BAROKNÍ ODĚVY. šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na oblékání a plné detail ů : šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vypracovala: Klára Svatoňová, 2.B
Advertisements

Společenská kultura Kultura odívání ; VY_32_INOVACE_D3_07
Klasicistní MÓDA VY_32_INOVACE_ 18 Klasicistní móda.
Prezentace společenských oděvů
Digitální učební materiály ŠIII/2 DĚJEPIS
Barvy mají přiblížit atmosféru jednotlivých svátků a slavností.
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_5960 _NES
Označení DUM Fi- DUM Autor
Autor: Mgr. Ilona Nováková
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_5260_NES
VY_52_INOVACE_ZBO2_5864HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
VY_32_INOVACE_TVÚČH3B_4660_NES
ŽIVOT V EGYPTĚ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Registrační čísloCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Šablona číslo: Název výukového materiálu: Tematický okruh:
VY_52_INOVACE_ZBO2_5364HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Renesanční móda VY_32_INOVACE_ 07 - Renesanční moda.
ODÍVÁNÍ A OBUV VE STAROVĚKÉM ŘÍMĚ
Barokní móda.
KELTOVÉ II.
Wolfgang Amadeus Mozart Jeho doba - 18.století. Politika  klasicismus (2. polovina 17. stol. a 18. stol.)  umění klasicismu ovlivňovala politická a.
VY_52_INOVACE_ZBO2_5564HO Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
RENESANCE, BAROKO, ROKOKO
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Hana Műllerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_5B_19 TÉMA: Renesanční.
Eva Bělocká a Jan Kozák Etiketa workshop. O čem si dnes budeme povídat I. blok: Telefonování 1.Praktické cvičení 2.Pravidla slušnosti pro telefonování.
OBLEČENÍ Zdroj: galerie MS Office
Modifikované platby ROP Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava Ing. Radim Mrázek.
MOZAIKA Z HISTORIE KROJŮ A VÝŠIVEK. Novobydžovsko patřilo podle výzdobných prvků kroje do přechodné oblasti mezi Polabím a Podkrkonoším. Bylo to v době.
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_52_INOVACE_19_Haná_kh1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Kateřina.
Sortiment oděvních výrobků. Názvy a rozdělení výrobků k odívání se řídí normou ČSN To je závazné pro výrobu, učební texty a literaturu.
Vývoj módy od A do Z Jana Vosátková Alina Sutulová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
19. století. Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_137 Jméno autora: Mgr. A. Miloslava.
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce.Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_177_Jak se lidé oblékali TÉMA: STŘEDOVĚK.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě.
Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní škola Číslo materiálu v sadě VY_32_INOVACE_š03_s01_07.
Črta… SVATEBNÍ ŠATY V MINULOSTI. Přiléhavý střih, zdůrazněná vertikála štíhlé siluety, úzké rukávy, dlouhá sukně – gotické svatební šaty.
Zpracovala Irena Krištofová.  Typický oděv má …  Popis ženského oděvu  To co měli na hlavě bylo velice důležité  Co všechno museli nosit páni  Fotky.
VY_32_INOVACE_Čp z 1 Jak se oblékáme během roku? Mgr. Pavlína Šantrochová Základní škola a Mateřská škola pro tělesně postižené, Liberec, Lužická.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ DĚJEPIS VY_32_INOVACE_13_ středověká kultura oblékání Jméno autora:Mgr. Lenka Habartová.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Autor: Mgr. Ivana.
Móda krátkých vlasů: 60. léta V 60 letech dochází ke vzniku módy tupírovaných účesů z polodlouhých, dlouhých vlasů. Vlasy se seřezávaly pouze ve špičkách.
Móda a její přesah do dnešní doby
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zpracovala: Barbora Brožíková IX. ročník 2012/2013
VY_32_INOVACE_11_31_Oblečení
Složené úrokování Tematická oblast
5000let př. n. letopočtem-3500l.př.n.l.
Paragrafované znění I 9. listopadu 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Jak se lidé oblékali Zpracovala : Terezie Baková Magdaléna Machová
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
VY_32_INOVACE_15_12_Korunovační klenoty
Název školy: ZŠ Průhonice
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Trhlina ve džbánu.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Novověk - Renesance.
Druhá polovina 19. století (druhé rokoko)
SECESE Poslední móda dlouhých vlasů u žen.
HYGIENA A LÍČENÍ Hygiena byla samozřejmostí.
Móda krátkých vlasů 30. léta
70. léta Móda 70 let je ve stylu sexuální revoluce. Do módy přicházejí minisukně. K dané módě se nosily dlouhé vlasy nebo účesy upravené tupým střihem.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ PARDUBICE - SPOŘILOV
Sada : Člověk a jeho společnost VY_32_INOVACE_ 05 Dějepis _7.ročník_16
ženy: jedno jméno např.: Cornelia st.
Transkript prezentace:

BAROKNÍ ODĚVY

šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na oblékání a plné detail ů : šaty bohatých ž en krásné a velmi zdobné, náro č né na oblékání a plné detail ů : r ů zné stuhy, mašle, krajky, perli č ky atd. r ů zné stuhy, mašle, krajky, perli č ky atd.

Ž iv ů tek byl vypasovaný a pod ním ž eny nosily korzet.Ž iv ů tek byl vypasovaný a pod ním ž eny nosily korzet.

Sukn ě : Sukn ě : slo ž ena ze dvou díl ů slo ž ena ze dvou díl ů ze spodní ze spodní vrchní sukn ě vrchní sukn ě vzadu se n ě kdy prodlu ž ovala do vle č ky vzadu se n ě kdy prodlu ž ovala do vle č ky v ž dy vyztu ž ená vycpávkami nebo spodni č kami nebo krinolínou v ž dy vyztu ž ená vycpávkami nebo spodni č kami nebo krinolínou

Chudší ž eny od ě v prostší bez vycpaných sukní a zbyte č ných detail ů, aby jim nep ř eká ž ely p ř i práci. Chudší ž eny od ě v prostší bez vycpaných sukní a zbyte č ných detail ů, aby jim nep ř eká ž ely p ř i práci.

MUŽSKÁ MÓDA kabátec s prodlou ž enými šosy, pozd ě ji bez šos ů. kabátec s prodlou ž enými šosy, pozd ě ji bez šos ů. Pod ním košile, límec dopln ě ný krajkou, stuhou nebo šátkem. Pod ním košile, límec dopln ě ný krajkou, stuhou nebo šátkem. Kalhoty ke koleni nebo do poloviny lýtek Kalhoty ke koleni nebo do poloviny lýtek Boty: vysoké holinky s man ž etou, pozd ě ji pun č ochy a st ř evíce s ozdobnou p ř ezkou Boty: vysoké holinky s man ž etou, pozd ě ji pun č ochy a st ř evíce s ozdobnou p ř ezkou Nezbytný pláš ť p ř es jedno rameno. Nezbytný pláš ť p ř es jedno rameno. Všechna volná místa od ě v ů zdobily mašle, stuhy, krajky a výšivky. Všechna volná místa od ě v ů zdobily mašle, stuhy, krajky a výšivky. Pánové si kulmovali vlasy a nosili krátký knír a malou bradku. Pánové si kulmovali vlasy a nosili krátký knír a malou bradku.