Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření 4.1.2 Podpora regionálních a místních.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
GRANTOVÁ SCHÉMATA OLOMOUCKÉHO KRAJE VÝZVA 02. GS v rámci Společného regionálního operačního programu Grantové schéma na podporu drobného podnikání ve.
Národní program podpory cestovního ruchu 2010 – 2013 Podprogram Cestovní ruch pro všechny 16. února 2010.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
1 Grantová schémata vyhlašovaná Libereckým krajem v rámci SROP.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
Grantový fond Libereckého kraje schválen Zastupitelstvem Libereckého kraje dne usnesením č. 24/04/ZK - Základní dokumenty : - Statut Grantového.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Krajský úřad Plzeňského kraje Oddělení Sekretariát Regionální rady soudržnosti Škroupova 18, Plzeň Společný regionální operační program seminář.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
1 Grantové schéma – Podpora služeb cestovního ruchu seminář Liberecký kraj.
Grantová schémata Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Seminář k 2. kolu výzvy.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
„Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Investuje do venkovských oblastí"
1 Grantová schémata vyhlašovaná Libereckým krajem v rámci SROP.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
Grantové schéma Jednotný komunikační styl v Moravskoslezském kraji v rámci SROP ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Jednotný.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Sdružení Český ráj Destinační management v TR Český ráj.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Možnosti sledování konkurenceschopnosti destinací turismu na úrovni regionů a míst Monika Palatková Výroční konference ATIC ČR Turistická informační centra.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
ADONIS – ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu , Dolní Kounice.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Výbor pro národnostní menšiny zastupitelstva Moravskoslezského kraje
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
NPPCRR Národní program podpory CR v regionech
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Přehled preferenčních kritérií
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Michal Šperling - EUREDIS
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Transkript prezentace:

Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních služeb v cestovním ruchu

Grantové schéma Podpora služeb cestovního ruchu pro podnikatele

Kdo může být žadatelem? Malí a střední podnikatelé podnikající v oblastech cestovního ruchu; mají uzavřeno účetnictví za poslední dva účetní roky; splňují kritéria stanovená pro malé a střední podnikatele v rámci nařízení komise (ES) č.70/2001

Jaké akce jsou přijatelné? Neinvestiční akce charakteru služeb Akce je realizovaná na území Libereckého kraje Akce je realizovaná mimo území Libereckého kraje, ale území Libereckého kraje musí mít z této akce užitek

Aktivity, které je možno podporovat Turistické programy a produkty -průzkum trhu (studie a analýzy odůvodňující potřebu turist. produktu) -tvorba produktů a programů (lokálních, regionálních, nadregionálních, mezinárodních) -zajištění podpory prodeje a distribuce produktu Marketing -semináře a konference -informační kampaně -tvorba propagačních materiálů (příprava, tisk, distribuce prop.mat) -tvorba, rozšiřování a zkvalitňování internetových prezentací

Jaké projekty budou mít přednost? Turistické produkty -projekty zaměřené na delší pobyt turisty v regionu (vícedenní pobyty s přenocováním) -projekty lákající zahraniční návštěvníky do regionu -projekty vytvářející produkty komplexního charakteru zaměřené na rozšíření zájmu návštěvníků o méně exponované, ale atraktivní oblasti a lokality s potenciálem pro rozvoj cestovního ruchu -Projekty kombinující větší množství nabídek do produktových balíčků, prezentující ucelenou nabídku širšího území a větší počet subjektů -projekty podporující omezení sezónnosti -projekty vytvářející produkty měkké turistiky -projekty provázané s aktivitami veřejných subjektů

Jaké projekty budou mít přednost? -aktivity zaměřené na přilákání zahraničních návštěvníků do regionu -projekty kombinující několik typů vhodných aktivit do cíleného marketingového mixu -projekty prezentující ucelenou nabídku širšího území a zapojující větší množství subjektů -projekty provázané s aktivitami veřejných subjektů -vícejazyčné propagační materiály a internetové prezentace -projekty vycházející z marketingového plánu

Financování Celkový objem finančních prostředků dostupných v 1.kole výzvy: ,- Kč Minimální výše celkových uznatelných nákladů akce = ,- Kč (minimální výše poskytnutého grantu ,- Kč) Maximální přípustná výše celkových uznatelných nákladů akce = 2 mil. Kč (minimální výše poskytnutého grantu ,- Kč) Poskytnutý grant nesmí překročit 46,66% z celkových uznatelných nákladů (z toho 75% EU, 25% Liberecký kraj)

Doba realizace akcí a uznatelnost nákladů Akce v rámci 1.výzvy musí být dokončeny nejpozději do Akce musí být zahájeny do 6 měsíců od podpisu smlouvy s Libereckým krajem Uznatelnost nákladů lze uplatňovat ode dne podání žádosti Uznatelný náklad musí být doložen účetním dokladem Výnos vytvořený zrealizovanou akcí musí být odečten od uznatelných nákladů