Stezka technických atraktivit

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpracoval: Rastislav Steranka
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
ROP – možnosti pro cestovní ruch
Konference NOVÁ GENERACE TURISTICKÉHO ZNAČENÍ ANEB TURISTICKÉ STEZKY DO MOBILU Rámcový projekt Životní prostředí v Praze a volný čas – V Praze za přírodou.
Euroregion Bílé-Biele Karpaty Zlín, Prezentace k semináři cestovního ruchu TENTO MIKROPROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKOU UNIÍ, Z PROSTŘEDKŮ.
Ostrava, Ing. Lucie Ligocká
Turistická oblast Poodří – Moravské Kravařsko
Pozice technických památek v nabídce turistického potenciálu (Statistiky a trendy v industriální turistice) Ing. Petr Kratochvíl.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
TRNKOVÁ STEZKA Představení projektu. Trnková stezka obecně Předmětem projektu je rozvoj a propagace „Trnkové stezky“, specifického turistického produktu,
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Turistická oblast Těšínské Slezsko
Náš kraj - Moravskoslezský kraj
Destinační management TO Jeseníky-východ
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Školení členské základny MAS a dalších partnerů
Věrnostní program 2011 Národní památkový ústav a Plzeňský Prazdroj
Setkání informačních center Zlínského kraje Vizovice
Prezentace turistické oblasti
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
Marketingové aktivity ke zvýšení povědomí o domácím cestovním ruchu.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Aktivity v oblasti cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Moravskoslezský kraj.
Ostrava – co jsme udělali, co chystáme pro návštěvníky? Odbor ekonomického rozvoje Ing. Helena Ochmanská Statutární město Ostrava odbor ekonomického.
Slezské muzeum Alena Křížová. Historie muzea: Roku 1814 bylo založeno Gymnazijní muzeum - první instituce na území ČR. Roku 1882 bylo založeno Uměleckoprůmyslové.
Slezské zemské muzeum Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU Zkušenosti s projekty financovanými ze strukturálních fondů EU 5.
Projekt „Stezka technických atraktivit“ Ing. Richard Žabka.
Závěrečná konference k projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_19.
Regionální konference v MSK
Akční plán 2012 marketingové strategie rozvoje CR turistické oblasti Ostravsko VIZE: Zkvalitnění a rozšíření nabídky cestovního ruchu TO Ostravsko CÍLE:
Destinační management TO Těšínské Slezsko
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Studentský projekt Gymnázium Roudnice nad Labem Nenechme to spadnout…
Regionální operační program Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Brno Kateřina Plachá.
Daniela Matějů Odbor evropských projektů MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
Projekty destinačního managementu v Moravskoslezském kraji - od turistické oblasti po region Ing. Richard Žabka, Agentura pro regionální rozvoj, a.s. 1.
Projekty na území Mariánské a Valdštejnovy zahrady Prezentace kulturního dědictví Mariánské a Valdštejnovy zahrady –Fiche 1 - Zahrada s historií je zahradou.
Projekt Destinační management MSK - možnosti spolupráce.
Vznik a vývoj TIC a jejich podpory v Moravskoslezském kraji Ing. Petra Papoušková
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Podpora cestovního ruchu Moravskoslezským krajem Poodří – Moravské Kravařsko
Bečov nad Teplou 23. září Charakteristika města 1399 městská práva V současnosti cca 1000 obyvatel Poloha na spojnici lázeňských měst Karlovy Vary.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Destinační management TO Poodří - Moravské Kravařsko Konference Kunín 9. června
OSTRAVSKÉ VÝSTAVY, a. s. Veletrh DOVOLENÁ a REGION 7. –
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. David Rohusch NÁZEV:VY_32_INOVACE_02C_20 NUTS 2 – Moravskoslezsko TEMA:Česká.
Beskydy pro všechny Pilotní projekt hodnocení objektů CR pro znevýhodněné skupiny Workshop Proč si pořídit certifikát aneb Otevřete své zařízení pro další.
Turistická oblast Poodří – Moravské Kravařsko Bc. Pavlína Ambrosch Kunín.
Těšínské Slezsko Region Card prioritní nástroj marketingu a spolupráce v destinaci Petr Kolčárek destinační manažer turistické oblasti Těšínské Slezsko.
Cyrilometodějské jubileum 2013 Přehled aktivit Zlínského kraje Ing. Ladislav Kryštof Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy, 29. ledna 2012.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola, Hradec Králové
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Transkript prezentace:

Stezka technických atraktivit Ing. Lucie HRUBÁ, Ing. Richard ŽABKA, Ing. Roman PELC, 2. 3. 2012

Základní informace o projektu Cíl: Zkvalitnění prezentace regionálního industriálního a technického dědictví a podpora cestovního ruchu v regionu. Financováno: ROP NUTS II Moravskoslezsko 2.4 – 04 Podpora marketingu technických památek regionu Moravskoslezsko Partneři projektu: 12 technických atraktivit KÚ MSK ARR Doba realizace: 2/2012 – 7/ 2014

Zapojené technické atraktivity Vyhlášena veřejná výzva v roce 2011 Předpoklady pro zařazení objektu: Objekt splňuje definici technické památky Je zpřístupněn pro veřejnost Má vlastní webové stránky a kontaktní telefon Je zajištěna obsluha návštěvníka – průvodce Má dostatečnou infrastrukturu pro návštěvníky

Zapojené technické atraktivity Turistická oblast Ostravsko: Důl Michal Hasičské muzeum města Ostravy NKP - Dolní oblast Vítkovice Landek Park

Zapojené technické atraktivity Turistická oblast Beskydy - Valašsko: Technické muzeum Tatra Kopřivnice Pivovar Radegast v Nošovicích Turistická oblast Těšínské Slezsko: Pevnost MO S-5 „Na Trati“ u Bohumína Turistická oblast Opavské Slezsko: Areál Čs. opevnění Hlučín - Darkovičky

Zapojené technické atraktivity Turistická oblast Poodří – Moravské Kravařsko: Areál vodního mlýna Wesselský Vagonářské muzeum ve Studénce Turistická oblast Jeseníky: Kosárna v Karlovicích Úzkokolejná dráha Osoblaha

Aktivity v rámci projektu Vytvoření informačních materiálů a označení objektů Školení pro průvodce objektů Workshopy se zástupci jednotlivých objektů Organizace „Měsíce technických atraktivit“

Měsíc technických atraktivit aneb FAJNÉ LÉTO srpen – září 2012 (2013, 2014) Program v roce 2012 na 11 objektech: Koncerty Soutěže pro děti Ukázky techniky Prohlídky za speciálních podmínek Dynamické a statické ukázky Konečný program bude znám v červnu.

Fotografie zdroj: Fotobanka KÚ MSK Další fotografie použity s laskavým svolením správců a majitelů objektů

Ing. Lucie Hrubá hruba@arr.cz