Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pozdrav od nás pro Malejovice. Knihovny okresu Šumperk 2004.
Advertisements

 Lomnice n. Lužnicí je město s 1800 obyvateli  Knihovna sousedí s budovou školy ( cca250 žáků)  Máme také mateřskou školu ( cca 70 dětiček)  Aktivní.
Beseda s paní spisovatelkou
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
Setkávání žáků s SPU Setkávání žáků s SPU Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Aneb důvod, proč chodit do Městské knihovny v Praze !
Školní Internetový Informační Portál ŠIIP, ZŠ Vrchlického, Liberec © 2006 Ondřej Peřina představení prvního roku projektu projekt SIPVZ č. 0358P
Den bez aut Jak to začalo… Dne jsme si v ZŠ Masarykova připomněli, že ne vždy se do zaměstnání, školy či kamkoliv jinam musí.
Sčítálek.
Stokorcový les Časový rozsah: 17 hodin – 2 hodiny – sledování filmu na interaktivní tabuli 1 hodina – četba příběhu + prohlížení materiálů od žáků 4 hodiny.
Rodičovská schůzka 25. dubna 2013.
22. základní škola Na Dlouhých 49 Plzeň
Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22 Základní škola a mateřská škola Brno nám.28.října 22.
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
Knihovna v obci Rohov. Místní knihovna ROHOV Adresa: Hlavní 180, Rohov Adresa: Hlavní 180, Rohov Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková.
DÍLNA 3 TÉMA: Vesmírné pohádky. CO NÁS ČEKÁ? o NÁVŠTĚVA MĚSTSKÉ KNIHOVNY o OBJEVOVÁNÍ POHÁDKOVÝCH KNÍŽEK S VESMÍRNOU TÉMATIKOU o POVÍDÁNÍ O KNÍŽKÁCH o.
Rozfoukané pohádky Určeno pro MŠ a 1.tř. ZŠ Beseda s převážně praktickou částí (celkově tvořena ze 2 částí) Zpracovala: Bc. Jarmila Havelková.
10. Žáků takže 5 dívek a 5 chlapců… DÍVKY CHLAPCI Becherová Lenka Bláha Petr Doležalová Barbora Knotek Jaroslav Novotná Kateřina Lepšík Jan.
Naše školní knihovna. Jsme Základní škola, Liberec, U Soudu 369/8 V naší škole jsou běžné třídy a speciální třídy pro děti s SPU Všechny děti mají k dispozici.
Evropský den v 5.A Projektový den Comenius
Ondřej Sekora ( – ) autor: Kateřina Marková.
Velikonoční hry Pozvali jsme děti z MŠ na dopoledne plné zábavy a her.
Návrh Projektu „Čteme prarodičům“
DŮM PLNÝ KNIH Určeno pro 2.tř. ZŠ. KNIHOVNA A KNIHKUPECTVÍ Knihovna (budova s odděleními) Knihovna (police nebo skříňka s knížkami) Knihkupectví (obchod,
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_33.
V prostorách Kulturního domu v Ostravě Petřkovicích se uskutečnil dne již 11. ročník krajského dne seniorů. Toto setkání se neslo v duchu 25.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_32.
„Brána ke vzdělávání: školní čtenářské kluby“ Nakouknutí do světa Laddugandy O projektu Aktivity a vybrané plánované výstupy Milníky správného směru.
Knížka je můj kamarád Autor: Mgr. Ivana Tesařová Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Procházka naší školou. Budova 2.stupně Budova 1.stupně.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_52_INOVACE_03_PRV_3.
AUTOR: Světlana Havránková
Prezentace projektů podporovaných v roce 2015 regionálním výborem SKIP Velká Morava Kolegium regionu SKIP Velká Morava Knihovna Jiřího Mahena v Brně.
ZŠ T. G. Masaryka Otrokovice
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_30.
PROJEKTY FINANČNĚ PODPOŘENÉ SKIP VELKÁ MORAVA
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_36.
Pasování na čtenáře v krajské knihovně
Téma: Český jazyk 5. ročník
MĚSTSKÁ KNIHOVNA LANŽHOT Jitka Petrlová
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
„KAREL IV. A JEHO MOST“ - divadelní představení
Autor: PaedDr. Jana Čechová
8. ZŠ Most Vítězslava Nezvala 2614.
Čtenářsky podnětné prostředí
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_12_ADOLF_BORN Název materiálu: Adolf Born
Autor: Mgr. Irena Nádvorníková
VYNÁŠENÍ MORANY
Název školy : ZŠ Spořilov- Pardubice Autor : Pilná Marcela Název: VY_32_INOVACE_ČTENÁŘSKÁ_GRAMOTNOST_01_VYVOZENÍ_ SLABIK_S_HLÁSKOU_L Téma : Čtenářská.
Příležitost pro knihovny a společnost
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Senioři s vnoučaty Velké Losiny 2017.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Podpora dětského čtenářství
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Slavnostní rozsvícení vánočního stromu.
Městská knihovna jevišovice
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Hláska Š VY_32_INOVACE_3B_10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZŠ Zdeny Kaprálové a MŠ Vrbátky , příspěvková organizace
Pedagogická knihovna.
Dny dětského čtení u nás
Transkript prezentace:

Pasování našich žáků na malé a na pokročilé čtenáře

Dopoledne s panem ilustrátorem Adolfem Dudkem Středa 2. prosince 2009 bude pro děti ZŠ Moravská v Havířově – Šumbarku dnem, na který jistě dlouho nezapomenou. S prvními písmeny, slovy a větami, které naši prvňáčci objevili ve svých Slabikářích, jsme se rozhodli uvést děti mezi malé čtenáře a uspořádali jsme pro ně akci s názvem „Pasování na malého čtenáře“. A abychom nezapomněli také na žáky prvního stupně, kteří na své cestě za objevováním příběhů ukrytých v knížkách určitě velmi pokročili, rozhodli jsme se pasovat také žáky 5. tříd na čtenáře pokročilé. Záštitu nad akcí převzala paní knihovnice Dana Kochová z Městské knihovny v Havířově, která dětem věnovala čtenářské pasy a měla připraveny také přihlášky do knihovny. Hvězdou celého dopoledne se stal pan ilustrátor Adolf Dudek.

Pan ilustrátor vtipně a s humorem jemu vlastním představil dětem a jejich rodičům vlastní ilustrace v knížkách, ukázal, jak vznikají obrázky do dětských knížek, které materiály a nástroje k tomu ilustrátor potřebuje, s dětmi kreslil na tabuli obrázky, hádanky….

Během vystoupení pana ilustrátora, který nejen děti, ale i jejich rodiče aktivně zapojil do jednotlivých úkolů, zněl celou školou hlasitý smích a bouřlivý potlesk.

Pan ilustrátor a paní knihovnice se pak ujali své role krále a královny a velmi důstojně i s humorem pasovali každého žáka na čtenáře pomocí obrovské žluté pastelky, kterou pan král poklepal čtenářům na rameno. Děti obdržely navíc ještě čtenářské listy v upomínku na tento okamžik a také nějaké sladkosti. Celým programem děti provázely postavičky školáků Macha a Šebestové (žáků nikoli 3. B, ale 6. A – Denis Kuboň a 6. B Míša Tůmová).

Děkujeme ještě jednou panu ilustrátorovi Adolfu Dudkovi a paní knihovnici Daně Kochové za příjemné dopolední setkání.