Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Správné používání E-MAILU Tento soubor "PPS" obsahuje informace o používání e-mailu. Může to být užitečné pro vás a všechny ostatní. Věnujte prosím několik.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Správné používání E-MAILU Tento soubor "PPS" obsahuje informace o používání e-mailu. Může to být užitečné pro vás a všechny ostatní. Věnujte prosím několik."— Transkript prezentace:

1 Správné používání E-MAILU Tento soubor "PPS" obsahuje informace o používání e-mailu. Může to být užitečné pro vás a všechny ostatní. Věnujte prosím několik minut přečtení. Je to velmi důležité. Zkrácený překlad.

2 O mail je třeba se starat Nechcete přece dostávat nevyžádanou korespondenci od cizích lidí. Líbí se vám vtipy, dobré zprávy, prezentace a zajímavá téma? Ale nechcete, aby vaše e-mailová adresa byla v databázích spammerů.

3 Jak se dostávají na naše e-mailové adresy?

4 Jak se dostanou na vaši adresu? Obyčejně, shromažďují adresy ze zpráv zasílaných mezi přáteli, jako jsou vtipy, modlitební řetězy, dějí se zázraky, pokud předáte e-mail pro 12 osob a podobně. Na to číhají počítače, které automaticky shromažďují adresy. Pak vytváří databáze, které se pak prodávají nebo vyměňují se spammery či hackery. Tímto způsobem nashromáždí miliony adres. Spammeři – Hackeři. Co je to SPAM? Podle definice, nevyžádaná zpráva. Spamy jsou nevyžádaná pošta, reklamní zprávy, výhry nebo účast v průzkumu.

5 Zájemcem jsou reklamní společnosti, které prodávají nejvíce neobvyklé věci, on-line kasina, údajné způsoby, jak vydělat peníze "snadno„, práce z domova "s vysokými příjmy a žádným šéfem" atd. atd. Někteří hackeři šíří viry, nebo poskytují webové adresy infikovaných stránek. Spammeři, vyměňují nebo prodávají seznamy e-mailů, pro otravné "firmy", které používají spam za účelem dosažení zisku. Řetězce jsou tím nejlepším nástrojem pro sběr e-mailových adres. Uživatelé mailů si ulehčují práci tím že maily jen přepošlou s celým řetězem okopírovaných adres.

6 Příklad: pomocí webu jako je Seznam.cz můžete kdykoli poslat nebo předat e-mail více než jednomu příjemci najednou pomocí "BCC" (Blind Carbon Copy) tj. slepá carbonová kopie. Odesláním „BCC" je pro ostatní neviditelný seznam příjemců ve zprávě. Prosím, proto použijte "BCC"! Použijte "Skrytá" pole místo „komu" 1 2

7 Další příklad

8 Umístěním adresy v "BCC" příjemci nebudou vidět e-mailové adresy dalších lidí, kterým byl mail také odeslán. Například, tento mail s přílohou byl odeslán na "BCC„. Můžete se přesvědčit, že další adresy v řetězci jsou neviditelné pro ostatní příjemce. Pokud chcete, předal něco dále, nejdříve odstraňte novou e-mailovou adresu toho kdo to poslal a další zkopírovaný řetězec adres. Tímto způsobem ochráníte sebe a své známé před útokem spammerů.

9 Vyvarujte se věřit všemožným slibům a zlividujte ty maily. Žádná společnost jako Microsoft a další NIKDY nedaruje žádné peníze za předávání těchto zpráv. Co viry? Soubory s příponou "exe", "PIF", "BAT", "htm", "ascr", "doc„ vyžadují zvláštní péči a obezřeznost. Kromě případů, kdy pochází od někoho, komu důvěřujete, používáte antivirový program. Tyto přílohy jsou klasický způsob, jak infikovat počítač prostřednictvím nového viru. V "hackerské akci", jsou zasílány miliony infikovaných mailů. Antivirus může detekovat pouze známé viry. Nový bude známý možná o týden později, když už je pro vás pozdě.

10 Nikdy neodpovídejte na odesílatele e-mailu s SPAM funkcemi. Pokud obdržíte spam s "chcete být odstraněn z distribučního seznamu„ opravdu nikdy neodpovídejte. Tím jim jenom potvrdíte, že vaše adresa je aktivní a spamu se nezbavíte.

11 Řetězy mailů jsou chytře navrženy tak, aby apelovaly na vaše humanitární pocity, nebo na vaše touhy, nebo vaše naděje, tím, že zasláním mnoho kopií vašim známým značně zlepšíte své štěstí, nebo odstraníte vaše obavy ze špatných věcí, které vás mohou potkat nebo vaše blízké. Naivní lidé tak se nevědomky zapojí do nekonečného řetězu bez možnosti z něj vystoupit.

12 Téma spamů a hoaxů poplašných zpráv: 1 - Pomoc pro nemocné dítě. 2 - Ericsson, Nokia nebo Motorola pozor na jejich některé telefony. 3 - Nový virus: neotevírejte jej! (Falešné poplachy) (Falešné zprávy). 4 - Bill Gates nabízí výlet do Disneylandu 5 - HIV + infikované jehly v kinech. 6 - Divné chemikálie v nápojích, potravinách nebo šamponech.. 7 - Východní Tantra "vám přinese štěstí„. 8 - Love text odeslat mnoha lidem i tomu kdo vám to poslal. 9 - Žádost o šíření fotografii při hledání ztraceného dítěte 1o- Od příštího roku Hotmail bude zpoplatněn, kromě těch, kteří předávají tento e-mail všem svým minimálně 20-ti kontatům + Hotmailu. S podobnými žádostmi se již setkal možná každý. Budu rád, když budu dostávat maily jen ve BCC formě v opačném případě mne raději škrtněte ze svého seznamu adres.


Stáhnout ppt "Správné používání E-MAILU Tento soubor "PPS" obsahuje informace o používání e-mailu. Může to být užitečné pro vás a všechny ostatní. Věnujte prosím několik."

Podobné prezentace


Reklamy Google