Unilever Nové způsoby výroby a udržitelný rozvoj Site Introduction 2005 31.05. 2006 PRAHA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní technologická platforma pro udržitelnou chemii
Advertisements

Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ekolabeling.
Trh a jeho zákonitosti.
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
... ve vztahu k životnímu prostředí. dobrovolné začleňování ekonomických, sociálních a environmentálních aspektů do činnosti člověka obec nebo město,
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Systémový přístup k ochraně životního prostředí- 2. část František Janecký TTZO
Environmentální značení produktů. ENVIRONMENTÁLNÍ ZNAČENÍ PRODUKTŮ Ing. Marie Tichá 10. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci.
Podnikatelské prostředí: Makroprostředí
Potravinová bezpečnost a soběstačnost Co změní novela zákona o potravinách? Žofínské fórum Marian Jurečka ministr zemědělství 16. října 2014.
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Malnutrice Hejmalová Michaela.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Ekologický pilíř – celkový přehled
Pozice průmyslových spotřebitelů v globální konkurenci, vývoj cen Karel Šimeček, Seminář SVSE 15/05/08.
Ekodesign. Ekodesign Strategie ekodesignu Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. 9. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu Budování.
Partnerství se soukromým sektorem v rozvojové spolupráci Michal Kaplan Česká rozvojová agentura Kulatý stůl na MZV Praha,
Martin Sloup Jiří Kučera Natalia Rubinova Jindřich Štefan.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
1.Obsah marketingového řízení
Poruchy výživy. Pavel Šuranský.
Cíle přednášky Vymezení trhu z pohledu zákazníků a jejich poptávky
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
1 Kvalita prověřená časem POZICE OCELÁŘSKÉHO PRŮMYSLU SEMINÁŘ MPO, PRAHA, ŘÍJEN 2010 Jiří Cienciala Prezident odvětvového svazu hutnictví železa Předseda.
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí
UDRŽITELNOST PLASTŮ A OBĚHOVÁ EKONOMIKA
Filozofická hlediska inovací Inovace, evoluce a civilizace Oldřich Syrovátka Katedra společenských věd FM VŠE.
Hospodaření, ekonomika. hospodaření ekonomická činnost : výroba spotřeba obchod, směna vlastnosti dobrého hospodaření hospodárnost – promýšlení všech.
Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Finanční výkazy obchodních společností
Název projektu: ICT ve výuce Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZEK_715 Ročník: 2. Vzdělávací obor: M/01 Hotelnictví Téma: Písemná práce, tržní ekonomika,
Evropské daňové právo Podnikatelský plán Michal Radvan
Daně Rizikem pro volný pohyb zboží může být i rozdílné zdanění Sjednocení daňových soustav - nereálné 1. Daňová diskriminace zakázána - (Případ „Whisky.
EKOINKUBÁTOR PODNIKOVÁ EKONOMIKA ENVIRONMENTÁLNÍ MANAGEMENT Ing. Eva Štěpánková ESF MU Katedra podnikového hospodářství
Návrh reformy SZP Evropská komise předložila návrh reformy SZP pro období po roce Účelem tohoto návrhu je posílit konkurenceschopnost, udržitelnost.
Regionální potravina a novinky v legislativě
Základy marketingu třetí přednáška Ing. Nina Kudláčková, Ph.D.
Prevence vzniku obalových odpadů podle zákona o obalech Aktuální informace týkající se omezování spotřeby plastových odnosných tašek v ČR v návaznosti.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
ETICKÝ KODEX Klastru sociálních inovací a podniků - SINEC.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 23 AnotaceNástroje.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Dobrovolné nástroje jako možná cesta k předcházení vzniku podnikových odpadů Daniel Hájek odbor finančních a dobrovolných nástrojů.
Evropská integrace Environmentální politika EU RNDr. Oldřich Hájek.
CS ES SS GS Cíle společnosti KOITO CZECH pro rok Navýšení ziskovosti, Nové zakázky Nové zakázky & Splnění střednědobého obchodního plánu zavedením.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Lucie Imrová NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_24_Environmentalismus TEMA:Člověk a společnost.
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ Užitné vlastnosti zboží Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Priority Poslaneckého klubu ELS-ED na období
Nezaměstnanost (a agregátní nabídka)
KVALITNÍ POTRAVINY PRO ČESKÉ ZÁKAZNÍKY! OTAZNÍKY PŘETRVÁVAJÍ
Vratislav Janda ředitel pro korporátní záležitosti Nestlé ČR
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIPSKÁ CHARTA o udržitelných evropských městech
KVALITNÍ POTRAVINY PRO ČESKÉ ZÁKAZNÍKY! OTAZNÍKY PŘETRVÁVAJÍ
Malnutrice.
ENVIRONMENTÁLNÍ MANAGEMENT
Aktuální informace z odpadového hospodářství
ZÁKLADY ZBOŽÍZNALSTVÍ
Podnikatelské koncepce
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Unilever Nové způsoby výroby a udržitelný rozvoj Site Introduction PRAHA

