Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic REKAPITULACE ENERGETICKÝCH SMĚRNIC EU JAN POUČEK PODĚBRADY, 9.března 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zkušenosti SEI z kontrol energeticky úsporných opatření v budovách
Advertisements

Revize Nového přístupu
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Nová směrnice o energetické účinnosti
1  Ministry of Industry and Trade 2006 Energetika ČR ve vazbě na energetickou politiku EU Ing. Zbyšek Sochor Ředitel sekce energetiky Ministerstvo průmyslu.
PRAŽSKÁ ENERGETIKA, a.s. PRE v nové situaci 11. září 2003 Ing. Drahomír Ruta.
Facility management ČSN EN
Předpokládaný vývoj české elektroenergetiky Pozice ERÚ seminář VSE 28. května 2007 – Praha Josef Fiřt - ERÚ.
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu Jednotný energetický trh – blízká vize nebo vzdálená budoucnost?
Teplárenství a liberalizovaný trh s energiemi. České teplárenství Vývoj, současnost, perspektiva.
1 Stav novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM Brno – 20.
1  Ministry of Industry and Trade 2007 EU a její vliv na Evropskou energetiku i na energetiku ČR Státní energetická koncepce Ing. Zbyšek Sochor ŘS energetiky.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Významné změny v novele EZ AEM , Poděbrady Pavel Dočekal.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
 2007 Ministry of Industry and Trade, Energy Department Nová evropská energetická legislativa Cíle a opatření „energetického balíčku“ Ladislav Pazdera.
Aktuální problematika - Energetika
Česká energetika na rozcestí České předsednictví EU – vyjednávání 3. legislativního balíčku konference 22. a , Mělník Josef Fiřt předseda ERÚ.
Připravenost České republiky na zavádění opatření strategie Evropa 2020 Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu © 2010 Ministerstvo.
ANEB „NEBOJME SE BALÍČKŮ“ ZUZANA ŠOLCOVÁ FUNGOVÁNÍ ENERGETICKÝCH TRHŮ V ČR A EU PRAHA - ŽOFÍN 22. ŘÍJEN 2008 Implementace Evropské energetické legislativy.
Vliv energetické koncepce na obchodníka s energiemi Dr. Tomáš Křížek Ekonomický ředitel.
Aktualizace Státní energetické koncepce
Nové iniciativy EU v oblasti energetiky a její dopady na hospodářskou soutěž Ing. Martin Pecina, MBA Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
Obchodování skleníkovými plyny a ekologizace daňové soustavy Vladimír Toman Hutnictví železa, a.s.
Očekávaný vývoj trhu s elektřinou v kontinentální Evropě Pavel Šolc, ČEPS, a.s.
 2011  Ministerstvo průmyslu a obchodu III. Fáze EU-ETS Pavel Gebauer © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Taures, a.s. Základní informace o společnosti. Obsah Základní informace o společnosti Typické projekty Vybrané reference Pracovní příležitost Co nabízíme.
1 Brno, Ing. Petr Fajmon Dopady liberalizace a legislativních změn na JMP,a.s.
Správní řízení při ukládání pokut za porušení zákonů Ing. Jan Kovář Státní energetická inspekce.
XXI. Seminář energetiků Regulace v energetice. Podpora OZE a její vliv na cenu elektřiny. Cenová rozhodnutí na r Seminář Teplárny Otrokovice, a.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
Energetika ČR a její vyhlídky Základní změny zákona č Sb Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
TRIS Databáze návrhů technických předpisů na stránkách Evropské komise.
Novela zákona č. 458/2000 Sb. v oblasti plynárenství Ing. Jan Zaplatílek © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
INSPIRE směrnice 2007/2/ES Transpozice směrnice INSPIRE v České republice Enviro – i – Forum, Zvolen,
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Směrnice 77/2001 o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Jan Pouček Ministerstvo průmyslu.
Energetická legislativa v ČR v roce 2007 a další výhled JUDr. Ivanka Boušová MPO ¨
ProCoP (Product Contact Point) -představení a účel- Ministerstvo průmyslu a obchodu
Lokální distribuční soustavy – nejdůležitější zásady
Otevření trhu s elektřinou, první rok zkušeností a jak dále AEA – Sdružení velkých spotřebitelů energie 5. března 2003 Praha.
SOLVIT Efektivní systém řešení problémů na vnitřním trhu ES.
Umísťování investic a podnikatelských záměrů URBIS INVEST 25. dubna 2012 Ing. Martin Kešner vedoucí Oddělení umístění projektů CzechInvest.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
Liberalizace trhu z elektřinou a plynem má být prostředkem k dosažení větší konkurenceschopnosti evropského průmyslu, ne cílem za který je často vydávána.
8. září 2004AEM Praha1 Regulace v EU a vliv vstupu ČR na činnost ERÚ Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce licencí a regulace.
Česká energetika ve sjednocené Evropě Vliv směrnic EU na energetickou legislativu ČR Konference AEM 10. a 11. září 2003 P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo.
Ing. Josef Karafiát, CSc. ORTEP s.r.o.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Asociace energetických manažerů Brno, 20. září 2004 Energetický zákon ELEKTROENERGETIKA A TEPLÁRENSTVÍ Ladislav Havel © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
České plynárenství po vstupu do EU a před otevřením trhu Ing. Jan ZAPLATÍLEK © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
NÁRODNÍ ALOKAČNÍ PLÁN, OBCHODOVÁNÍ SE SKLENÍKOVÝMI PLYNY, DOPADY ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NA PRŮMYSL Ing. Josef Bubeník Česká energetická agentura.
Komentář ERÚ k cenovým rozhodnutím, kterými se stanovují ceny plynu, tepla a elektřiny pro rok 2008 Rámec práce ERÚ ve II. regulačním období a hlavní zásady.
Novela Energetického zákona změny a zkušenosti v oblasti elektroenergetiky a teplárenství Brno Ing. Josef Snítilý © 2005 Ministerstvo průmyslu.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Dopady chystaných změn energetických koncepcí na energetiku a její zákazníky 1. listopadu 2012 Ing. Jiří Bis.
Page 1 Energetická závislost EU - Možná řešení - Daniela Štoková.
Stav eGovernmentu v ČR a aktuální výzvy Praha, JUDr. Jaroslav Strouhal náměstek ministra vnitra pro informační a komunikační technologie.
Praha – Žofín, 29. Září 2009 Vliv evropské legislativy na energetiku v ČR Tomáš HÜNER náměstek ministra průmyslu a obchodu Praha 29. září 2009.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu Státní energetická koncepce 11 Ochrana práv spotřebitelů a zákazníků na energetickém trhu Konference.
ČSN EN – Výtahy pro dopravu osob a osob a nákladů ČSN EN – Konstrukční zásady, výpočty a zkoušky výtahových komponent.
Přispívají změny legislativy k lepšímu fungování našeho trhu s plynem? Ing. Oldřich Petržilka prezident České plynárenské unie konference DONE „Fungování.
Fungování energetických trhů v ČR a EU Praha, Žofín, 29. září 2009.
Státní energetická koncepce, energetická bezpečnost ČR a Energetický systém EU Ing. Jiří Gavor, CSc. ředitel ENA a ANDE Žofín
Implementace Evropské energetické legislativy
Ing. Martin Pecina, MBA Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže
Přeshraniční poskytování zdravotní péče
Finanční podpora pro provozovatele LDS v rámci V. Výzvy Smart grids
Transkript prezentace:

Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic REKAPITULACE ENERGETICKÝCH SMĚRNIC EU JAN POUČEK PODĚBRADY, 9.března 2004

Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic SMĚRNICE A NAŘÍZENÍ PARLAMENTU A RADY EU Normy schválené v roce 2000: 2000/55/EC – energetická účinnost stabilizátorů fluorescenčních lamp (s) Normy schválené v roce 2001: 2422/2001 – štítkování kancelářských zařízení dle energetické účinnosti

Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Normy schválené v roce 2002: 2002/91/ EC – spotřeba energie v budovách (s) 2002/77/ EC – prosazení výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů (s) 2002/31/EC – štítkování klimatizačních zařízení pro domácnosti (s)-92/75/EEC 2002/40/EC – štítkování el. pečících trub pro domácnosti

Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Normy schválené v roce 2003: 2003/54/EC – pravidla pro vnitřní trh s elektřinou (s) – novelizace 96/92/EC 2003/54/EC – pravidla pro vnitřní trh s elektřinou (s) – novelizace 96/92/EC 2003/55/EC – pravidla pro vnitřní trh s plynem (s)– novelizace 98/30/EC 2003/55/EC – pravidla pro vnitřní trh s plynem (s)– novelizace 98/30/EC 2003/66/EC – štítkování elektrických chladniček a mrazniček dle energetické spotřeby (s) 2003/66/EC – štítkování elektrických chladniček a mrazniček dle energetické spotřeby (s)

Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Normy schválené v roce 2003: Nařízení 1228/2003 – o podmínkách přístupu k sítím při přeshraničním obchodu s elektřinou Nařízení 1228/2003 – o podmínkách přístupu k sítím při přeshraničním obchodu s elektřinou Rozhodnutí Rady 2003/269/EC o koordinaci programů štítkování kancelářských zařízení s USA Rozhodnutí Rady 2003/269/EC o koordinaci programů štítkování kancelářských zařízení s USA (RR) 2003/796/EC – o ustavení skupiny regulátorů pro elektřinu a plyn (RR) 2003/796/EC – o ustavení skupiny regulátorů pro elektřinu a plyn

Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Normy schválené v roce 2003: (RR) 1229/ o zásadách pro evropské energetické sítě (TEN) (RR) 1229/ o zásadách pro evropské energetické sítě (TEN) (RR) 1230/203/EC – o víceletém programu „Inteligent Energy - Europe“ (RR) 1230/203/EC – o víceletém programu „Inteligent Energy - Europe“

Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Návrh nových norem k projednání v pracovní skupině pro energii ER 1. Směrnice o zajištění bezpečnosti dodávek elektřiny a investic do infrastruktury 1. Směrnice o zajištění bezpečnosti dodávek elektřiny a investic do infrastruktury 2. Směrnice o efektivnosti konečné spotřeby energie a energetických službách 2. Směrnice o efektivnosti konečné spotřeby energie a energetických službách 3. Nařízení o přístupu k plynárenským přenosovým sítím 3. Nařízení o přístupu k plynárenským přenosovým sítím 4. Směrnice o ekologickém projektování výrobků užívajících energii 4. Směrnice o ekologickém projektování výrobků užívajících energii

Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Projednávání norem v orgánech EU Příprava norem v EK Příprava norem v EK Projednávání v pracovní skupině pro energii ER – zástupci členských států –možnost uplatnění národní pozice a eventuálně získání podpory u jiných zemí Projednávání v pracovní skupině pro energii ER – zástupci členských států –možnost uplatnění národní pozice a eventuálně získání podpory u jiných zemí Projednání v CORREPER Projednání v CORREPER Předložení do Evropského parlamentu Předložení do Evropského parlamentu Vydání v oficiálním věstníku EU Vydání v oficiálním věstníku EU

Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Děkuji za pozornost