Vnitřní míra výnosu – souhrnný ukazatel výnosnosti důchodového systému z pohledu jednotlivce Smilovice, 3.5. 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
C) Změna optima při změně mzdové sazby
Advertisements

GENERALI TOP TALENT 2007 Návrh koncepce penzijní reformy Jan Krejsa.
_________________________________________
Důchodová reforma v ČR: návrhy, modely, analýzy
Vyplatí se pracovat? Analýza pastí nezaměstnanosti a neaktivity
Nezbytná potřeba reformy důchodového systému Jan Kordík.
Komentář k důchodové reformě z pohledu VV 1. Dopad zvýšení DPH Sjednocení DPH na 20% (65 mld. Kč) pro financování důchodové reformy Zachování snížené.
Představení sady indikátorů pro hodnocení dopadů návrhů Odborné komise pro důchodovou reformu a referenční (základní) varianty Jednání pracovního týmu.
Důchodová reforma Cíle, problémy, Aktuální stav JUDr.Vít Samek
Agregátní poptávka a nabídka
Rentabilita (výnosnost, ziskovost) podle účetních měřítek
Makroekonomie I ( Cvičení 7 – Nezaměstnanost)
Milníky důchodové reformy
Demografická prognóza
7. Hodnocení investic.
Generační Účetnictví K.D.. Úvod Současná FP dopadá na jedince generací: a)Současných b)Budoucích ad a) Jedinci odlišně platí daně a spotřebovávají veřejné.
ÚVOD DO UDRŽITELNÉ SPOTŘEBY A VÝROBY Ekonomické hodnocení podniku.
Měření flexibility trhu práce v ČR pomocí strukturálních indikátorů Jan Pavel MF, oddělení koordinace hospodářských politik.
Vyplatí se (více) pracovat? Jan Pavel MF, oddělení Koordinace hospodářských politik Smilovice – květen 2005.
Inflace.
Modelování důchodového systému a varianty důchodové reformy podle politických stran Vladimír Bezděk VŠE,
Dluhové cenné papíry Dluhopis
Koncept PTJ a modelování mikrofinančních kritérií Jan Škorpík ČSA,
INFLACE – 4. ukazatel úrovně ekonomiky Autor: Autor: Ing. Vladimír Havlík Autor je výhradním tvůrcem materiálu. Datum vytvoření: Datum vytvoření:
Kritéria. Makrofinanční kritéria Výdaje důchodového systému v % HDP Příjmy důchodového systému v % HDP –při aplikaci makroekonomického scénáře jsou v.
Jan Škorpík a Martin Štěpánek 3. prosince 2008 Zavedení II. pilíře povinného důchodového systému v ČR, hlavní principy a návrh řešení.
Důchodová reforma Pavel Rusý 1. Průběžnost vs. Akumulace Ekvivalence vs. Solidarita 2 Základní aspekty zajištění v důchodu Průběžný systém Fondový systém.
Varianta 2. Popis varianty I. pilíř bude tvořit současný PAYG. Pojistná sazba (23%) se nijak měnit nebude. II. pilíř budou provozovat reformované fondy.
Varianta 1. Popis varianty I. pilíř bude tvořit současný PAYG, do kterého poplyne 20 p.b z 23 procentní sazby pojistného II. pilíř bude tvořit nový fondový.
Inflace VY_32_INOVACE_ Inflace = všeobecný růst cen, tedy růst tzv. cenové hladiny - inflace se zjišťuje (míra inflace) porovnáním cen vybraných.
Analýza poptávky. Poptávka po produkci firmy jako významný parametr rozhodování firmy. Faktory determinující poptávku a odhady poptávkových funkcí. Alternativní.
Citlivostní analýza k některým parametrům důchodového systému a migraci.
