charakteristika kovového inventáře

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Advertisements

STOLNIČENÍ KAVÁRNY A KAVÁRENSKÉ HERNY
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
CHARAKTERISTIKA ·     je seznam nabízených pokrmů a příloh;   ·     svým vzhledem a obsahem reprezentuje provozovnu;       je reklamním a propagačním prostředkem.
Základní vybavení kuchyně
VY_32_INOVACE_11_ODV_645_Str
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, ROZDĚLENÍ
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.09 SOU Obořiště
SKLENĚNÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME NA   1. K PODÁVÁNÍ POKRMŮ
Gastronomická pravidla 2. část
PODÁVÁNÍ HLAVNÍCH JÍDEL
VY_32_INOVACE_11_ODV_653_Str
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
- je pevná sestava pokrmů, doplněná vhodnými nápoji, používaná k určité příležitosti. Bc. Daniel Vančura.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Předmět: Stolničení Ročník: 2.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
OBĚDY Příprava pracoviště Příprava na provoz:
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.11 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
VY_32_INOVACE_10_GAS_552_Sob
STRAVOVACÍ ZVYKLOSTI CIZINCŮ
Předmět: Stolničení Ročník: 1.
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Studené předkrmy Střední odborná škola Otrokovice
PORCELÁNOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
Inventář na úseku obsluhy, charakteristika
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_379 Ročník: 2.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_396 Ročník: 1.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_377 Ročník: 2.
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_384 Ročník: 1.
Raut.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Fondue
Ivana Francová, SOU LIběchov
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_STO_394 Ročník: 1.
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Kvíz Kvíz
SLAVNOSTNÍ HOSTINY Postup podávání pokrmů a nápojů dle menu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Tomáš Kratina. Dostupné.
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
Složitá obsluha míchání předkrmového salátu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Andrea Mišurcová Název šablonyIII/2 – inovace.
Základy stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík
I NVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY Inventář = předměty používané při obsluze.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ INVENTÁŘ PRO STOLOVÁNÍ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pořadí pokrmů na jídelním lístku
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Banketní obsluha Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Složitá obsluha fondue
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_13_PRAKTICKÉ ČINNOSTI
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
PŘÍPRAVA MENU SLAVNOSTNÍ HOSTINY
Transkript prezentace:

charakteristika kovového inventáře ·          inventář vyrobený z hliníku, postříbřené alpaky, nerezavějící oceli a stříbrný inventář. Bc. Daniel Vančura

Rozdělení kovového inventáře KOVOVÝ INVENTÁŘ ROZDĚLUJEME 1.   NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ   2.   NA PODÁVÁNÍ NÁPOJŮ 3.   OSTATNÍ KOVOVÝ INVENTÁŘ 4.   PŘÍBORY STŘÍBRNÝ INVENTÁŘ KOVOVÝ INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ POKRMŮ MÍSY ·          mohou mít různé tvary a velikosti; ·          tvar mísy volíme podle tvaru výrobku, který na ní budeme servírovat; ·          pokud se jedná o aspik, vejce nebo plněnou zeleninu, či ovoce, je vhodné na nich umístit skleněnou vložku – aby výrobek s kovem neoxidoval.

    oválné mísy kulaté mísy Rybí oválné mísy

talíře všech tvarů a velikostí       Čtvercové a obdélníkové mísy dělené mísy   talíře všech tvarů a velikostí

mušle a misky na přílohy zapékací misky ŠÁLKY A MISKY NA POLÉVKU OMÁČNÍKY

TYMBÁLY MISKY NA HLEMÝŽDĚ POHÁRY NA ZMRZLINU A OVOCE KALÍŠKY A POHÁRKY NA VEJCE

KOTLÍKY A PÁNVIČKY NA PŘÍPRAVU A PODÁVÁNÍ SPECIALIT RYBÍ VANIČKY KOŠÍK NA PEČIVO   MISKA NA MÁSLO KOTLÍKY A PÁNVIČKY NA PŘÍPRAVU A PODÁVÁNÍ SPECIALIT

