METODIKA PROJEKTU Postavení a význam cestovního ruchu v České republice Přínosy cestovního ruchu pro Českou republiku sledované období 2006 - 2008 červen.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aplikace vybraných metod použitelných pro stanovení cen dle principu tržního odstupu Vlastimil Roun.
Advertisements

Proč byla studie vytvořena ?
Rekodifikace soukromého práva Čtvrtý seminář o dopadech rekodifikace českého soukromého práva na členské společnosti České leasingové a finanční asociace.
Mikroekonomie I Domácí produkt
Determinanty zahraničních investic na firemní úrovni v ČR Peter Tóth ČNB a CERGE-EI.
Cloud, CIO a management 15. června © 2011 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network.
© 2010 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network of independent member firms affiliated with.
“Řízení CSR v KPMG –globální, regionální a lokální pohled“ Klára Tichá Nadace Via, 27. října 2011 CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY.
CK – činnosti touroperátora
Ing. Jana Korytárová, Ph.D.
Travel Leisure & Tourism ADVISORY Památky a jejich význam pro ekonomický rozvoj Tomáš Kulman 18. září 2008.
Metodika projektu Informace od subjektů spolupracujících
Agenda Směrnice 90/434/EHS Portugalské národní právo Situace
3.Analýza ziskovosti a marketingové produktivity
ADVISORY Development a cestovní ruch panelová diskuse Real Estate Market 2005.
Inflace.
DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA ČR: Jakým směrem se ČR vydá na křižovatce dopravní infrastruktury budoucnosti? , Praha CESTA PRVNÍ: Důvody investic.
Ekonomika informačních systémů
Seznámení se s KPMG KPMG je celosvětová síť poradenských společností poskytujících služby v oblasti auditu, daní a poradenství. V jejích členských společnostech.
E-Praha a interoperabilita. © 2006 KPMG Česká republika, s.r.o., the Czech member firm of KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved.
ZÁKLADNÍ MAKROEKONOMICKÉ AGREGÁTY
Financování podniku Kalkulace – vyčíslení nákladů při výrobě slouží k tvorbě ceny sleduje strukturu a výši nákladů na ni závisí,zda firma prodělá,nebo.
Veřejné finance Ing. Vojtěch Jindra Katedra ekonomie (KE)
Úpravy zisků sdružených podniků mimo arbitrážní konvenci – praktická zkušenost 11. října 2011.
Makroekonomické výstupy
Business Performance Services ADVISORY / Travel Leisure and Tourism Cestovní ruch a volnočasové projekty Tomáš Kulman
CZ.1.07/1.3.45/ Ekonomické kompetence v občanském životě pro učitele Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název.
Malý hospodářský dvůr Horšov Autor: Ing. Petr Libra
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. ÚEK - územní interpretace Státní energetické koncepce.
 Deset let eura – inspirace pro ČR Podnikání s eurem 25. listopadu 2008 Jiří Moser.
Hospodaření, ekonomika. hospodaření ekonomická činnost : výroba spotřeba obchod, směna vlastnosti dobrého hospodaření hospodárnost – promýšlení všech.
Analýza konkurence Harry Löwit 2009/2010
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Transfer pricing – obecná definice
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
Řetězové obchody – znázornění a ZDPH
Význam sektoru obchodu v české ekonomice
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Význam odvětví cestovního ruchu pro české hospodářství
Studie dopadů ukončení těžby lomu ČSA zpracovaná pro HSRM v roce 2015.
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
Naklady a jejich členění
Analýza a koncepce systému financování fotbalu v hl. m. Praze Prezentace k analytické studii únor 2016.
Akademický senát AMU 4. listopadu Akademický senát AMU.
Podmínky zápočtu VFA Docházka 50% Docházka 50% Prezentace referátu Prezentace referátu Test Test.
Státní rozpočet a daně Občanský výchova 9. ročník.
Document Classification: KPMG Confidential © 2016 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of the KPMG network.
Veřejné sbírky: co jimi je a není 7. dubna © 2014 KPMG Legal, s.r.o., advokátní kancelář, a Czech limited liability company and a member firm.
Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Číslo a název projektu:CZ.1.07/1.5.00/ – Investice do vzdělání nesou nejvyšší.
Financování podniku. náklady přímé – stanoví se na jednotky (materiál, úkolová mzda, pojištění z úkol. mezd) přímé – stanoví se na jednotky (materiál,
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
VÚPSV, v.v.i., Karlovo nám. 1, Praha 2, tel.: , Zkušenosti s pracovní imigrací v České republice Jiří Vyhlídal VÚPSV.
N Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ n Číslo a název šablony n klíčové aktivity III/2 n klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
FINANČNÍ GRAMOTNOST DANĚ ZŠ HejniceZ. Hyxa. DANĚ Daně a veřejné rozpočty daně jsou jedním ze zdrojů příjmů veřejných rozpočtů. Veřejné rozpočty jsou státní,
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
Návrh Strategie/koncepce rozvoje agendových IS provozovaných v HMP Vytvořeno v rámci VZ ICT strategie HMP na období Prezentováno
Obsah veřejných rozpočtů I 4. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 37.
1 Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
Analýza hospodářského výsledku
Aktualizace organizační struktury ÚMČ
Zpracování CBA v MS2014+ Ing. Petr Halámek, Ph.D..
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Osnova studie proveditelnosti a analýzy nákladů a přínosů 17. 3
„Stárnutí populace – analýza nákladů zdravotního a sociálního systému“
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Základy ekonomie Seminář 11..
Dlouhodobá udržitelnost veřejných financí
Daně.
Transkript prezentace:

