Adéla Kratochvílová 9.B Červen 2013.  dětství  povolání  budoucí studium  firemní právník  notář  plusy a mínusy  důvody  zdroje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OPTA 2013 BRNO, 22. února 2013 Ukončení aktivního podnikání a předání podniku jinému subjektu KCMC, spol. s r.o. Ke Kamenině 453/18 Ostrava, IČ.
Advertisements

Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
NOTÁŘSTVÍ Renata Kraifová 4. A.
Obchodní společnosti.
DĚDICKÉ PRÁVO Dědické právo
Červen 2013 Čím budu? Veronika Nekudová, 9.B.
VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do.
Zrušení a zánik obchodní společnosti Zrušení obchodní společnosti je právní skutečnost způsobující, že společnost již nadále nevykonává činnost, kterou.
Firemní právník Softwarová publikace pro zvýšení právní jistoty Vašeho podnikání snadná a rychlá ovladatelnost 2x ročně aktualizace HOTLINE zdarma obsah.
Právní procesy. Právní řád Předpisy zákonné –Ústava –Ústavní zákony –Zákony –Zákonná opatření Předpisy prováděcí –Vládní nařízení –Vyhlášky –Vyhlášky.
EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PROSTĚJOV
Podnikání VY_32_INOVACE_ Podnikání - je založeno na podnikatelském záměru s cílem dosažení maximálního zisku - podnikatelský záměr = nápad.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.3.6.
ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Subjekty obchodního práva
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Obchodní akademie, Střední.
1. Založení OK = zakladatelské právní jednání - Společenskou smlouvou (je-li 2 a více společníků - Zakladatelskou listinou (je-li 1 společník - lze pouze.
- od nová právní úprava – nově se řídí „Zákonem o obchodních korporacích (ZOK)“ č. 90/2012 Sb., dále Novým občanským zákoníkem (NOZ) č. 89/2012.
Dědické řízení Erika Peterzilová Vedoucí bakalářské práce:
Obchodní společnosti Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Výstupy z informačních systémů veřejné správy Hradec
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Obchodní právo I. Vklad prof. JUDr. Jarmila Pokorná, CSc.
ČVUT v Praze, Fakulta stavební Podnikání ve stavebnictví 126 EMM – Ekonomika a management Zimní semestr 2010 / 2011 Ing.Zdeněk Burda
Daň z příjmů právnických osob DPPO je samostatně upravena v ZDP § 17 – 21, Poplatníky DPPO jsou obecně osoby, které nejsou fyzickými osobami, organizační.
Základní pojmy a instituty:
OSTATNÍ FORMY PODNIKÁNÍ
NAUKA O PODNIKU I Sanace a zánik podniku.
Právní možnosti při zakládání firemního zastoupení v SRN Prof. Dr. Arsène Verny, M.E.S. Advokát v ČR a SRN Sdružení českých podniků v Německu.
Obchodní společnosti.
* 4. Připravte zakladatelské dokumenty * - než získáme živnostenské oprávnění, které se nyní prokazuje výpisem z živnostenského rejstříku, musíme předložit.
Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu.
Cenný papír Je listina, s níž zákon spojuje určité právo.
Živnostenské podnikání Obchodní společnosti. Úvod Obchodní společnosti Obchodní společnosti Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb.Řídí se dle OBZ 513/1991 Sb. Veřejná.
Komanditní společnost
ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: ÚČETNICTVÍ 3 4. KAPITOLA: SPECIFIKA ÚČTOVÁNÍ V JEDNOTLIVÝCH PRÁVNÍCH FORMÁCH PODNIKÁNÍ – VEŘEJNÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST Vysoká.
Právní úprava podnikání. Pojem a význam práva Souhrn norem, stanovených uznaných státem k dosažení určitých společenských účelů, jejichž zachování je.
Obchodní společnosti.  Obecně  právnická osoba, kterou tvoří společenství osob  (společníci),v níž je provozována podnikatelská  činnost na společné.
Korporace – obecná ustanovení zákona Zpracoval Ing. Jan Weiser.
Základní kapitál Základní kapitál je peněžní vyjádření souhrnu peněžitých i nepeněžitých vkladů, které společníci společnosti poskytují.
Obchodní společnosti. veřejná obchodní společnost veřejná obchodní společnost komanditní společnost komanditní společnost společnost s ručením omezeným.
Proces konstituování korporace Příprava zřizovacích procesů Založení korporace Splnění vkladové povinnosti Získání podnikatelského oprávnění Návrh na zápis.
Občanské právo absolutní: Dědické Moc Jan, Vocl Martin C3B Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora
Právní aspekty podnikání v Polsku Mgr. Piotr Klosowski - Ředitel ECDiDP s.r.o. Višňová 331/4, Praha 4 Česká republika
SPOLEČNOST S RUČENÍM OMEZENÝM. Pojem patří mezi kapitálové společnosti (společníci neřídí přímo společnost, za závazky ručí omezeně s.r.o. je společnost,
MGR. JIŘÍ BOZDĚCH Ekonomická, finanční, právní a insolvenční andragogika určená lektorům, poradcům a dalším účastníkům vzdělávání - CZ.1.07/3.2.11/
Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu.
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Společnost s ručením omezeným – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí,
Podnikání podle obchodního zákoníku Obchodní zákoník Upravuje vznik a podnikání právnických osob. Podnikání je soustavná činnost prováděná samostatně.
Dědické právo ● Souhrn právních norem, které upravují přechod majetku zemřelé osoby na její právní nástupce – dědice. ● Dědit mohou osoby fyzické i právnické.
EKONOMIKA Tematický celek: Podnik a podnikání Téma: Akciová společnost – kapitálová obchodní společnost Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Pojem přeměna obchodní společnosti Přeměna obchodní společnosti je obdobou smrti fyzické osoby. Přeměnou dochází k zániku přeměňované společnosti s univerzálním.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO31 Název.
Kategorizace osob Dosavadní úprava Nová úprava Osoby Osoby člověk
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Obchodní společnosti I.
Postup při zřizování obchodní společnosti
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Veřejná obchodní společnost
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
Kateřina Nevečeřalová 9.B Červen 2016
Založení a vznik podniku II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Právní postavení společníků
Společnost s ručením omezeným charakteristika
Charakteristika společnosti
Další vnitrostátní předpisy
Postup při zřizování obchodní společnosti
soudci, advokáti, notáři, exekutoři, státní zastupitelství, Policie ČR
Transkript prezentace:

