Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kód materiálu: VY_32_INOVACE_12_ADOLF_BORN Název materiálu: Adolf Born

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kód materiálu: VY_32_INOVACE_12_ADOLF_BORN Název materiálu: Adolf Born"— Transkript prezentace:

1 Kód materiálu: VY_32_INOVACE_12_ADOLF_BORN Název materiálu: Adolf Born Předmět: Literární výchova Ročník: 2. Časová dotace: 25 min. Datum ověření: Jméno autora: Mgr. Vladislav Rusín Klíčová slova: Ilustrace knížek, Adolf Born Výchovné a vzdělávací cíle: Žák se naučí poznávat a pojmenovat ilustrace Adolfa Borna Rozvíjené klíčové kompetence: Kompetence k učení Anotace, metodický list: Žáci se naučí poznávat a pojmenovat ilustrace Adolfa Borna Použité zdroje: Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace

2 Zpracoval:Mgr.Vladislav Rusín
Adolf Born Zpracoval:Mgr.Vladislav Rusín

3 Adolf Born: Mezi nejznámější malířovy ilustrace patří slavné kreslené postavy Mach a Šebestová od Miloše Macourka. Ilustroval knihy Jiřího Žáčka, Julese Verna, Vojtěcha Steklače (série Boříkovy lapálie) a jiné. Doposud ilustroval přibližně 230 knih.

4 No a tady jsou

5 Další známé knížky, které ilustroval Adolf Born.

6 A teď malá soutěž v kreslení
Na půl minuty ti ukáži jeden známý obrázek od Adolfa Borna a pokus se jej co nejpřesněji napodobit. Vytáhni si tužku, pastelky, papír a čekej. Připraven?????? Tak jdeme na to!!!!!

7

8 Máš to v hlavě? Tak se dej do práce!!!!!!!!!


Stáhnout ppt "Kód materiálu: VY_32_INOVACE_12_ADOLF_BORN Název materiálu: Adolf Born"

Podobné prezentace


Reklamy Google