Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec 01.-03.07.2002.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

Brno: NANOcontact – partnerské sítě1 Vzdělávací a kontaktní středisko pro průmyslové nanotechnologické úpravy povrchů CZ.1.07/2.4.00/
ECVET v Programu celoživotního učení
Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně Virtuální vzdělávací prostředí na FaME UTB ve Zlíně E-learn 2002 Žilina 5. – 6. února 2002 E-learn.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
1 Počítačové sítě Úvodní přednáška Cíl předmětu –seznámit se s principy datové komunikace –seznámit se s principy distribučních systémů –seznámit se s.
Evropské projekty v oblasti matematiky, přírodovědných a technických předmětů Barbora Grečnerová
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Celostátní síť pro venkov
E-learning na vysokých školách ? Jaroslava Mikulecká Petra Poulová Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Technology Transfer Offices can help disseminate IP knowledge Jaroslav Burcik Czech Technical University in Prague Centre for Business cooperation, CTU.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Kongres výchovného poradenství, Pardubice 2006 INFORMAČNÍ ZDROJE O STUDIU A PRÁCI V ZAHRANIČÍ Ing. Ondřej Gbelec Národní vzdělávací fond, o.p.s.
ELearning na FIM UHK Fakulta informatiky a managementu Univerzita Hradec Králové.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Univerzita Karlova v Praze Pedagogická fakulta Ústav profesionálního rozvoje pracovníků ve školství (od října 2001) ředitelka: PhDr. Jana Kohnová Ústav.
Průhonice, 7.dubna Technologická platforma „Vozidla pro udržitelnou mobilitu „Vozidla pro udržitelnou mobilitu (stručná informace o současném stavu.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Anglické standardy při psaní projektu Osnova kurzu
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Challenges pro METACentrum. Hlavní úkoly Plná integrace různých přístupů k řízení Gridů –Mezinárodní projekty (EGEE) Rozvoj bezpečnostně orientovaného.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Aplikace teorie information commons v Ústřední knihovně Přírodovědecké fakulty MU Klub vysokoškolských knihovníků SKIP Zdeňka Dohnálková Prosinec 2006.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
EGovernment Struktura služeb a řešení. Obsah 1.Požadavky KIVS a řešené problémy 2.Vývoj koncepcí 3.Stávající KIVS a její rozvoj v souladu s koncepcemi.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 Šetření o využívání informačních technologií ve veřejné správě Konference ISSS 2006.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Praha, 10. prosince Sdružení automobilového průmyslu TP „Vozidla pro udržitelnou mobilitu“ (stručná informace) Ing. Vladimír Volák, člen Představenstva.
E-learningové aktivity na MU Luděk Matyska
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ELearning na počátku nového tisíciletí a pět let poté Miloslava Černá Petra Poulová.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
ČESKO - AMERICKÁ SPOLUPRÁCE V RÁMCI MEZIVLÁDNÍ DOHODY O VTS MEZI ČR A USA.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
Univerzitní informační systém podpora hlavní činnosti univerzity
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fond rozvoje sdružení CESNET
Vyvinuta za podpory projektů LE a LE programu MŠMT, EUPRO II
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Nástroje podpory uživatelů
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Michal Šperling - EUREDIS
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
Transkript prezentace:

Distanční vzdělávání v ČR, současnost a budoucnost II. národní konference Jindřichův Hradec

Prezentující Ing. Soňa Veselá CESNET z.s.p.o. Útvar: rozvoj aplikací Činnost: DiV, eLearning URL:

Role CESNETu  poskytovatel technické infrastruktury - poskytovatel internetových služeb akademické veřejnosti  podpora využití ICT ve výuce (DiV a eLearning)  koordinátor činností v oblasti DiV, eLearning - spolupráce s univerzitami a vysokými školami v ČR  koordinátor řízení projektů

