02.
Slovníky cizích slov Teď pustila mě pasivita a ty jsi moje priorita jsem hnedle vedle z cizích slov no jak ta jedle nebo the Fir. Až naučím se cizí řeči.
Právo jako databáze : Listinná podoba – sbírka zákonů, tisk úplných znění zákonů, vzory právních dokumentů, …. Internetové zdroje Nosiče dat – CD, DVD.
Opakování k maturitě.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_18.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 8. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.6.
Hospodářská politika P1 (a) ZS Podmínky absolvování předmětu
Firemní právník Softwarová publikace pro zvýšení právní jistoty Vašeho podnikání snadná a rychlá ovladatelnost 2x ročně aktualizace HOTLINE zdarma obsah.
Prof. Ing. Lumír Kulhánek, CSc.
PODNIKÁNÍ Ing. Hana Kročová EKONOMIKA
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
Výukový materiál zpracovaný v rámci "EU peníze školám" Projekt: Škola pro život Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: C.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
EURES – vaše práce v Evropě
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_04.
Podnikání a jeho formy Milena Tichá
Důležité webové stránky pro RaVS Ing. Jelínek
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
DANĚ Seznámení se základními typy daní VY_32_INOVACE_7A18 Gymnázium a Střední odborná škola, Lužická 423, Jaroměř Mgr. Karel Hübner.
Informační systémy z hlediska Obchodního práva
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
Návrh předmětu a jeho inovací Obchodní podnikání PhDr.Iveta Šimberová, Ph.D.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Peníze Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21.
Česká národní banka Česká národní banka je podle zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance (pdf, 190 kB) zodpovědná za dohled nad finančním trhem v.
STRATEGIE TLUMOČNICKÉ PŘÍPRAVY
Číslo materiáluVY_62_INOVACE_EKO_4S_RE_32_06 NázevBankovnictví v teorii Druh učebního materiálu Prezentace PředmětEkonomika Ročník4 Tématický celekBankovnictví.
Finanční a rozpočtové právo
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
MANAGEMENT V PODMÍNKÁCH ZEMÍ VÝCHODNÍ EVROPY A RUSKA. Dle strategií České republiky jsou oblasti působení českých podniků na mezinárodních trzích jednou.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Šedá literatura (Gray literature) Martina Machátová Tel.: Aktualizace:
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_UCE_SA_1_06.
Informační zdroje o Evropské unii zimní semestr 2007.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Ekonomika veřejného sektoru
FINANČNÍ TRHY doc. Ing. Martin Svoboda, Ph. D
ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: SPECIFIKA ÚČTOVÁNÍ V JEDNOTLIVÝCH PRÁVNÍCH FORMÁCH PODNIKÁNÍ – VEŘEJNÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST Vysoká.
Ing. Marek Šmíd, MBA Institut pro veřejnou správu Praha
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_04 Název materiáluBurza cenných.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Finanční trh. Banka. Bankovní systém.. TRHY ZBOŽÍ A SLUŽEB PRODUKČNÍ JEDNOTKY (PODNIKY) DOMÁCNOSTI TRHY VÝROBNÍCH FAKTORŮ výrobní faktory tok výdajů za.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Ekonomika veřejného sektoru František Svoboda, Konzultační hodiny: čtvrtek, 13-15, kancelář 414
Struktura finančního trhu
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Průvodní list Šablona: VI/2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti   Vzdělávací materiál: Prezentace.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Ekonomika veřejného sektoru
Ekonomika veřejného sektoru
Ekonomika veřejného sektoru
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Základy ekonomie Seminář 10..
Transkript prezentace:

Pro výuku ekonomických předmětů Internetové zdroje Pro výuku ekonomických předmětů

Ekonomie na Internetu http://www.financnik.cz/ – vše o obchodování a financích http://business.center.cz/ – mnoho praktických informací o ekonomice a obchodování http://www.finance.cz/ – vše o penězích, investování a podobně http://www.mesec.cz/ – vše o penězích, investování a podobně http://www.miras.cz/seminarky/index.php – studijní materiály do ekonomie

Encyklopedie Vševěd Co to je? (převážně placená služba) Co je co? http://www.vseved.cz Co to je? (převážně placená služba) http://coto.je Co je co? http://www.cojeco.cz/ Encyclopedia Britannica on–line http://www.britannica.com/ Wikipedia http://cs.wikipedia.org/ Mozek http://www.mozek.cz

Internetová učebnice www.ceed.cz Učebnice, která umožní zopakovat si ekonomické poznatky a proniknout do základních pojmů ekonomie. Studijní materiál je rozdělen na část výuky a na část opakování formou testů. Odkaz „Baví vás soutěže“ umožňuje studentům soutěžit v zadaném tématu.

