Emise dluhopisů a snížení základního kapitálu DŮVĚRNÉ PRACOVNÍ VERZE 2013/07/22.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Advertisements

Investiční produkty pro opatrné nebo začínající investory.
ZŠ a MŠ L.Kuby 48 České Budějovice Mgr. Libuše Jandová Počet hodin: 1.
Investiční společnosti a podílové fondy
VY_62_INOVACE_1_2_15 „Pokud není uvedeno jinak, autorem obrázk ů a text ů je Ing. Renata Hethová“. Přebytkový rozpočet investování.
VÝNOSY A HODNOTA FINANČNÍCH AKTIV Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta, Karviná.
Spoření a investování Spoření = pravidelné odkládání menší částí příjmu a jeho ukládání na bankovní účet Nízké riziko Nízký výnos Investování = poskytování.
Fondy kolektivního investování Zdroj investic pro nemovitostní trh? Lukáš Vácha.
Mezinárodní finanční trhy Karel Brůna Katedra bankovnictví a pojišťovnictví, VŠFS.
ÚROKOVÉ SAZBY Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta, Karviná.
7. přednáška Výkonnost podle tržních měřítek Tržní výkonnost je vyjádřena ziskovou výnosností z tržní hodnoty podniku. Hodnotí se podle údajů z kapitálového.
Cenné papíry kapitálového trhu.
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
Dluhové cenné papíry. Dluhopis.
Dluhové cenné papíry Dluhopis
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
TMR Rekapitalizace společnosti CIELCO dokument, 2013/05/15 DŮVĚRNÉ.
Stanislav Polouček Vysoká škola sociálně-správní, Havířov
ÚROKOVÉ SAZBY Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta, Karviná.
Rekapitalizace společnosti – PR package Interní Dokument DŮVĚRNÉ PRACOVNÍ VERZE 2013/06/30.
Jednoduchá cesta k optimálnímu rozložení investic
Financování Vlastní a cizí kapitál. Velikost kapitálu závisí na:  Velikosti podniku  Rychlosti obratu kapitálu  Stupni mechanizace  Organizaci prodeje.
Kapitálové trhy Finanční systém Finanční investování
VAŠE FIRMA JE LOĎ PLUJÍCÍ K VYTČENÉMU CÍLI, KTERÝM JE: n maximalizace tržní hodnoty firmy a n udržování platební schopnosti.
TMR Rekapitalizace společnosti CIELCO dokument, 2013/05/15 WORKING DRAFT 2013/05/12.
TMR Rekapitalizace společnosti Pracovní dokument, 2013/05/06 1.
Real Estate Market > Autumn 2006 Komerční nemovitosti a budoucnost výnosů Současný vývoj výnosů na trhu nemovitostí v České republice PRAHA, 5. října 2006.
Rekapitalizace společnosti – PR package Interní Dokument DŮVĚRNÉ PRACOVNÍ VERZE 2013/06/28.
1 Preferujete vrabce v hrsti? Konzervativní investiční řešení v praxi
24. září 2008 DŮVĚRNÉ benson oak Projekt BROOK: Rekapitalizace Diskusní materiál pro setkání s Komerční bankou.
Nemovitostní podílový fond České spořitelny Milan Vávra (investiční produkty) Miloslav Klášterecký (speciální fondy) 24. a 25. října 2006.
Kolektivní investování
Hodnocení pomocí metody EVA - základ
1 Zajištěné investice - jistota má svoji cenu Dámský investiční klub Petr Valenta ředitel odboru řízení produktů finančních trhů ČS.
 Kapitál je proti jiným výrobním faktorům považován za faktor již vyrobený. Kapitál se skládá z takových vyrobených statků dlouhodobé spotřeby, které.
FINANČNÍ DOKUMENTY (AKCIE) Stanislav Polouček Slezská univerzita Obchodně podnikatelská fakulta Karviná.
Tržní riziko Tržní riziko je pravděpodobnost změny hodnoty podniku, způsobené změnou tržní hodnoty rizikového faktoru. Rizikový faktor  výnos, tzn. změna.
Ocenění Cenných papírů
VÝNOSY A HODNOTA FINANČNÍCH AKTIV
Ing. František Řezáč, Ph.D. Katedra financí ESF MU
Problematika optimalizace portfolia
Finanční páka v podniku
Úvod do financí Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
Komerční bankovnictví 1 / VŠFS ZS 2008/09 1 Zkouškové termíny  ST :00, E 127  PO :00, E 127  ČT :00, E 127  ST :00, E.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_94 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2013 Finanční management Současná hodnota obligací a akcií.
Podnikové finance Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí.
Červenec ’15 AKTUÁLNÍ VÝVOJ NA FINANČNÍCH TRZÍCH Ing. Jiří Opletal, MBA.
11 Osobní finance a investování. 2 Osobní finanční plánování Smyslem osobního finančního plánování je ujasnit si: budoucí osobní a rodinné.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita Správa aktiv pojišťovny, investiční činnost.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Masarykova univerzita Finanční řízení (teze seminářů - platí pro seminární skupiny 2 a 3)
FEL ČVUT, katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd © Oldřich Starý, 2012 Finanční management Základní pojmy Je NPV důležité? Základy úrokového.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_06 Název materiáluDluhopis.
Přednáška č. 5 Identifikace klíčových faktorů ovlivňujících výkonnost podniku.
IAS 7 Výkazy peněžních toků. Cíl standardu Požadovat poskytování informací o proběhlých změnách stavu peněžních prostředků a peněžních ekvivalentů účetní.
Téma 2: Časová hodnota peněz a riziko ve finančním rozhodování 1. Časová hodnota peněz ve finančním rozhodování podniku 2. Riziko ve finančním rozhodování.
Téma 8. Náklady kapitálu. Kapitálová struktura a její optimalizace 1. Náklady kapitálu a jejich kvantifikace 2. Teorie optimalizace kapitálové struktury.
1 Tomáš Urbanovský Katedra financí – kancelář č. 402 CVIČENÍ ZE ZÁKLADŮ FINANCÍ D RUHÝ T UTORIÁL M AJETKOVÁ A FINANČNÍ.
J&T LIFE 2025 / 2030 / 2035 Fondy životního cyklu 1.
Téma 7. Investiční rozhodování 1. Kapitálové rozpočty výdajů a očekávaných peněžních příjmů z investic 2. Hodnocení efektivnosti investičních projektů.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: RNDr.Ivana Řehková NÁZEV:VY_32_INOVACE_ R19_Základy investování TEMA: Matematika.
Téma 10: Podnikový zisk a dividendová politika 1. Tvorba zisku (výsledku hospodaření) 2. Bod zvratu a provozní páka 3. Zdanění zisku a rozdělení výsledku.
Finanční a kapitálový trh VOKT (P-1)
Struktura finančního trhu
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Finanční management Téma č.4 Dnešek Finanční páka Provozní páka.
Kolektivní investování
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-10)
Peníze, pohledávky, finanční majetek
Kolektivní investování
Transkript prezentace:

