Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

SECESE Poslední móda dlouhých vlasů u žen.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "SECESE Poslední móda dlouhých vlasů u žen."— Transkript prezentace:

1 SECESE 1870-1914 Poslední móda dlouhých vlasů u žen.
Vynálezy historie účesové tvorby: 1872- Racul Marcel – konstrukce ondulačního železa, vynález ondulace železem – spirálové natáčení, ondulace vlasů do tvaru žehlené vlny. 1900- objev peroxidu vodíku a jeho používání pro účely vlasové chemie. Vznik odbarvování vlasů. 1906 – Karel Nessler; vynález termické preparace. 1909- Eugéne Schuller – první oxidační barva tekutá DREAM- sen, dnešní značka Lóreál. vznik prvních kadeřnických salonů.

2 SECESE 1870-1914 Móda v odívání Ženy
Končí krinolíny, široké sukně, ženská postava se zužuje, objevuje se kostým s dlouhou rovnou sukní, halenkou a kabátkem. Do módy přicházejí velké, kulaté klobouky ozdobené sušenými květy, ovocem, závojem a vycpanými ptáčky. Muži Začínají nosit pánský oblek, cylindry, kulaté buřinky.

3 SECESE ODĚVY ŽEN A MUŽů

4 ÚČESY ŽEN Účesy žen Dlouhé vlasy se vyčesávaly přes podložky nebo natupírované se překládaly do turbanovitých drdolů. Drdoly se na temeni hlavy ukončily příčeskem ze zapleteného copu, který se ovinul kolem obvodu hlavy. Podrosty vlasů na konturách se zkadeřily do drobných loken. Pro slavnostní příležitost se vlasy ve tvaru drdolu upravily do tvaru kladené vlny. Ta se žehlila ondulačním železem na temeni hlavy.

5 ÚČESY ŽEN

6 ÚČESY ŽEN Počínající šedivé vlasy se zakrývají odbarvováním.

7 ÚČESY ŽEN Paříž –„Kudrlinky FROU – FROU“ - vlasy nad čelem, bočních konturách a do poloviny temene hlavy se zapracovaly termickou preparací. Natočily se na natáčky, přimastily olejem, brilantinou. Zbývající partie hlavy se nakadeřily ondulačním železem do spirálových loken. Přichytily se ozdobným hřebenem do přepadávajícího drdolu. Účes se ozdobil peřím, stuhami, bižuterií.

8 ÚČESY ŽEN/ MUŽů

9 ÚČESY MUŽů Účesy mužů Zkadeřené vlasy mizí. Do módy přicházejí kratší, hladší účesy. Vlasy se nosily krátce střižené, uhlazené s pěšinkou na boku. V oblibě je střih na ježka, nízký, střední výtrat. Muži nosili tenké, pečlivě navoskované kníry nebo tzv. „Císařské vousy“-obdelníkové licousy. Oblíbené jsou i plnovousy- dlouhé, středně dlouhé, pečlivě zastřižené, zkadeřené a zaholené. Na hlavách se nosí cylindry, buřinky.


Stáhnout ppt "SECESE Poslední móda dlouhých vlasů u žen."

Podobné prezentace


Reklamy Google