Poplašné zprávy a otravná pošta 2008. Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace pro rodiče a uživatele Internetu © PaedDr. Miloslav Psota, 2012.
Advertisements

Internetová učebna pro nelékařské zdravotnické pracovníky,
Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
POČÍTAČOVÉ VIRY Barbora ČÁPOVÁ 1.A.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_121_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
SPAMMING Co, jak, proč, kdy a s kým?.
počítačová síť - propojení počítačů, které vzniklo za účelem pohodlnějšího a rychlejšího šíření informací. Počítače mohou být propojeny buďto kabely nebo.
Škodlivé kódy Bezpečnost informačních systémů - referát
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
 Projekt E-Bezpečí je celorepublikový projekt zaměřený na prevenci, vzdělávání, výzkum, intervenci a osvětu spojenou rizikovým chováním na internetu.
Internetové připojení, práce s internetem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Název: Co mi hrozí Vypracovali:Kateřina Kratochvílová a Jiří Virgl
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Základní informace o bezpečnosti na internetu +práce se soubory PREVIEW VYUČOVACÍHO PROJEKTU.
Elektronická pošta Elektronická pošta ( ) je obdobou běžné pošty a umožňuje přijímat a distribuovat dokumenty v textové podobě na jednu nebo více.
Správné používání U Tento soubor "PPS" obsahuje informace o používání u. Může to být užitečné pro vás a všechny ostatní. Věnujte prosím několik.
Informační a komunikační technologie
Počítačové viry a jiné hrozby
Počítačová bezpečnost
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_046 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
HOAX,PHISHING,SPYWARE.
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Nebezpečí na Internetu
Ochrana počítače Jak ochránit počítač Jaké programy používat
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Informační blok k předmětu Jazykový projev (2012/13)
Bezpečí a počítače Počítače škodlivé programy - malware Internet komunikační praktiky Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE,
BENEFIT 7 Bc. Iva Sobíková 8. října Cíl prezentace Žádosti Benefit 7+  Cílem - upozornit žadatele na záložky tohoto IS, se kterými mívají občasné.
Bezpečnost informací a IS/ICT v ÚZIS ČR Minimum informační bezpečnosti pro uživatele a aktuální informace z EU ÚZIS ČR, MBI, Ing. Jana Blažková verze 4.0/2010.
Bezpečnostní pravidla při používání internetu
Bezpečnost na internetu,
HOAX Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Počítačová bezpečnost Je obor, který se zabývá zabezpečením počítače.
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
počítačová BEZPEČNOST
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
Výhody u Rychlost Spolehlivost Je to levné Může obsahovat přílohy.
Co je to hoax? HOAX je poplašná zpráva, která obsahuje nepravdivé anebo zkreslené informace.
Registrace uživatele na pro užívání webhostingu.
DALŠÍ NEBEZPEČNÉ KOMUNIKAČNÍ JEVY
Počítačová bezpečnost
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
Škodlivý software ● Viry, trojské koně, červy ● Metodika detekce viru ● Spyware, spam ● Ochrana.
Hodnota informace firewally, antivirus zálohování, možnosti zabezpečení osobního PC (bios, os, šifrování, tokeny) Základy bezpečnosti.
VIRUS - je program - dokáže se sám šířit bez vědomí uživatele tím, že vytváří kopie sebe sama - některé viry mohou být cíleně ničivé (např. mazat soubory.
VY_32_INOVACE_01-52 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Vzdělávací obor: Informatika Tematický okruh: Vyhledávání.
SIKP – Státní informační a komunikační politika Prezentace 2. část aplikace vybraných zákonů ve společnosti NeXA, s.r.o. Eva Štíbrová Zdeňka Strousková.
8. ročník PRÁCE S INTERNETEM. Všechny www stránky jsou napsány kódem HTML – HyperText Markup Language. Prohlížeč tento kód přeloží a výsledek zobrazí.
Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Mgr. Lubomír Stepek Anotace Prezence slouží k seznámení se zásadami bezpečné.
Mgr. Petr Zaoral – první (zpráva mezi počítači)1965 – první (zpráva mezi počítači) 1996 – vzniká Hotmail – volná ová služba1996.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_17_ .
INTERNET Pro 5. ročník.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Unix a Internet 8. Elektronická pošta
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Škodlivý software, počítačové viry
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Elektronická pošta.
Viry a antivirové programy
Transkript prezentace:

Poplašné zprávy a otravná pošta 2008

Poplašné zprávy  Hoax: Poplašná zpráva, která varuje před neexistujícím nebezpečím Falešná zpráva žádající o pomoc K hoaxům patří také některé pokusy o vtip

Otravná pošta  Spam: Nevyžádaná hromadně rozesílaná zpráva Nejčastěji se jedná o nevyžádané reklamy Princip šíření, viz. prezentace Bezpečnost práce na Internetu Více informací dozvíte se zde např.:  jak se staví ke spamu naše zákony  Můžete si otestovat svůj antispamový filtr

Poplašné zprávy  U některých zpráv je jasné, že se jedná o vtip  Stále se najde dost uživatelů, kteří takovou zprávu pošlou dál  Stávají se hybnou silou šíření  Pokud si nejste jisti, podívejte se na stránky odkaz Databáze hoaxů, Odkaz úvodwww.hoax.cz  Pozor: pokud tam vaši zprávu nenaleznete, neznamená to, že se nejedná o hoax

Phishing  Označuje pokusy o vylákání vašich citlivých dat  Nejčastěji se jedná o přístup k vašemu bankovnímu kontu  Pokud dostanete od kohokoliv o sdělení těchto údajů, ověřte si tuto žádost nejprve telefonicky nebo osobním dotazem v pobočce bankovního ústavu