Evropská Unie Tady zájemce nalezne na kartě AKTIVITY – činnost Evropské unie podle tématického řazení (například studium předpisů platných například pro cla, daně, hospodářskou soutěž, podnikání…). Na kartě INSTITUCE se můžeme seznámit se zákona a jak vůbec funguje Evropská unie. S on–line dokumenty se může zájemce seznámit na kartě DOKUMENTY. http://europa.eu.int/ informace v cizím jazyce http://europa.eu.int/index_cs.htm portál v češtině

Ekonomika a banky v České republice Česká národní banka – měnová politika http://www.cnb.cz/ Vyber si banku http://www.banky.cz/ Ekonomika a banky http://www.svethospodarstvi.cz Banky v České republice http://www.mujweb.cz/www/banky/ Téma samostatné práce Student, jeho finanční možnosti. Výhody a nevýhody studentských kont v bance. Možnosti investování. Vyhledávání informací na Internetu. Zpracování prezentace.

Statistický úřad Oficiální stránky http://www.czso.cz Téma samostatné práce Práce s tabulkovými kalkulátory. Zhodnocení národního hospodářství v určitém časovém horizontu.

Ministerstva Oficiální stránky http://www.mfcr.cz/ http://www.mpsv.cz/cs/4 Téma samostatné práce Studenti mohou nastudovat činnosti mezinárodních ekonomických organizací (například OECD, organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj).

Ekonomické portály Samostudium ekonomických zákonů http://business.center.cz/ Samostudium portál veřejné zprávy http://portal.gov.cz/wps/portal Samostudium integrovaný systém pro podnikání a export http://www.businessinfo.cz

Portál veřejné správy Na internetové adrese www.statnisprava.cz odkazy na všechno co nás zajímá z veřejných statků http://portal.gov.cz/

Zákony on–line Zákony Online – Aktuální znění zákonů k dispozici online na serveru www.zakony.org. Občanský zákoník, obchodní zákoník, zákony o dani z příjmu a dani z nemovitosti, zákoník práce, zákon o účetnictví, živnostenský zákon, zákon o cenných papírech. LEGIS.CZ – Vzory smluv: smlouvy 2007, podání, formuláře a zákony v nejaktuálnější podobě, kterou lze získat – placená služba. Všechny vzory smluv obdržíte v souboru více než 750 dokumentů na CD, s možností úpravy a tisku. http://www.atre.cz/ – předpisy z oblasti školství

Marketingové noviny a finance, portál státní správy Na adrese http://www.mano.cz můžeme nechat studenty pročítat novinky z marketingu, managementu a přes odkaz „Knihy“ lze nastudovat recenze a anotace knih, které se zabývají touto problematikou. Na adrese http://www.sfinance.cz si zase student může pomocí kalkulaček propočíst své finanční možnosti.

Ekonomika a zpravodajství, literatura http://www.euroekonom.cz/ http://knihy.cpress.cz Zaměstnání, práce http://www.prace.cz/ http://zamestnani.cz/default.asp

Burzy Burza cenných papírů Praha, a.s. – Organizování obchodu s cennými papíry, zveřejňování výsledků burzovních obchodů, poskytování burzovních informací. Burzovní rozhodčí soud. Řešení sporů na kapitálovém a finančních trzích. http://www.akcie.cz

Další odkazy http://portal.justice.cz/uvod/justice.aspx/ http://www.justice.cz/xqw/xervlet/insl/index (obch. rejstřík) http://www.aspi.cz http://www.ucetnisvet.cz

Školy a vzdělávací instituce Národní institut odborného vzdělávání http://www.nuov.cz/ Liberální institut http://libinst.cz/ Střední školy Vyšší odborné školy Vysoké školy

Výstupy z projektů www.E–gram.cz http://www.oacb.cz/projekteko/obsah.html www.oa–opava.cz www.oaol.cz www.vos–oamost.cz www.oalysa.cz www.soapa.cz www.oapion.cz www.sos–souhtyn.cz

Evaluace http://web26.e–gram.cz/Pages/Index.aspx

Vysoké školy Archivy bakalářských prací Materiály k výuce http://www.fm.vse.cz/BADP_MinulyAR.asp Materiály k výuce http://keke.vse.cz/KekE/WCMS_KEKE.nsf/pages/MaterialyKVyuce.html

Studentské materiály http://seminarky.cz/Ekonomicke-obory-kategorie1 http://seminarni-prace.superstudent.cz/ekonomie-98/index.html http://referaty.atlas.sk/odborne-humanitne/ekonomia/ http://referaty.zde.cz/

Závěr Pokud znáte nebo najdete, nějaký další kvalitní materiál z oblasti výuky ekonomických předmětů pošlete prosím odkaz na e-mail: brest@mendelu.cz Děkuji Brestičová L.