Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Školení Excel – základní jednoduché funkce Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školení on line – blok 1: MS Excel – základy (ukázka)
Advertisements

Vzdělávání v eGonCentru ORP Boskovice
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Prostředí tabulkového kalkulátoru, základní operace Vypracoval : Mgr. Zdeněk Hrdina Projekt Anglicky.
X EXEL.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Tabulkový precoser Open Office Calc ZÁKLADY PRÁCE
Školení počítače Excel
Export dat, vytvoření tabulek a grafů na
Modul 2 : Práce s počítačem a správa souborů. Rada úvodem - Internet ví všechno, zkuste a
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
Tabulkový procesor MS EXCEL I. ÚVOD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu.
Grafy v Excelu.
Analýza dat Jiří Slabý Nástroje pro analýzu dat SQL SERVER - součást Small Business serveruSQL SERVER - součást Small Business serveru Kontingenční tabulkyKontingenční.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
Základní pojmy v informatice –II.
Google formuláře.
17.Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Barbora Skoumalová 4.A.
Tabulkový procesor.
Přehled pro vytvoření formuláře
Tabulkový procesor (spreadsheet) program zpracovávající tabulku informací umožňuje zapisovat čísla a krátké texty do tabulek a pak tyto zapsané údaje zpracovat.
Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.
Referát č. 17 Tabulkový procesor
Referát č. 17 M. Novotný Tabulkový procesor (filtrování a řazení dat, formuláře, podmínky a podmíněné formátování, export a import dat) Vysvětlit pojmy.
Úvod  Nejdůležitější vlastností grafu je sdělit dané informace.  Grafy mohou mít různou podobu (barevné, plastické…).  Vždy je důležité, aby se z nich.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba grafu Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Excel– Zásady Ing. Bohumil Bareš.
Internet– přenos dat Bohumil Bareš. Přenos dat – pomocí E-meilu 2 Jak vidíte k e-meilu můžete přiložit různé soubory, jako je obrázek, pdf soubor, prezentaci.
Vytvoříte si nějakou nádhernou tabulku. (lepší než mojí nebudete mít, tak se nikdy moc nesnažte) Celou si ji označíte... Next A kliknete na obrázek grafu.
Excel – editace a formát tabulky Ing. Bohumil Bareš.
Úprava řádků sloupců a listů Nejprve si musíme otevřít Excel např. přes START/PROGRAMY/MICROSOFT EXCEL. Vytvořila jsem si tabulku pro strukturu mezd zaměstnanců.
Jak vložit tabulku Excel do Wordu
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
EXCEL 2010 Popis prostředí – 3. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Aktivní škola - podpora, zlepšení kvality vzdělávání a výuky na základní škole Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Grafy v Excelu.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
EXCEL ÚPRAVY GRAFU, KARTA FORMÁT. MINIGRAFY ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Dejvice Matěj Volf Seminář Město v dějinách Aktivita č. 1 Praha – město našeho života Projekt č. CZ.2.17/3.1.00/36097, podpořený Evropským sociálním fondem.
Ivana Topolová VŠE v Praze
Tento vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu EU – peníze školám Název projektu : Objevujeme svět kolem nás Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 4.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
CorelDRAW – vizitka (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace Název : VY_32_inovace_02 Informatika - MS Excel – Nabídky karet Autor:
Název školy:Základní škola a mateřská škola Dolní Bojanovice, okres Hodonín příspěvková organizace Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Označení materiálu:VY_32_INOVACE_NAV2-17.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
Přehled pro vytvoření formuláře
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7
Přehled pro vytvoření šablony
Informatika – Práce s listy
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP CZ.1.07
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková NÁZEV: VY_32_INOVACE_4A_09 TÉMA: MS_WORD
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
MS Excel – Vytváříme nový graf
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Transkript prezentace:

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Školení Excel – základní jednoduché funkce Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Jak zabezpečit sešit proti přepsání Pokud chcete soubor uzamknout před tím, aby Vám do někoho někdo dělal úpravy, je možné zvolit jednoduchý postup Uložit jakoNástroje Obecné možnosti Doporučeno jen pro čtení

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Jak přiložit soubor přímo do mailu Pokud chcete soubor rovnou odeslat mailem, lze zvolit jednoduchý postup SouborOdeslatMail

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Jak odstranit mřížku mimo tabulku Pokud nechcete mít kolem tabulku předdefinovanou mřížku, lze ji jednoduše odstranit List Zobrazení Skupina „Zobrazit či skrýt“ Mřížka

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Jak skrýt list (např. se zdrojovými daty) Pokud chcete skrýt list, protože na něm máte např. zdrojová data a nechcete, aby je někdo viděl KLIK na konkrétní list, který chceme schovat KLIK pravým tlačítkem Skrýt

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Jak nastavit formát čísla Pokud máte tabulku s čísly a z nich chcete udělat např. Kč Označit všechny hodnoty, které chcete změnit Do označeného prostoru kliknout pravým tlačítkem myši Formát buňkyMěna

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Jak vytvořit graf Pokud chcete vytvořit graf, lze to udělat touto rychlou cestou Označit všechny hodnoty, které chcete mít v grafu Stisknout tlačítko F11

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Otázky odpovědi 1) Jaký je postup pro rychlé uzamčení dokumentu? A) uložit jako – nástroje – obecné možnosti – doporučeno jen pro čtení B) uložit jako – nástroje – doporučeno jen pro čtení - obecné možnosti C) uložit jako – obecné možnosti – nástroje – doporučeno jen pro čtení 2) Jaký je postup pro rychlé odeslání mailu přímo z Excelu? A) soubor – odeslat - mail B) mail – soubor - odeslat C) odeslat – soubor – mail 3) Jak odstranit předdefinovanou mřížku? A) list Zobrazení – skupina Zobrazit či skrýt - mřížka B) skupina Zobrazit či skrýt - list Zobrazení - mřížka C) mřížka - list Zobrazení – skupina Zobrazit či skrýt

Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Otázky odpovědi 4) Jak rychlým postupem skrýt list A) KLIK levým tlačítkem na list – KLIK pravým tlačítkem na list - skrýt B) KLIK pravým tlačítkem na list - KLIK levým tlačítkem na list – skrýt C) skrýt - KLIK levým tlačítkem na list – KLIK pravým tlačítkem na list 5) Jak nastavit formát čísla (na měnu) A) označit oblast – pravé tlačítko myši – formát buňky - měna B) označit oblast – pravé tlačítko myši – měna – formát buňky C) pravé tlačítko myši - označit oblast – měna – formát buňky 6) Jak vytvořit graf A) označit oblast – stisknout F11 B) označit oblast – stisknout F1 C) označit oblast – stisknout F9