Jak to všechno začalo Za všechno může Studená válka, kdy mezi sebou soupeřily Spojené státy a SSSR. Když Svaz sovětských socialistických republik vypustil.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Internet - opakování.
Advertisements

SÍŤOVÉ PROTOKOLY.
Úvod do počítačových sítí Úvod. Úvod do počítačových sítí •Úvod, síťové protokoly, architektury,standardy •Fyzická úroveň •Linková úroveň •Lokální počítačové.
Historie a princip INTERNET.
Internet - historie.
INTERNET.
Základy informatiky Internet Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
Informatika Internet.
Historie internetu.
3IT A RCHITEKTURA INTERNETU ISOC,INCANN,IAB,IANA… Ing. Jiří Šilhán.
Počítačové sítě Architektura a protokoly
Protokol TCP/IP a OSI model
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-06.
Internet.
Klára Pospíchalová 5. A.  Propojení počítačů  Komunikace, sdílení a předávání informací  Uzly  IP adresa.
Internet.
TCP a firevall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Internet Pojem Internet se začal vymezovat v polovině šedesátých let, kdy Američané hledali způsob, jak propojit důležitá vojenská pracoviště a tím zajistit.
Protokoly a adresy na internetu
Etika a Bezpečnost v síti internet
INTERNET Filip Fiala, 4C.  Internet je globální systém vzájemně propojených počítačových sítí. (World Wide Web)  Pro vzájemnou komunikaci v síti se.
Referenční model ISO/OSI
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
BIS Firewall Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_168_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
„ EU peníze školám“ Projekt DIGIT – digitalizace výuky na ISŠTE Sokolov reg.č. CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NázevInternet Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky a úkoly Klíčová slovaArpanet,
INTERNET – struktura, fungování a přehled využití
1 I NTERNETOVÁ INFRASTRUKTURA. H ISTORIE SÍTĚ I NTERNET RAND Corporation – rok 1964 Síť nebude mít žádnou centrální složku Síť bude od začátku navrhována.
S LUŽBY INTERNETU Ondřej Suk, VIII.A. WWW – WORLD WIDE WEB „celosvětová pavučina“ aplikace internetového protokolu HTTP soustava propojených hypertextových.
Datové sítě Ing. Petr Vodička.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: říjen.
Internet.
Internetové protokoly Autor: Milan Bílek. Internet Internet je celosvětová systém propojených počítačových sítí. Počítače mezi sebou komunikují pomocí.
Internet Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Jan Anděl, Jakub Konečný
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_04.
R.1962 provádí se první počítačový výzkum r.1969 ARPANET r r.1987 Internet r.1989 Hypertext r Internetová stránka r.1990 Internet v.
Typy počítačových sítí Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-16.
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
Autor: Filip Jelínek Rok: 2006/2007 Hardware,software, vstupní a výstupní zařízení, atd …
E- MAIL Ing. Jiří Šilhán. E LEKTRONICKÁ POŠTA NEBOLI vývoj od počátku sítí – původní návrh pouze pro přenos krátkých textových zpráv (ASCII) základní.
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Jitka Křížková, MBA NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_05 TÉMA: VYNÁLEZY.
Inf Struktura sítě internet. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
SVĚT TECHNIKY A JÁ Vojta Hanke. LOGO ROZCESTNÍK auta Válečná technika Počítače zbraně.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Transportní vrstva v TCP/IP Dvořáčková, Kudelásková, Kozlová.
Shrnutí A – Principy datové komunikace B – TCP/IP 1.
Internet Historie, adresy serverů
Inf Elektronická komunikace
Sociální Sítě Plhák Šumperk 5.B.
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_11
Internet = je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Internet - historie.
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Historie Internetu.
Informační a komunikační technologie
VY_32_INOVACE_21_Co_je_internet
VY_32_INOVACE_1_10_Internet
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Informatika INTERNET ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Provádí se první počítačový výzkum.
Představa komunikačního procesu ve funkčních vrstvách
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
IP adresa a MAC Michaela Imlaufová.
Informatika Internet.
Transkript prezentace:

Jak to všechno začalo Za všechno může Studená válka, kdy mezi sebou soupeřily Spojené státy a SSSR. Když Svaz sovětských socialistických republik vypustil sondu Sputnik, Američané se začali Rusů obávat. Proto potřebovali vytvořit velení, které by se nedalo zničit jediným zásahem (atomovou bombou). Začal se realizovat plán jakési sítě, která by spojovala nejdůležitější armádní počítače, ale zároveň neměla žádné řídicí centrum. Po dvanácti letech vývoje se vědcům z výzkumné agentury DARPA podařilo síť vytvořit.

Síť dostala jméno ARPANET a byla spuštěna roku Měla čtyři uzly a spravoval ji Pentagon. Postupně ji začali využívat i vědci. Časem lidé zjistili, že ARPANET se dá využít i pro elektronickou komunikaci ( y).

Roku 1972 se objevil zavináč. Larry Roberts naprogramoval první program pro příjem a odesílaní ů.

O rok později byl publikován návrh protokolu TCP, který nahrazuje stávající protokol ISO/OSI. Vznikla organizace Inter Networking Group, která po desetiletém vývoji světu přinesla protokol TCP/IP (1982). TCP je protokol transportní vrstvy a převádí zprávy do sekvence paketů na zdrojovém uzlu a pak je znovu sestavuje do původních zpráv na cílovém uzlu sítě. IP je protokol síťové vrstvy. Obhospodařuje adresování, a to tak, aby pakety mohly být směrovány nejen přes řadu uzlů, ale dokonce i přes řadu sítí pracujících s různými komunikačními protokoly

V roce 1973 měl ARPANET již 31 uživatelů. A začal se šířit za hranice Spojených států. Programy pro elektronickou komunikaci se neustále zlepšovaly. V roce 1983 čítal ARPANET již 562 uživatelů, proto vznikla ryze armádní síť Milnet. Samotný ARPANET fungoval dál.

Počet uživatelů internetu

Internet v součastnosti V dnešní době je lehce dostupný a využívá ho téměř každý člověk, a to k: Získávání informací Hraní her Povídání si s přáteli Nakupování Ovládání osobních kont Získávání dat apod.