VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka 13.2.2008, MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Národní program udržitelnosti I
Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
OP VaVpI – Pracovní skupiny Sněm RVŠ dne 21. února 2008.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo. Zprávy Zpráva o realizaci Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace PO1 – 15 projektů za 28,7 mld.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Využití strukturálních fondů EU pro podporu výzkumu a vývoje v ČR Praha,
JJ Mois Année IX. Celostátní finanční konference “Finance pro města a obce z evropských fondů v letech “ IX. Celostátní finanční konference.
NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM 22. – , PRAHA TRANSFER TECHNOLOGIÍ ALEŠ VLK.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Materiály pro sněm RVŠ František Ježek 20. května 2004.
Třetí role vysokých škol - spolupráce s průmyslem a soukromým sektorem 10. zasedání předsednictva Rady VŠ 22. března 2007 V. Kebo, B. Tremlová.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR 94. zasedání Pléna České konference rektorů J. Málek.
INFRASTRUKTURY pro výzkum a vývoj podpořené z OP VaVpI otázka udržitelnosti David Marek 20. dubna 2012.
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
1 Fondy Evropské unie. 2 Stav čerpání z fondů EU ČR má k dispozici na programové období z fondů Evropské unie 26,7 miliardy eur. V přepočtu.
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Reforma systému Výzkumu, vývoje a inovací v České republice 5. prosince 2008.
VaVpI – stav a problémy F. Ježek 22. listopadu 2007.
Návrh operačního programu „Výzkum a vývoj pro inovace“ - strukturální fondy EU 2007 – 13 a Hodnocení VaV a jeho výsledků 2006 Dr. Marek Blažka Sekretář.
Silnice nebo železnice
FRVŠ 2005 TO E Vysokoškolské knihovny Marta Machytková předseda OK E.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Pořizování EIZ, licenční centrum, aneb na co se máme připravit Věra Svobodová, Mendelova univerzita v Brně,
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015 Investiční rozvoj UTB ve Zlíně v období 2011 až 2015.
Výzvy PO1 Téma výzvySpecifický cíl Žadatel Alokace na výzvu Předpokládaný termín vyhlášení Strategické řízení VaVaI na národní úrovni specifický cíl 4.
Financování dopravní infrastruktury Priorita mandatorní výdaje – EU – Národní Finanční rámec mld. Kč Nesmyslný střednědobý výhled.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Akademický senát AMU Meziroční pokles prostředků na činnost VVŠ v rámci kapitoly MŠMT o 1,21% (240,1 mil. Kč) Odlišný způsob výpočtu příspěvku.
SYNERGIE MEZI HORIZONTEM 2020 A STRUKTURÁLNÍMI FONDY - Teaming Inka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Evropská.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Strategie a bariéry při využívání prostředků OPD2 a CEF k realizaci infrastrukturních projektů Mgr. Milan Feranec Ministerstvo dopravy ČR Fond soudržnosti.
Snižování podpory z hlediska příjmů projektů – pozice OP Doprava
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Operační program Výzkum a vývoj pro inovace.
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Financování výstavby a modernizace dopravní infrastruktury v ČR
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Výroční konference OP PIK
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
OP VVV.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
Inovační potenciál České republiky Ing. Martin Štícha Sekce VaVaI
DALŠÍ KROKY V OBLASTI RACIONALIZACE SÍTĚ ŠKOL
Transkript prezentace:

VaVpI – pracovní skupina 2 FINANCOVÁNÍ A METODIKA Schůzka , MŠMT MAKROSKOPICKÝ MODEL UDRŽITELNOSTI PROBLÉMOVÉ OKRUHY, KTERÉ BUDOU DÁLE ŘEŠENY

Makro-model udržitelnosti Knihovny IT služby a sítě Výukové laboratoře Přístroje Reko a výstavba výukových prostor ???? Pre-seed fondy Centra transferu technologií Řízení VaV, informace, popularizace VaV infrastruktura (až 75%) Projekty aplikovaného VaV (až 20%) Spolupráce s aplikační sférou a zahraničím (až 5%) Startup granty (až 20%) VaV infrastruktura (až 75%) Mezinárodní projekty infrastruktur (až 10%) Spolupráce s aplikační sférou (až 2%) Priorita 1 Evropská centra excelence Priorita 2 Regionální VaV centra Priorita 4 Infrastruktura pro výuku na VŠ spojenou s výzkumem Priorita 3 Komercializace, popularizace a internaciona- lizace VaV 19,2 mld Kč 3,8 mld Kč 14,3 mld Kč

Uvažovaný průměrný kurz koruny pro tabulku alokací je 24,-Kč/EUR. Prioritní osa 1 – Budovy 30 % objemu alokace, přístroje 50% objemu alokace, start-up granty 20% Prioritní osa 2 – Budovy 40 % objemu alokace, přístroje 40% objemu alokace, start-up granty 20% Prioritní osa 3 – Budovy 70 % objemu alokace, přístroje 30% objemu alokace Prioritní osa 4 – Budovy 80 % objemu alokace, přístroje 20% objemu alokace Finance, s kterými je možno počítat na udržitelnost projektů pocházejí z různých částí SR (priorita 1, 2 – finance limitované schváleným výhledem rozpočtu na VaV, prioritu 3 – nutno diskutovat s pravděpodobným výsledkem, že udržitelnost těchto projektů bude závislá na zdrojích jednotlivých předkladatelů, priorita 4 je udržitelná ze stávajících rozpočtových zdrojů na provoz univerzit). Prostředky nutné na obnovu budov jsou počítané na úrovni 1/40 investičních prostředků a přístrojové vybavení počítá s obnovou jednou za 6 let. Odhad prostředků na realizaci a udržitelnost prioritních os

Odhad prostředků (v Kč) na realizaci a udržitelnost prioritních os

Další zaměření práce pracovní skupiny pro financování a metodiku ◦odhad režijních nákladů investičních projektů podpořených z VaVpI na základě zkušeností s obdobnými projekty v ČR (MŠMT ve spolupráci s kvestory VŠ) ◦algoritmus výpočtu institucionálního financování podle výsledků tak, jak je navržen v reformě VaV (RVV ve spolupráci s MŠMT) ◦algoritmus výpočtu provozní dotace velkých národních infrastruktur a velkých projektů v P1 a P2 OP VaVpI (RVV ve spolupráci s MŠMT) ◦možnost předfinancování a etapizace projektů, zejm. velkých projektů (MŠMT ve spolupráci s MF a RVV) ◦projekty generující příjmy – dopady na míru financování z ERDF (MŠMT ve spolupráci s EK) ◦stanovení nezbytných změn legislativy ČR a metodiky hodnocení výsledků VaV (otázka konsorcií provozujících velké národní VaV infrastruktury, vykazování výsledků VaV, resp. jejich dělba mezi členy konsorcií; právní forma příjemců)