KOVOVÝ INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ NÁPOJŮ     KOVOVÝ INVENTÁŘ NA PODÁVÁNÍ NÁPOJŮ KONVIČKY A KONVICE KONVICE NA KÁVU KONVIČKA NA MLÉKO KONVICE NA ČAJ

poháry na alkoholické nápoje       KONVIČKA NA SMETANU KONVICE NA VODU poháry na alkoholické nápoje

džezvy na tureckou kávu   džezvy na tureckou kávu příbor na kapanou kávu sklenky s kovovou objímkou na teplé nápoje

kávové šálky moka šálky OSTATNÍ KOVOVÝ INVENTÁŘ MISKY NA SÝR

  nože ohříváčky na pivo

tácky kloše rožně rošty

cukřenky lisy na citron hořčičníky (se skleněnou vložkou) nádoby na led párátníky

stolní smetáček a lopatka popelníky Příbory a jejich ošetřování PŘÍBORY DĚLÍME NA   1. Jídelní   - LŽÍCE A LŽIČKY                     - VIDLIČKY                     - nože 2. Překládací 3. Ostatní

Jídelní příbory MASOVÝ - k pokrmům na masovém talíři, MN + MV. DEZERTNÍ - k pokrmům na dezertním talíři, DN + DV. RYBÍ - pokrmům z ryb a mořských živočichů, RN + RV. MOUČNÍKOVÝ - dezertní vidlička a lžíce; - k teplým moučníkům.

KOKTEJLOVÝ - kávová lžička a moučníková vidlička; - k pohárům s velkým ovocem; - křehkým moučníkům a  předkrmovým koktejlům. NA RAKY - malý nůž s otvorem a vidlička. na ústřice NA HLEMÝŽDĚ - kleštičky a vidlička.

NA OVOCE - nůž a vidlička, menší než dezertní. NA GRAPEFRUIT - nůž se zaobleným ostřím a lžička. na humry - kleště + dlouhá úzká vidlička; - maso se konzumuje rybím příborem.

kleště na chřest   PŘÍBOR NA KAVIÁR (PERLEŤOVÝ)

lžíce a lžičky POLÉVKOVÁ  (K POLÉVKOVÉMU TALÍŘI)     DEZERTNÍ (K POLÉVKOVÉMU ŠÁLKU NEBO MISCE)     ČAJOVÁ KÁVOVÁ                  MOKA (K MOKA KÁVĚ A EXOTICKÝM POLÉVKÁM) na zmrzlinu (lopatka)    

LŽIČKA NA HOŘČICI (NESMÍ BÝT KOVOVÁ) na vejce kompotová (kulatější a hlubší než kávová) LIMONÁDOVÁ (DO VYSOKÝCH SKLENIC)

  dětská na kaviár (perleťová) vidličky masová (jídelní) dezertní rybí

MOUČNÍKOVÁ (MALÁ S JEDNÍM ROZŠÍŘENÝM HROTEM) na ústřice na melouny Na fondue

na kaviár(kratší se širším ostřím) nože MASOVÝ   dezertní rybí NA SÝRY na kaviár(kratší se širším ostřím)

na máslo na grep na rajská jablka

VELKÝ PŘEKLÁDACÍ PŘÍBOR   Překládací příbory VELKÝ PŘEKLÁDACÍ PŘÍBOR   BĚŽNÝ PŘEKLÁDACÍ PŘÍBOR rybí překládací příbor

lopatky na ryby NA LED na chřest na dorty

NA CHŘEST na špagety kleště a naběračky na zákusky NA CUKR na led NA PEČIVO na polévku na omáčky na šťávy

Ostatní příbory  louskáček na ořechy dranřírovací příbor NŮŽKY NA DRŮBEŽ