Makroekonomický scénář, nástin modelů a stručná zadání variant důchodové reformy Výkonný tým Smilovice,
Veřejné finance a penzijní systémy - klíčová východiska Státem provozovaný penzijní systém ve své stávající podobě je součástí veřejných rozpočtů váhově.
Dokonalá konkurence (DK)
Tomáš Rozsypal, A09N0169P, obor Finanční informatika a statistika.
1 Důchodová reforma v České republice - aktuální informace - Vladimír Bezděk Praha, 3.května 2010, Smilovice.
Navrhovaná reformní opatření důchodový systém Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas.
Investiční činnost.
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
Starobní důchod. 1. Kdo má nárok na důchod? a) každý, kdo byl pojištěn nejméně 25 let a dosáhl důchodového věku nebo b) byl pojištěn nejméně 15 roků a.
Základní varianta a citlivostní analýza k makroekonomickému scénáři.
Průměrné vážené náklady kapitálu
PRÁVO SOCIÁLNÍHO ZABEZPEČENÍ Důchodové pojištění JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
Trh práce a politika zaměstnanosti
Důchodová reforma v ČR a vývojové tendence v evropských zemích 14. prosince 2006 J I Ř Í K R Á L.
TÉMA 10 VÝDAJE NA SOCIÁLNÍ ZABEZPEČENÍ. Člověk se dostane v životě do nesnází, v nichž potřebuje pomoc a podporu - peněžní, věcnou i jinou POMOC může.
Finanční páka v podniku
POJISTNÉ NA ZDRAVOTNÍ POJIŠTĚNÍ
1. téma Úvod do daňové teorie.
Trh práce a politika zaměstnanosti Přednáška 8 Sociální výhody v nezaměstnanosti ve vybraných zemích EU.
Vzdělání a trh práce Přednáška do předmětu Ekonomika školství
Časová hodnota peněz Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vliv demografického vývoje na důchodový systém v ČR Ing. Lenka Fulínová.
Czech Statistical Office Na padesátém 81, Praha, Český statistický úřad odd. regionálních analýz a informačních služeb Praha Jana Podhorská.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Růst počtu lidí v poproduktivním věku jako zdroj ohrožení veřejných financí, formy penzijního připojištění v ČR a Evropě.
DŮCHODOVÁ REFORMA. 2 Současné hlavní problémy I.pilíře Vnímání systému jako jednozdrojově financovaného (pouze pojistné) OSVČ - platí méně než 30% vyměřovacího.
Téma 9-10 Investiční rozhodování 1. Kapitálové rozpočty výdajů a očekávaných peněžních příjmů z investic 2. Hodnocení efektivnosti investičních projektů.
Analýza a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatel města TÁBOR MUDr. Stanislav Wasserbauer MUDr. Miloslav Kodl Hana Pokorná Zdravá Vysočina, o.s. ve spolupráci.
Rozbor schémat kompenzace příjmu v nezaměstnanosti
POPULAČNÍ VÝVOJ V ČESKÉ REPUBLICE V ROCE & AKTUÁLNÍ ÚDAJE ZA ROK 2005
Důchodové pojištění a jeho produktové modifikace
Příjmová situace a zaměstnanost starších osob v evropském kontextu
Makrofinanční výsledky jednotlivých návrhů penzijní reformy
Ukazatel naděje na dožití právě narozeného dítěte
Důchodový věk ČR a EU Ilona Kostadinovová FPR ZČU v Plzni
Dlouhodobá udržitelnost veřejných financí
Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí
Projekce veřejných příjmů a výdajů v oblasti zdravotnictví
Transkript prezentace:

