Smlouva o spolupráci mezi regiony Vysočina a Champagne-Ardenne Podpis 19. 4. 2006 Témata spolupráce: –cestovní ruch, rozvoj venkova a měst, –hospodářský.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
GUIDE ME! Projekt mezinárodní spolupráce. Anotace projektu  Moderní technologie pro podporu cestovního ruchu  Propagace cestovního ruchu  Výměna zkušeností.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Podpora nevládních a neziskových organizací v oblasti cestovního ruchu
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Aktivity CzT vůči TIC. VZDĚLÁVÁNÍ PRACOVNÍKŮ TIC Projekt: Rozvoj lidských zdrojů v oblasti CR formou dalšího vzdělávání Program: OPLZZ Cíl = zvýšení úrovně:
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Fórum podnikatelů cestovního ruchu Liberec – Krkonoše – svazek měst a obcí Josef Nosek – manažer, regionální rozvoj.
Projekt 2 -Studie vybrané destinace v cestovním ruchu se zaměřením na sportovní aktivity 1)Rozdělení studentů do dvou až tříčlenných týmů 2)Výběr destinace.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Národní program podpory cestovního ruchu 2017
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Michal Šperling - EUREDIS
Závěrečná konference projektu
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Organizačně-právní podmínky fungování ekonomiky cestovního ruchu v Polsku Dr. Piotr Gryszel, Ph.D.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Transkript prezentace:

Smlouva o spolupráci mezi regiony Vysočina a Champagne-Ardenne Podpis Témata spolupráce: –cestovní ruch, rozvoj venkova a měst, –hospodářský rozvoj a růst, –ochrana životního prostředí a přírodního dědictví, –využívání strukturálních fondů, –…..

Champagne-Ardenne

„Twinning Vysočina – Champagne-Ardenne v oblasti cestovního ruchu“ Cíle: –Systém řízení a koordinace cestovního ruchu v turistické destinaci s delší historii, přenos know-how –Služby Turistického informačního centra, organizace sítě TIC, Manuál kvality

Aktivity XI/2006 – stáž pro pracovnice oddělení CR KrÚ  systém řízení procesů v CR  koordinace vztahů a finančních toků mezi jednotlivými organizacemi  kompetence Conseil régional de Champagne-Ardenne F.R.O.T.S.I. Comité régional du tourisme Champ.-Ardenne (CRT) Comité départemental du tourisme de la Marne (CDT) TIC Remeš, Chalons-en-Champagne a další

Aktivity IV/2007 – stáž 3 pracovníků CR TIC Telč (Klára Kovářová) v Chalons-en-Champagne TIC Nové Město na Moravě (Jaroslava Michalcová) v Epernay odd. CR KrÚ kraje Vysočina (Ivana Mahelová) v organizaci CDT de la Marne

Aktivity V/2007 – seminář pro pracovníky TIC Zkušenosti s čerpáním ve SROP, prezentace úspěšných projektů - služby v CR Čerpání z ROP – oblast služeb v CR Zkušenosti, poznatky ze stáží v TIC Manuál kvality pracovníků v TIC – francouzský lektor Organizace cestovního ruchu na Vysočině Krajský projekt ve službách a marketingu CR

Aktivity Studie shrnující dosažené výsledky Sestavení týmu pro přípravu Manuálu kvality Projekt Cluster

Organizace řízení CR ve Francii – státní orgány Ministerstvo dopravy, infrastruktury, cestovního ruchu a moře Ředitelství cestovního ruchu – předpisy pro klasifikaci zařízení CR Národní rada pro CR – tvorba státní politiky CR Hlavní inspektorát pro CR – inspekce a audity u institucích dotovaných ministerstvem Maison de la France – obdoba CzT ODIT France – odborné analýzy turistické nabídky ve Francii Národní rada květinových měst a vesnic

Organizace řízení CR v Champagne-Ardenne Délégation régionale du tourisme (DRT) – od roku 1960 v každém regionu; dohled na dodržování zákonů a využívání podpor Conseil régional de la region Champagne-Ardenne – 1 pracovník, dotační politika, kontrola CRT, FROTSI Comité régional du tourisme Champagne-Ardenne – 100% financovaná regionem Ch-A

CRT = Comité régional du tourisme 19 zaměstnanců roční rozpočet 3,4 mil EUR činnosti: –propagace regionu –strategie CR a marketingový plán –statistická data – podnikatelé, TIC, ubytovací zařízení, doprava (není vhodným žadatelem ze strukturálních fondů)

CDT = Comité départemental du tourisme v každém departementu regionu: la Marne, l´Aube, l´Haute Marne, les Ardennes financována z 99% příslušným departementem 14 pracovníků orientace na provozovatele služeb v CR (Marnoterapie – 160 subjektů)

Turistická střediska = subjekty CR působící na úrovni obcí a svazků obcí (pojem vymezený na základě státních dotací): –Klasifikovaná střediska – vymezena dle úrovně ubytovací kapacity, informačním střediskem, vybírá obecní pobytové poplatky –Turistické obce – obce nebo svazky obcí jsou vymezeny a dotovány na základě ubytovací kapacity –Obce s vysokou denní návštěvností – mohou dostat dotaci, disponují-li významnou kulturní památkou a poskytují-li návštěvníkům udržovaná parkoviště.

Turistická informační centra Místní kanceláře pro cestovní ruch (OT/SI) na úrovni obcí

Síť informačních center OT/SI – Turistická informační centra U.D.O.T.S.I. Departementální unie turistických informačních center F.R.O.T.S.I. Regionální federace turistických informačních center F.N.O.T.S.I. Národní federace turistických informačních center

CDT Cílem stáže bylo načerpat zkušenosti z práce regionální organizace, která se zabývá marketingem cestovního ruchu na území departementu Marne (8 162 km 2, 565 tis. obyvatel)

Manuál kvality postupy jednání se zákazníkem, požadavky na vybavení TIC jednotné vedení statistiky návštěvnosti informace o vlastním TIC pracovní náplně zaměstnanců, jejich hodnocení atd.

Standardizace služeb a činností v regionu zákazník se ve všech TIC setká se stejnou kvalitou služeb výstupy TIC jako např. statistika návštěvnosti je vzájemně porovnatelná zákazník musí získat základní informace, i když je TIC zavřené (záznamník na telefonu, osvětlení venkovní vitrínky v noci)

Děkuji za pozornost Ivana Mahelová Vysočina Tourism, příspěvková organizace tel