Adéla Kratochvílová 9.B Červen 2013

 dětství  povolání  budoucí studium  firemní právník  notář  plusy a mínusy  důvody  zdroje

 5 let - princezna  7 let – zpěvačka  9 let – veterinářka  12 let - učitelka

 Objektivní právo  Mgr.

 4 roky  ukončení maturitní zkouškou

 Převody obchodních podílů, akcií  Zastupování společníků a členů bez jejich účasti  Zastupování před obchodním rejstříkem, živnostenským a finančním úřadem  Založení pobočky (organizační složky) zahraniční společnosti  Úprava vztahů mezi společníky ve společenské smlouvě a stanovách  Převody obchodních podílů a akcií  Kompletní realizace změny právní formy (např. z s.r.o. na a.s.)

 Převody nemovitostí  Notářské úschovy  Notářský zápis jako podklad pro exekuci  Dědictví  Závěti, vydědění a ustanovení správců dědictví  Majetkové smlouvy manželů a snoubenců  Zástavní smlouvy a Rejstřík zástav  Ověřování a osvědčování

 Vrací lidem chuť do života  Slušný výdělek

 Ti nejlepší v trestním právu – ohroženi na životě  Nepravidelná pracovní doba

 Protože mě doma vychovali k spravedlnosti  Protože se nemůžu dívat na bezpráví a nespravedlnost  Cítím se dobře, když můžu pomáhat lidem a vrátit jim smysl života