Unilever ve zkratce - Největší výrobce spotřebního zboží na světě ( potraviny, kosmetika) - Obrat 40 miliard euro p.a. ( 250 mio euro ČR) - Výroba ve 100 zemích, prodeje v dalších zaměstnanců ( 1500 ČR) milionů nákupních rozhodnutí denně ( každý 2. člověk na světě) značek Unileveru /Algida, Rama, Flora, Lipton, Knorr, Hellmans,Dove, Rexona, Domestos, OMO, Cif) - Výroba v ČR - PTZ Nelahozeves ( od 1992) - Permanentní obnova výrobního programu - koncentrace na potraviny

Sustainibility: “Meeting the needs of the present without compromising the ability of future generations to meet their future needs” “Uspokojovat potřeby dneška aniž by byla omezena schopnost příštích generací uspokojovat budoucí potřeby ” Gro Bruntland Definice udržitelnosti

3 dimenze udržitelnosti 1. Změna portfolia - posilováním nutričních přínosů a hygienické účinnosti výrobků pro zdraví spotřebitelů. 2. Produkce z udržitelných zdrojů, snižování dopadů výroby na životní prostředí. 3. Vytváření dlouhodobého finančního zisku pro akcionáře, zaměstnance a místní komunity. Zdroj:

1. Změna výrobkového portfolia - Onemocnění související s nadváhou a obezitou se mění v hlavní příčinu onemocnění a úmrtnosti - Příčinou je všeobecný úbytek fyzické práce a pohybu v zaměstnání i ve volné čase, růst životní úrovně - Je třeba obnovit rovnováhu mezi energetickým příjmem a výdajem. - Projekt komplexní změny portfolia výrobků z hlediska jejich přínosu pro zdravou výživu

Program posílení nutričních přínosů potravin - Revize výrobků během 2 let - změny ve složení - Redukce tuku, soli, cuktru = tun tuku ( pomazánky) = tun soli ( instantní polévky) = tun cuktru ( nápoje, zmrzliny) - Další inovace = funkční potraviny

2. Produkce z udržitelných zdrojů - KRITÉRIA : a/ přímý dopad b/ možnost ovlivnit c/ parterství - 3 INICIATIVY: a/ udržitelná zemědělská produkce, Responsible Commodities Initiative {Roundtable on Palm Oil} b/ udržitelný rybolov Marine Stewardship Council, 40% u udržitelných zdrojô c/ čerpání vodních zdrojů. Sustainable Water Initiative {Medusa-7%} - ČR - systém zpětného sběru obalů ( EKOKOM)

Povltavské tukové závody Bezpečnost a ekologie  2001 spojení U a BF Revize standardů U & BFRevize standardů U & BF plánplán audit ekologie  ISO audit ekologie  OHSAS audit bezpečnosti  Další aktivity - bezpečnostní komise Vytipování možných rizik (skoronehody)Vytipování možných rizik (skoronehody) Audity a školeníAudity a školení úprava plánů dle požadavkůúprava plánů dle požadavků

Spotřeba energieOdpadní voda Recyklace odpadů Odpady Povltavské tukové závody Unilever ČR - ekologické parametry

3. Dlouhodobá finanční ziskovost Vytváření finančního zisku - dopady na zaměstnanost Rozdělení obratu společnosti : 39,7 mlrd euro/ 2005 = 27,5 mlrd euro dodavatelé + 12,2 mlrd přidaná hodnota, z toho + 48% zaměstnanci + 13% vlády + 24% akcionáři + 14% reinvestice + 1,0% místní komunity = Covalence reputation Index ( Unilever nejvyšší hodnoty v FMCG) -

Děkujeme za pozornost