STOLNÍ TENIS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Squash Radka Uchytilová, 6.A.
Advertisements

ZŠ Klášterec Czech Republic
menu S čím se hraje tenis Raketa Hůl Pálka
KOPANÁ.
Hry třetího tisíciletí
Monika Kuřová ZŠ. A. Jiráska
Máte doma malou Kvitovou, pořípadě malého Berdycha? Přijďte se přihlásit do tenisového klubu Ovečky Petry.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Markéta Jelínková Zš Spořilov 2012
FLORBAL.
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
Vojtěch Navrátil. Co zde najdete ?  Co je tenis ?  Jak vypadá tenisový kurt ?  Žebříček ATP-mužů  Test  Přihláška do tenisového klubu.
BASKETBAL.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
VOLEJBAL 2.
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Hledáme nové talenty od věku 5-10 let.
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Florbal.
Volejbal.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
HrušCup 2008 – pravidla petanque 1. Pétanque se hraje s ocelovými koulemi a s dřevěnou kuličkou zvanou ”košonek.” Hází se z kruhu o průměru cca 50 cm.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ATLETIKA.
RINGO 1.
SOFTBALL 1.
Hoďme tělem vesnická olympiáda
SOFTBALL 2.
Stolní tenis.
CURLING.
Mé záliby a koníčky.
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
SQUASH „uzavřený sport“
VOLEJBAL 1.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Beach tenis.
Stolní tenis.
BADMINTON.
BADMINTON.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
SPORTOVNÍ AREÁL STRUPČICE NEDĚLE 4. ŘÍJNA od hodin TURNAJ V NOHEJBALE TROJIC Startovné 50,-Kč za družstvo Systém bude upřesněn podle počtu přihlášených.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Ročník:2.. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
FLORBAL.
Vypracoval: Jirka Veselý
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
Druhá světová válka KVÍZ. Druhá světová válka KVÍZ.
Tenis
Výhody stolního tenisu v areálu dětského hřiště
Transkript prezentace:

STOLNÍ TENIS

Základní informace Stolní tenis se vyvinul ze společenské hry a byl přivezen kolem roku 1880 z Číny do Británie Za počátek tohoto sportu je považován rok 1926, kdy vznikla Mezinárodní federace stolní- ho tenisu (ITTF) Zakládajícími členy se staly Německo, Maďarsko, Rakousko a Švédsko Hraje se na stole přes síťku celuloidovým míčkem a pálkou

Základní informace II. Utkání ve stolním tenisu se hrají ve dvouhře mužů a dvouhře žen a čtyřhře mužů a čtyřhře žen a smíšené čtyřhře Pálka má oválný tvar a je potažena gumovým povrchem Stůl má rozměry 274 x 152,5 cm; výška desky stolu je 76 cm od podlahy, výška síťky je 15,25 cm

Pravidla Míček má průměr 40 mm Míček se odehrává výhradně pálkou, a to jakoukoliv její částí Správně odehraný míček se musí jednou dotknout stolu na soupeřově polovině V rozehře se kromě toho může míček dotknout síťky nebo její konstrukce Při podání se musí míček dotknout jednou na straně stolu podávajícího a jednou na straně stolu přijímajícího. Pokud se přitom dotkne síťky, podání se opakuje.

Pravidla II. Podávající musí míček před úderem pálkou nadhodit nad úroveň stolu Zisk bodu je tehdy, když se odehraný míček dotkne jakýmkoliv způsobem soupeřovy poloviny stolu a soupeř jej nedokáže odehrát zpět nebo se míček před odehráním pálkou dotkl těla hráče Utkání se skládá z jednotlivých sad (setů), které se hrají do 11 bodů, hráč musí vyhrát o dva body; hraje se na 2 nebo 4 vítězné sady

Pravidla III. Podání se v sadě střídá vždy po dvou na každé straně až do stavu 10 : 10, kdy se střídá po jednom podání Po každé sadě se střídají strany

Historie 1926 – založení ITTF 50. léta – přesun světové špičky na východ, hlavně do Japonska a později do Číny 1988 – stolní tenis se dostal na LOH V roce 2000 došlo k revoluci v pravidlech: - zvětšení míčku na 40 mm - snížení počtu bodů v sadě z 21 na 11 - snížení počtu podání jednoho hráče v řadě z 5 na 2 podání