Poskytovatel technické infrastruktury provozovatel páteřní akademické síťě NREN CESNET2 (NREN=National Research and Educational Network) zajišťuje další rozvoj NREN v souladu s potřebami uživatelů zapojuje se do analogických projektů na evropské a světové úrovni provádí výzkum v oblasti síťových technologií a jejich aplikací hledá, adaptuje a vyvíjí odpovídající aplikace

Podpora využití ICT ve výuce (DiV, eLearning)  výuková platforma WebCT  portál CESNETu  CISCO akademie  projekty CESNETu

Koordinace činností a spolupráce v oblasti DiV a eLearning portál eLearning projekty – ČR, zahraničí konference, semináře

Projekty CESNETu projekty CESNETu pro rok 2002 projekty CESNETu pro rok 2003 FOND ROZVOJE

Projekt CESNETu 2002 INFRASTRUKTURA A TECHNOLOGIE PRO ON-LINE VZDĚLÁVÁNÍ  zahrnuje 3 dílčí úkoly  předpoklad trvání 01/02-12/02  více informací

Infrastruktura a technologie pro on-line vzdělávání  Podpora on-line vzdělávání s využitím multimediálních aplikací v podmínkách vysokých technických škol (FEL ČVUT Praha)  IT podpora CESNETu distanční výuce (VIC ČVUT Praha)  Zajištění cvičení předmětu „Interaktivní prezentace dat“ pro distanční studium (Univerzita Pardubice)

Projekty CESNETu 2003 podpora kvalitních pilotních projektů v oblasti DiV a eLearning na univerzitách v ČR v závěru roku 2002 uveřejní sdružení CESNET na svých stránkách výzvu k podávání těchto projektů s podrobnými podmínkami a informacemi

FOND ROZVOJE výběrové řízení na projekty z oblasti ICT a jejich aplikací založen na základě usnesení valné hromady ze dne čerpá z prostředků získaných prodejem komerční sítě CESNET cílovou skupinou jsou členové sdružení CESNET

Vyhlášení výběrového řízení pro rok 2002 Finanční prostředky na řešení rozvojových projektů pro rok 2002 lze poskytnou v následujících tématických okruzích: I.podpora výzkumné a vývojové činnosti sdružení v souladu se schválenou koncepcí sdružení II.podpora vzdělávání, zajištění pracovních a studijních pobytů zaměstnanců členů sdružení na předních světových pracovištích z oblasti předmětu činnosti sdružení

Oblast I. Podpora výzkumné a vývojové činnosti sdružení v souladu se schválenou koncepcí sdružení. využití služeb sítě CESNET2 a moderních informačních a komunikačních technologií ve výukovém a vzdělávacím procesu a při tvůrčí a vědeckovýzkumné činnosti vývoj, návrh a správa portálů provozovaných členy sdružení nové aplikace využívající vysokorychlostní páteřní síť moderní integrované informační systémy na vysokých školách a v Akademii věd využívající síťovou infrastrukturu provozovanou sdružením CESNET z.s.p.o pro propojení činností v oddělených lokalitách organizace

Oblast II. Podpora vzdělávání, zajištění pracovních a studijních pobytů zaměstnanců členů sdružení na předních světových pracovištích z oblasti předmětu činnosti sdružení  vzdělávání zaměstnanců členů sdružení v oblastech předmětu činnosti sdružení  pracovní a studijní pobyty zaměstnanců členů sdružení na předních světových pracovištích z oblasti předmětu činnosti sdružení

Návrhy projektů musí být podány písemně ve 2 vyhotoveních v termínu na adresu: CESNET z.s.p.o. Zikova Praha 6 na obálce vyznačte heslo „Fond rozvoje sdružení CESNET-2002“

What can I do for you ? Uvítám připomínky, návrhy a náměty týkající se potřeb Vaší univerzitní či vysokoškolské instituce v oblasti rozvoje DiV a eLearning v ČR. CESNET je tu pro Vás a má snahu Vám v rámci svých možností pomoci.

Závěr Děkuji za pozornost a přeji Vám mnoho pracovních úspěchů. V případě zájmu mě neváhejte kontaktovat: CESNET z.s.p.o. Ing. Soňa Veselá