Vnitřní míra výnosu – souhrnný ukazatel výnosnosti důchodového systému z pohledu jednotlivce Smilovice,

Vnitřní míra výnosu - definice Důchodový systém chápán jako investice: - náklady = zaplacené pojistné - výnosy = obdržené důchody ivnitřní výnosové procento; cpříspěvková sazba na starobní důchody (20 %); p z pravděpodobnost placení pojistného (zohledněna nemoc, nezaměstnanost, děti); wpříjem (resp. vyměřovací základ pro pojistné); dvýše důchodu; p x pravděpodobnost, že se jedinec ve věku y dožije věku y+1; EYvěk ve kterém jedince opouští trh práce (65 let).

Vnitřní míra výnosu - definice Vnitřní míra výnosu v DB závisí na: - Výši pojistné sazby (c) - Statutární věkové hranici pro odchod do důchodu (při EY = 65 ovlivňuje výši přiznaného důchodu) - Naději dožití (p x ) - Výši důchodu (vzorec pro výpočet nově přiznaného důchodu, valorizaci důchodů) Vnitřní míra výnosu v DC závisí na: - Zhodnocení pojistného (FDC – čistá výnosová míra, NDC – růst objemu mezd)

Vnitřní míra výnosu - využití Jedno z mikrofinančních kriterií - Dopad systému na jednotlivce (na tzv. PTJ = příjmově typizovaný jednotlivec) - Není vychýleno (na rozdíl od NP) výší pojistné sazby Vedle náhradového poměru indikuje míru redistribuce systému (solidarita/ekvivalence) - Závislost VMV na výši příjmu jedince Kriterium pro kvantifikaci poptávky po opt-outu - Při možnosti vyvázání ze státního pilíře volí jedinec systém s vyšší vnitřní mírou výnosu

VMV – základní varianta

Mírný růst VMV pro generace narozené 1940 až Důsledek vysokého mzdového růstu v devadesátých letech (zaplacené pojistné se relativně znehodnocuje v porovnání s důchodovými právy) Pokles VMV pro generace narozené 1950 až Růst věkové hranice (snižuje se prémie za pozdější odchod do důchodu – definice PTJ) - Z příjmové historie vypadávají roky s vysokým mzdovým růstem Stabilizace a mírný růst pro generace 1975 a mladší - parametry systému se nemění  stabilizace VMV, ale prodlužuje se doba dožití (a délka pobírání důchodu)  růst VMV

VMV – indikátor míry redistribuce Příjmová redistribuce v důchodovém systému  závislost VMV na výši příjmu jedince Teoreticky jsou meze redistribuce v důchodovém systému vymezeny - Čistým DC systémem (plná ekvivalence, tj. nulová redistribuce) - Rovným důchodem (plná solidarita, tj. 100 %-ní redistribuce) Varianty analyzované VT se pohybují v tomto širokém spektru - ČSSD: systém NDC se blíží čistému DC systému (s výjimkou garantovaného minima) - ODS: rovný důchod - Současný státní DB systém je velmi redistributivní

VMV v NDC systému, muži

VMV v systému RD, muži

VMV – muži, ročník 2000

VMV – porovnání variant Potvrdily se předpoklady o míře redistribuce, od nejvíce solidární k nejvíce ekvivalentní lze varianty seřadit takto: - ODS, KSČM, KDU-ČSL, US-DEU, ČSSD Štědrost by měla být posuzována ve vztahu k věkové variantě parametrických úprav - KSČM vyniká štědrostí, což je na úkor makrofinanční stability systému - KDU-ČSL: dobré výsledky díky opt-outu, všichni PTJ (75%, 100% a 300%) si polepší - ODS: polepší si pouze nejchudší jedinec (75%), ostatní si pohorší; nekalkuluje se ale vliv úspory pojistného! - ČSSD: polepší se jedinci s průměrným a vyšším příjmem, ostatní si pohorší, téměř plná ekvivalence - US-DEU: významné omezení štědrosti při posílení ekvivalence, polepší si nejbohatší jedinci

VMV –poptávka po vyvázání Oproti kalkulaci VMV pro PTJ byly učiněny některé modifikace: - Příjmová úroveň jedinců upravena podle rozvrstvení VZ - Jedinec odchází do důchodu vždy na věkové hranici (nikoliv v 65 letech jako PTJ) - Zohlednění odlišností průběžného (DB a NDC) a fondového systému: dědění naspořených aktiv v FDC systému (do vzorce pro VMV v průběžném systému zaveden faktor 1+p x )

Vnitřní míra výnosu – KDU-ČSL Muži – nevyužitý opt-out Ženy – nevyužitý opt-out Muži – využitý opt-out Ženy – využitý opt-out

Vnitřní míra výnosu – US-DEU Muži – nevyužitý opt-out Ženy – nevyužitý opt-out Muži – využitý opt-out Ženy – využitý opt-out

Výsledky vyvázání KDU-ČSL US-DEU

Výsledky vyvázání Opt-out využívají příjmově nejsilnější skupiny - S výší příjmu klesá VMV ze státního pilíře z důvodu redistribuce (silnější redistribuce ve variantě KDU-ČSL) Opt-out využijí více muži než ženy - Ženy mají výrazně vyšší VMV ze státního pilíře - vyšší naděje dožití, nižší příjmy, vyšší náhradní doby, popř. nižší VH V čase klesá procento vyvázaných jedinců (růst naděje dožití) - KDU-ČSL: na začátku se vyváže 90 % mužů a 20 % žen, dlouhodobě 50 % mužů a 10 % žen - US-DEU: na začátku se vyváží muži ze všech decilů a ženy ze sedmi decilů, dlouhodobě ale pouze muži ze sedmi decilů (42 %) Průměrná výhoda vyvázání se pohybuje zpravidla v intervalu zvýšení VMV do 0,5 % p.a.

Děkuji za pozornost