Emise dluhopisů a snížení základního kapitálu DŮVĚRNÉ PRACOVNÍ VERZE 2013/07/22

Hlavní body odůvodnění transakce 1 ODŮVODNĚNÍ TRANSAKCE 2 Společnost Tatry Mountain Resorts a.s. „TMR“ chystá dvě emise dluhopisů o celkovém objemu až EUR 180MM. Získané prostředky budou použity primárně ke snížení základního kapitálu společnosti o EUR ~174.4 (1) MM (2). K tomuto kroku vedou společnost především následující důvody:  Management společnosti v současné době vidí menší, než původně předpokládaný objem investičních příležitostí s požadovanou návratností na investovaný kapitál  Cílená optimalizace kapitálové struktury lépe odrážející rizikový profil, hodnotu aktiv a charakter podnikání společnosti  Snaha v maximálním rozsahu využít stávajících příznivých podmínek na trhu dluhového financování  Maximalizace výnosů pro stávající akcionáře ve střednědobém horizontu a oslovení širšího spektra investorů (1) Přesná hodnota snížení EUR (2) Odpovídá snížení EUR 26 na akcii INTERNÍ & DŮVĚRNÉ

Detailní komentář ke zdůvodnění transakce KOMENTÁŘ 1 ODŮVODNĚNÍ TRANSAKCE 3 DŮVOD MÉNĚ ATRAKTIVNÍCH INVESTIČNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ  Expanze TMR na polský trh jde z důvodů, které jsou mimo kontrolu společnosti výrazně pomaleji; privatizace polské části Tater nevyšla  Potenciál na pro nové investice na Slovensku je ve značné míře vyčerpán – to se netýká se investic, které TMR plánuje provést v tomto a příštím roce  Investice v ČR (Špindlerův mlýn) budou financovány společně s majoritním spoluinvestorem na úrovni společnosti Melida, která je nájemcem areálu ve Špindlerově mlýně, skiareál je navíc relativně nezadlužený 1 OPTIMALIZACE KAPITÁLOVÉ STRUKTURY  TMR je v současnosti financována prostřednictvím extrémně konzervativní kapitálové struktury; jako de-facto infrastrukturní/real-estate společnost je její optimální zadlužení na úrovni ~65% hodnoty aktiv  TMR prokázala za posledních několik let schopnost významně růst a přitom dodržovat své plánované finanční cíle – investice do společnosti má podstatně příznivější rizikový profil, což by mělo být odraženo i ve změně kapitálové struktury  Dodatečné zadlužení přinese společnosti daňový štít s odhadovanou roční hodnotou cca EUR 2.2MM 2 VYUŽITÍ PŘÍZNIVÝCH PODMÍNEK NA TRHU DLUHOVÉHO FINANCOVÁNÍ  Při současné rekordně nízké úrovni úrokových sazeb bude společnost benefitovat z obligace s fixním kuponem  I přes nedávné změny regulace má management společnosti indikace, že existuje poptávka po dluhových cenných papírech TMR 3 MAXIMALIZACE VÝNOSU PRO STÁVAJÍCÍ AKCIONÁŘE  Vyplacení podstatné části prvotní investice maximalizuje výnos stávajících akcionářů, a přináší hotovost při zachování podílu na společnosti  Nově emitované dluhové cenné papíry přinesou atraktivní investiční příležitost i investorům, pro které je akciová investice příliš riziková 4 INTERNÍ & DŮVĚRNÉ

Snížení základního kapitálu v číslech 2 VYBRANÉ KALKULACE 4 INTERNÍ & DŮVĚRNÉ

Změna zadlužení bude lépe odrážet charakter TMR 2 VYBRANÉ KALKULACE 5 INTERNÍ & DŮVĚRNÉ