Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0905 Název DUM: Smažení Číslo DUM: VY_52_INOVACE_124_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Zpracování půdy na zahradě
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Péče o nehty Kód VM:VY_52_INOVACE_05 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Zdravá strava
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé nápoje Číslo DUM: VY_52_INOVACE_107_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Hnojiva anorganická Kód VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Relaxace Kód VM:VY_52_INOVACE_17 Vzdělávací předmět:Výchova ke zdraví Tematická oblast:Zdraví a jeho ochrana.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Přílohy k hlavním pokrmům Číslo DUM: VY_52_INOVACE_118_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Rozdělení zeleniny Kód VM:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Hygiena
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Obydlí Číslo DUM: VY_52_INOVACE_75_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická oblast:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Jednoduché moučníky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_127_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Sňatek
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Manželství Číslo DUM: VY_52_INOVACE_72_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická oblast:
Anotace Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Studené omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_126_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
ANOTACE Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Rodina
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Druhy mezilidských vztahů Číslo DUM: VY_52_INOVACE_69_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Drobná poranění v domácnosti Číslo DUM: VY_52_INOVACE_80_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Nástroje a nářadí – základní sortiment Kód VM:VY_52_INOVACE_36_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Číslo projektu:  CZ.1.07/1.5.00/ Název VM: Léčivé byliny Kód VM:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Funkce rodiny Číslo DUM: VY_52_INOVACE_66_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická oblast:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Bc. Zdeňka Sîrbu Zpracováno:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Studené nápoje Číslo DUM: VY_52_INOVACE_106_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Tepelné úpravy Číslo DUM: VY_52_INOVACE_120_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název VM:Postřiky proti škůdcům Kód VM:VY_52_INOVACE_64_64 Vzdělávací předmět:Pěstování rostlin Tematická oblast:Škůdci.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Vaření Číslo DUM: VY_52_INOVACE_121_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast:
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
ANOTACE CZ. 1.07/1.5.00/ Já a moje rodina VY_52_INOVACE_87_96
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Teplé omáčky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_125_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Hnědé polévky Číslo DUM: VY_52_INOVACE_114_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Bytové prostory Číslo DUM: VY_52_INOVACE_76_96 Vzdělávací předmět: Rodinná výchova Tematická.
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Charakteristika pokrmů
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_513 Ročník: 2.
Smažení Ing. Petra Pechová, 2012.
Transkript prezentace:

Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Smažení Číslo DUM: VY_52_INOVACE_124_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast: Základní technologické postupy přípravy pokrmů Autor: Ivana Bednářová Anotace: Žák si osvojuje vědomosti v oblasti přípravy pokrmů Klíčová slova: Způsoby smažení Metodické pokyny: Jsou součástí materiálu Druh učebního materiálu: Interaktivní prezentace - PowerPoint Druh interaktivity: Kombinovaná Cílová skupina: Žáci praktické školy jednoleté Datum vzniku DUM: 7. června 2013 Soubory DUM: Adresa školy: MŠ, ZŠ a SŠ Slezské diakonie, Frýdecká 34, Český Těšín

Smažení je tepelná úprava potraviny ve větším množství rozpáleného tuku

Pozor! ! důležitá je správná volba tuku fritovací oleje, ztužené pokrmové tuky ! při teplotách nad 200°C se přepalují všechny druhy tuků a vznikají v nich karcinogenní látky (rakovinotvorné)

Příprava před smažením Před smažením se potraviny obalují:  v trojobalu - mouka, vejce, strouhanka  v těstíčku - mléko, vejce, hladká mouka  v bramborovém těstíčku – strouhané syrové brambory, vejce, hladká mouka

Způsoby smažení Smažení ve velkém množství tuku tento způsob je zvláště výhodný u potravin obsahující větší množství vody Smažení v menším množství tuku způsob je velmi vhodný pro smažení pokrmů v bramborovém těstě nebo těstíčku

Otázky pro žáky: –Co je to smažení? –Proč je důležitá volba vhodného tuku? –Co jsou to karcinogenní látky? –Jak připravíš potraviny před smažením? –Z čeho se dělá trojobal? –Popiš vlastními slovy fritovací hrnec.