METODIKA PROJEKTU Postavení a význam cestovního ruchu v České republice Přínosy cestovního ruchu pro Českou republiku sledované období červen 2010 TRAVEL, LEISURE AND TOURISM ADVISORY

© 2010 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. 11 Metodika – multiplikační model Kalkulace přínosů z cestovního ruchu analýza multiplikačních efektů Multiplikační model zohledňuje co největší počet faktorů, které mohou mít přímý či nepřímý dopad na konečnou bilanci cestovního ruchu v ČR Cestovní ruch má dopad na všechna odvětví národního hospodářství, proto je třeba kalkulovat jeho význam a celkový přínos ČR pomocí multiplikačního modelu V multiplikačním modelu je základním zdrojem příjmů návštěvník (kupující si služby cestovního ruchu) a investor (v oblasti cestovního ruchu)

© 2010 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. 2 Identifikace přínosů a pozitivních efektů Charakteristika přínosů a pozitivních efektů Kvantifikace přínosů a pozitivních vlivů Význam cestovního ruchu v České republice Datová a informační základna Informace od zadavatele a Zpracování dat a informací Zkušenosti a databáze KPMG TLT Benchmark databáze ČSÚSTEM/MARK Metodika, členění přínosů a pozitivních vlivů – postup práce

© 2010 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. 33 Metodika - analytické postupy Multiplikační model 10 úrovňový hierarchický model Rozčlenění do homogenních podskupin výdajů – produktové dělení Analýza příjmů z realizace služeb a investic v oblasti cestovního ruchu a z tržeb z cestovního ruchu, alokace nákladů Kalkulace nákladů, odhad ziskové marže, vyčíslení zisku (ve variantách – horní a dolní mez)

© 2010 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. 44 Metodika – multiplikační model: Cestovní ruch Doprava Energie Administrativa Obchod, velkoobchod Dodavatelé služeb Výrobce, suroviny

© 2010 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved. 55 Metodika - analytické postupy Multiplikační model 10 úrovňový hierarchický model Rozčlenění do homogenních podskupin výdajů – produktové dělení Analýza příjmů z realizace služeb a investic v oblasti cestovního ruchu a z tržeb z cestovního ruchu, alokace nákladů Kalkulace nákladů, odhad ziskové marže, vyčíslení zisku (ve variantách – horní a dolní mez) Výpočet DPH, daně z příjmů právnických osob, spotřební daně Odhad výše poplatků za pobyt a kulturu Odhad daně z příjmu fyzických osob, odvodů sociálního a zdravotního pojištění Vyčíslení výše reálných přínosů veřejným rozpočtům a alokace přínosů Kalkulace počtu pracovních úvazků vycházející z alokace mzdových nákladů

© 2010 KPMG Česká republika, s.r.o., a Czech limited liability company and a member firm of KPMG network of independent member firms affiliated with KPMG International, a Swiss cooperative. All rights reserved Kč tržby turisty = Kč veřejných přínosů Průměrná hrubá mzda zaměstnance podílejícího se na cestovním ruchu Kč 6 Souhrn přínosů a pozitivních vlivů Saldo cestovního ruchu v ČR průměr za rok příjezdový CR – výjezdový CR 25,2 mld. Kč Podíl přínosů cestovního ruchu do státního rozpočtu z celku 71 % Podíl cestovního ruchu na příjmech státního rozpočtu ČR 6,9 % Nárůst počtu pokojů v ČR Podíl přínosů cestovního ruchu do krajských rozpočtů z celku 5 %