Judo Judo je styl japonského bojového umění a velmi rozšířený úponový sport. Judo, celý název Kodokan Judo, vzniklo z několika škol džiu-džitsu které vyučovaly.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1. Buď vůle tvá, buď vůle tvá, buď vůle tvoje všude tam, kde chudé trápí nouze hlad, v boji musí umírat, buď vůle tvoje všude tam, kde jiní mají všeho.
Advertisements

Žáci v bojových klubech Jak to někdy funguje? •Většina žáků odejde z klubu, ještě než vůbec něco dokáže •Velmi malé % něco dokáže jako závodníci, případně.
Nicola Tesla století.
RANÝ STŘEDOVĚK.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Každý z nás se setkal s tím, ze něco musel prezentovat. Svoje přátele a kamarády!!!! Pokus o prezentaci v PowerPointu.
Nový epochální výlet pana Broučka, tentokráte do 15. století
Pohybová aktivita všedního dne K. Barták Ústav tělovýchovného lékařství LF a FN, Hradec Králové.
Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci
VY_32_INOVACE_PSYPS14860ZAP Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Kakadu Entertaiment Present The Kendo. Kendo „Cesta Meče“ Kendo vzniklo v Japonsku dříve to byl šerm v japonsku který sloužil k zabíjení. Později se s.
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Soudní znalec …aneb, co je důležité…. Soudní znalec patří do kategorie expertů patří do kategorie expertů vidí detaily… vidí detaily… je perfekcionalista…
Pohár mléka Endless love. way H.P..
František Ladislav Čelakovský
Antonín Slavíček 16. května 1870 – 1. února 1910.
Co se ti vybaví?. 16. století Hnutí, které usilovalo o reformu (nápravu) církve.
Rozdělení (sebe)obrany (sebe)obrana ProfesníBranněbezpečnostníVšeobecnáSystémová Mgr. Ing. Alois Konečný, psycholog a soudní znalec sebeobrana.
KARATE Něco o karate Zakladatel karate TJ Karate České Budějovice.
Přečtěte si ve trojici texty, představte si postavy z vašich příběhů. Co je spojovalo? Kdo jim pomohl? Kdo je zachránil?
Judo.
Pavel Beneš M ů j oblíbený samuraj. Osensei Morihei Ueshiba Morihei Ueshiba – zakladatel aikido – se narodil v přímořském městě Tanabe v dnešní prefektuře.
1 Sugesce ve školách bojových umění a nejenom tam SUGESCE 2.Fascinace 3.Frapování 4.Gradace 5.Koheze 6.Prospekce 7.Dispenzace 8.Symbolizace 9.Identifikace.
Anglický plnokrevník. Historie Anglický plnokrevník vznikl v 17. a 18. století v Anglii, aby uspokojil vášeň šlechty a jejích králů pro koňské dostihy.
Sámova říše Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová.
Airsoft je sport, zábava a pro někoho styl života. V podstatě je to bezpečná hra na vojáky, pro ty kde se tomu to tématu věnují či je zajímá. Airsoft.
Český jazyk a literatura Poezie českých autorů 2. poloviny 20. století – Období stalinismu Pavel Šupka
Albert Camus Barbora Vaňková.
Teorie a didaktika úpolů ve školní tělesné výchově
Biotické podmínky života
ZMĚŇTE SVÁ PŘESVĚDČENÍ (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
CAPOEIRA Prezentace Brazilského bojového umění, které mísí prvky tance a kopů a akrobacie…
Lipany.  Lipany leží 4 km západně od Kouřimi.  První záznam o vesnici je z roku  Do české historie se zapsala bratrovražednou bitvou.  30.května.
Karel Čapek.
Wolfgang Amadeus Mozart Jeho doba - 18.století. Politika  klasicismus (2. polovina 17. stol. a 18. stol.)  umění klasicismu ovlivňovala politická a.
Pokud člověk odejde z vlasti, jakými způsoby může i tak bojovat proti okupantům v jeho vlasti?
Univerzita třetího věku UJEP
ÚPOLY OSP Kombinovaná forma studia Vyučující: PhDr. Radim Pavelka, Ph.D. Typ předmětu: povinný Ročník: 3.bc Způsob zakončení: Z + ZK Rozsah konzultací.
1. SVĚTOVÁ VÁLKA
1.Světová válka 28. července 1914 až 11. listopadu 1918.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem...nejsi sám AC Slavkov u Brna,
AIKIBUDÓ Japonské bojové umění.
Byzantská říše.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Joseph Heller Joseph Heller služba u letectva účast ve 2. světové válce.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_01_PRVNI_SVETOVA_VALKA Název materiálu:První světová válka Předmět:Člověk a jeho světRočník: 5. Časová dotace:45 minutDatum.
Franková, Hanušová, Pokorná.  = „zrození jara“, začátek nového roku  21. – 23. března  Slaví se již 5000 let  Festivaly, divadelní vystoupení, trhy,
RYTÍŘI Vypracoval Štěpán Rakovič. Kdo vlastně byli rytíři Rytíři byli šlechtici, kteří bojovali na koních a často žili v hradech. Tento způsob života.
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ (1928 – 2014), s. 85. Magický realismus směr v latinskoamerické próze od 50. let 20. stol. Propojují se prvky nadpřirozena, popisy.
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách. VY_32_INOVACE_60_První_světová_válka.
Muž Hloupý
Cesta k Mnichovu.
Sbor dobrovolných hasičů Vejprty & Jednotka požární ochrany II/2
Oddíl juda pořádá nábor
Směřujeme k samostatnosti
MUŽ MNOHA TVÁŘÍ ODKAZ OTCE VLASTI Mgr. Pavel Vaníček
Moje HOBBY.
Sada : Člověk a jeho společnost
Parkour.
TERORISMUS.
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Autor: Mgr. Božena Andrašková
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Sociálně psychologické aspekty kulturní historie lidstva
Člověk Neandrtálský.
MĚSTSKÝ STÁT SPARTA.
AUTOR: Marcela Kaderová NÁZEV: VY_32_INOVACE_D_14_MNICHOVSKÁ DOHODA
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Dospívání - puberta Období, ve kterém se tělo dítěte mění na dospělého člověka schopného se rozmnožovat.
Transkript prezentace:

Judo Judo je styl japonského bojového umění a velmi rozšířený úponový sport. Judo, celý název Kodokan Judo, vzniklo z několika škol džiu-džitsu které vyučovaly sebeobranu neozbrojeného člověka v tehdejším pojetí. Sebeobrana řešila skutečné bojové situace, které vznikaly při boji muže proti muži. Jestliže jeden z bojovníků přišel v boji o svou zbraň, nastala situace, kdy musel bojovat o svůj život.

Judo založil profesor (Džigoró Kanó) v roce 1882 Judo založil profesor (Džigoró Kanó) v roce 1882. Motivem ke studiu džiu-džitsu a jiných bojových technik byl úsek jeho života na střední škole, kde musel snášet mnohé fyzické násilí od silnějších spolužáků.