Tác Potřeby: keramická hlína, skleněné korálky, průhledná glazura, provázek na uši, váleček, skalpel, dřevěná deska, houbička, špejle, metr, dřevěný špalík,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak měřit hlavu psa pro výrobu náhubku na míru
Advertisements

EU ICT2/1/1/14 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník
Betlémy z hoblin - stolní Ovečka malá - objednací číslo 0001, cena 35,-Kč Koledník s válečkem - Objednací číslo 0003, cena 45,-Kč domů vpředzpět.
Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Multimediální svět.
Didaktická pomůcka Určeno jako pomůcka pro učitele Odborného výcviku žáků 1. ročníku oboru Truhlář a Tesař jako součást tématu konstrukční spoje.
Závěs ze špejlí Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
EU ICT2/1/1/4 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník  Téma: Modrovous – Práce ve skupinkách, práce s přírodninami, práce se dřevem  Průřezová témata: enviromentální.
Organizace prvních školních dnů:
EU ICT2/1/1/13 Člověk a svět práce – 4.,5. ročník Téma : Jarní taneček - samostatná práce, práce s papírem Průřezová témata: enviromentální výchova, mediální.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – VYUŽÍVÁNÍ TLAKU
Předmět: Český jazyk - sloh Cílová skupina: 6. ročník ZŠ
Tupování BARVOU.
Od návrhu k výrobku.
KRYCHLE POVRCH A OBJEM.
Určení polohy těžiště Laboratorní práce č. 2.
Autor: Mgr. Miroslav Nešpořík Název: RISKUJ VY_inovace_32_PR89_12
Nářadí a pomůcky v modelovně Nářadí modeláře Autor: Alena Švejková.
OCELOTISK.
Keramika 1 Chemie VY_32_INOVACE_234, 12. sada, CH ANOTACE
Čajový šálek Potřeby: keramická hlína, glazura, kelímek od jogurtu, igelit, nůž, váleček, houbička, štětec, fix, šlikr.
Točení na hrnčířském kruhu
KERAMIKA 2 Keramické hmoty, glazury, nástroje a pomůcky.
TLAČENÍ A TAHÁNÍ – ZKOUŠKA ROVNOVÁHY Když upustíme předmět, jako je například pravítko, spadne díky zemské přitažlivosti na zem. Když pravítko přesně v.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. ZŠ Týn nad Vltavou, Malá Strana CZ.1.07/1.1.14/
Obchodní akademie a Střední odborná škola,
Cukřenka Potřeby: keramická hlína, glazura, provázek na ouško, váleček, pytlovina, čtverec papíru, nožík, vidlička, špejle, houbička.
VYPALOVÁNÍ DEKOROVANÝCH VÝROBKŮ
Lití do uzavřených forem
Podzimní věnec.
Lití do otevřených forem.
do kombinovaných forem
Miska z hroudy Potřeby: keramická hlína, engoba, glazura, skleněná či plastová miska, papírový ubrousek, špejle, štětec.
DEKORAČNÍ TECHNIKY NA GLAZURU.
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_CH2 – 19.
Svícínek Potřeby: keramická hlína, glazura, nůž, houbička, špejle, svíčka.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
Vázička Potřeby: keramická hlína, glazura, plechovka, papír, samolepky, dřívko, houbička, štětec.
Mlíčenka Potřeby: keramická hlína, glazura, váleček, látka, nůž, šlikr, štětec, houbička, špejle.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.38/
Matematika Objemy těles.
Markéta Zakouřilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_162
Jednotky objemu 1 Základní jednotky.
Seminární práce Marta Procházková
TECHNICKÝ VÝKRES Postup rýsování jednoduchého technického výkresu.
Podšálek Potřeby: keramická hlína, glazura, talířek, papír (například balicí)
Převody jednotek Jednotky délky.
Spoje dřevěnými spojovacími prostředky
Elektronické učební materiály – I. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Martina Durinová JEDNOTKY OBSAHU km 2 m2m2 cm 2 dm 2 mm 2.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Loutka z papírové ruličky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Luňáčková. Dostupné z Metodického portálu
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad pracovního postupu venkovních omítek.
Objemové jednotky a jejich převody
PRP – PARNÍ CENTRUM IRON VISION
PRÁCE S DRÁTEM.
Výpočet spotřeby materiálu Porotherm
Broušení, povrchová úprava Výroba špalíku na broušení
FIMO.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_32_INOVACE_14_Převody jednotek obsahu.
Náramek Shamballa Praktické činnosti
PRB – PARNÍ CENTRUM IRON VISION
PRB 2500B 011 – PARNÍ CENTRUM IRON VISION
Zpracování plechu II Podstavec pod hrnec
AUTOR: Mgr. Milada Zetelová NÁZEV: VY_52_INOVACE_14_FYZIKÁLNÍ VELIČINY
Praxi z VV jsem vykonávala na ZŠ Úvoz v 1. třídě.
Náramek Shamballa Praktické činnosti
Zopakujeme si jednotky délky, které už znáš.
Základní škola speciální, 2. stupeň Člověk a příroda Mgr. Eva Lichá
Krychle a kvádr - slovní úlohy.
Transkript prezentace:

Tác Potřeby: keramická hlína, skleněné korálky, průhledná glazura, provázek na uši, váleček, skalpel, dřevěná deska, houbička, špejle, metr, dřevěný špalík, štětec

Uřízněte velký kus hlíny, boucháním válečku ho vytvarujte a doválejte na tloušťku asi půl centimetru. Na plát hlíny položte dřevěnou desku a podle pravítka ořízněte (větší asi o 2 cm než deska). Tác

Rohy vykrojte dokulata, aby po výpalu nebyly ostré. Dřevěnou desku položte na malý podstavec, např. na plochou krabici. Plát položte na desku. Tác

Srazte ostré hrany navlhčenou houbičkou a tác obraťte na dno. Přes hrany desky ohněte přečnívající hlínu a pěkně vytvarujte všechny rohy (stejně). Srazte ostré hrany navlhčenou houbičkou a tác obraťte na dno. Tác

Koncem dřevěného špalíku vytlačte mělké obtisky. Vyměřte si, kde budou otvory na provazová ucha, a udělejte je špejlí. Protlačenou hlínu odřízněte nožem. Koncem dřevěného špalíku vytlačte mělké obtisky. Tác

Do vytlačených obtisků nasypte pár skleněných korálků Do vytlačených obtisků nasypte pár skleněných korálků. Nepoužívejte korálky dobarvené, barva při vypalování shoří. Aby se vám korálky pěkně roztekly, kápněte do každého čtverečku trochu průhledné glazury. Tác