TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009 V rámci celoevropské akce Týdne programu Comenius se můžete zapojit do vytváření a hraní geohry a poměřit tak.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VOICE of European TeacherS (VOICES) je partnerská síť, která spojuje akademické pracovníky, učitele z praxe, studenty učitelských oborů a instituce, které.
Advertisements

Jak zapojit do projektu učitele z eTwinning Plus Guidance document.
ECVET v Programu celoživotního učení
OBLAST 3: KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ VÝMĚNA MLADÝCH EVROPANŮ Mgr. Pavel Černuška, Ph.D. Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Společně a každý zvlášť po stezkách Ing. Lenka Klimková MAS – Partnerství Moštěnka, o. s.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
Pohlednice z Libereckého kraje Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová.
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Počítačová grafika a digitální fotografie ve škole
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Chráněná území v Olomouci a okolí
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
50.1 Moravskoslezský kraj – poznáš jeho dominanty?
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK PREZENTACI ZPRACOVALI ŽÁCI ZE ZŠ DR.EDVARDA BENEŠE Z ČAKOVIC JAN RICHTER A MARTINA HERVERTOVÁ.
Webová propagační část RTIS - inspirativní průvodce.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s částí Českomoravské vrchoviny,
YOUTHPASS Akce 1.1 – Výměny mládeže (účastníkům).
44.1 Kraj Vysočina – poznáš jeho dominanty?
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
37.1 Kraj Praha – poznáš jeho dominanty?
Evropské jazykové gymnázium s.r.o.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Základní škola Přimda. Poloha ZŠ Přimda se nachází ve městě Přimda, okres Tachov, Plzeňský kraj. Přimda se nachází v pohoří Český les.
Můj domov Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Poznejte regiony České republiky 2016 střední Čechy.
Z historie eTwinningu. Proč eTwinning? Součást Programu celoživotního učení (LLP) - Comenius součást KA2 Erasmus+ vznik 2005 fáze 2: září 2008 fáze 3:
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
Nářadí pro dům a zahradu. Pojmenuj nářadí používané na zahradě Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.04_prirodni pomery_cr_typy_chranenych_uzemi_v_cr
OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ OP VK Peníze školám reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_18_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: STŘEDNÍ MORAVA Základní škola Libina, příspěvková.
Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_15_38.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová VODSTVO POVRCH PODNEBÍ POLOHA PAMÁTKY STÁTY A MĚSTA.
ANOTACE : a) PRÁCE JE URČENA pro žáky 9. ročníku b) TÉMA : LIBERECKÝ KRAJ c) CÍL : prohloubení znalostí o Libereckém kraji d) POMŮCKY : školní atlas ČR,
Národní týden manželství (NTM) únor, 2007.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Litovelské Pomoraví Litovel CHKO Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_08_38.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR. SOŇA KYSELOVÁ Název materiálu: VY_12_INOVACE _ Z.8.A.07_prirodni_pomery_cr_povrch Ročník: osmý.
Mapy a plány mapy čtení mapy měřítko mapy vysvětlivky mapy plány.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
EVROPSKÁ NEJ… Mgr. Lenka Dostálová prosinec Vlastivěda
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Představení Evropského týdne udržitelného rozvoje
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
Člověk a jeho svět (Vlastivěda pro 4. ročník)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_06_PRAHA.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Ochrana krajiny a přírody ČR VY_32_Inovace_20KR-1
RISKUJ! VY_32_Inovace_01MT-3 autor: Mgr. Tereza Mačková
OLOMOUC – SLOUP SE SOUSOŠÍM NEJSVĚTĚJŠÍ TROJICE
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Polytechnické vzdělávání v praxi
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
STŘEDNÍ ČECHY AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Ochrana krajiny a přírody ČR
Vaše jméno | Váš učitel | Vaše hodnocení
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_KRALOVEHRADECKY_KRAJ.
Předmět: Zeměpis Ročník: 9. Tématický celek: Regiony České republiky
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

TÝDEN PROGRAMU COMENIUS COMENIUS WEEK 2009 V rámci celoevropské akce Týdne programu Comenius se můžete zapojit do vytváření a hraní geohry a poměřit tak své zeměpisné a historické znalosti s ostatními evropskými školami. Týden programu Comenius má představit projekty Partnerství škol Comenius a eTwinning co nejširší veřejnosti. V čem geohra vlastně spočívá?

Víte, jak se jmenuje a kde se nachází tento 35 metrů vysoký sloup, který je nejvyšším sousoším České republiky a jehož součástí je i malá kaple? Ještě napovíme, že byl postaven v letech 1716 až 1754 k oslavě katolické církve a víry, částečně vyvolané pocitem vděčnosti za ukončení moru, který na Moravě udeřil v letech 1714 až 1716.

Správná odpověď: Sloup Nejsvětější Trojice v Olomouci

Dokázali byste určit, kde se v mapě nachází památky, na které jsou pyšní Vaši projektoví kolegové?

Poznávání a určování zeměpisné polohy jednotlivých památek, přírodních zajímavostí atd. je principem geohry.

GEOHRA spojuje několik důležitých prvků - je zábavná a hravá spojuje několik důležitých prvků - je zábavná a hravá Komenského princip „Škola hrou“ je zde naplněn v široké míře Komenského princip „Škola hrou“ je zde naplněn v široké míře propojuje znalosti a dovednosti z mnoha předmětů – zeměpisu, přírodopisu, dějepisu… a informatiky propojuje znalosti a dovednosti z mnoha předmětů – zeměpisu, přírodopisu, dějepisu… a informatiky podněcuje zájem o region a slouží k jeho propagaci podněcuje zájem o region a slouží k jeho propagaci

Pokud se Vám tento způsob učení zdá zábavný a efektivní, můžete ji se svými studenty nejen hrát, ale také vytvářet! Při vlastní tvorbě hry se jejich tvůrcům rozvíjí a rozšiřují: ● kreativní schopnosti (neotřelé pohledy na území) ● technické dovednosti (pořízení i zpracování fotografií) ● znalosti o území (vyhledávání informací o objektech)

Zapojte se do vytváření geohry, v které budou poměřovat své znalosti školy z celé Evropy během Týdne programu Comenius. Nafoťte pamětihodnost nebo přírodní zajímavost z vašeho okolí a přidejte nápovědu v českém a anglickém jazyce, aby mohli ostatní určit, kde se nachází. Zapojte do tvorby geohry i vaše zahraniční projektové partnery. Máte-li zájem stát se administrátory geohry za váš kraj, kontaktujte nás na

Pokud se chcete inspirovat k vytvoření vlastního příspěvku nebo si zahrát některou z již existujících geoher, podívejte se zde. zde Více ke geohrám zde. zde

Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Na Poříčí 1035/ Praha 1 Comenius Week Comenius Week