Exkurze na burze práce, vysoké technické škole a v dobrovolnickém centru.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ v Plzeňském kraji Plánování lidských zdrojů Svaz průmyslu a dopravy ČR, Západočeská univerzita v Plzni, Česko-německá obchodní.
Advertisements

Zvládání stresu ve společnosti KEK INA IDEC SA Piraeus, Řecko
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
 Využití  Bankovní účty  Příklady běžného účtu v domácnosti  Zdroj: Petr Kinský a kol.: Finanční gramotnost, obsah a příklady z praxe škol. Praha.
Studentští poradci Bezpečně studiem! Martin Pešl.
Vysokoškolské katolické hnutí BRNO. mše modlitba poutě duchovní cvičení duchovní aktivity.
2. WORSKHOP „Výměna zkušeností a řešení společných problémů v oblasti dalšího profesního vzdělávání“ Karlovy Vary TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN.
Masná 18, Praha 1 Prezentace oboru Provoz a ekonomika dopravy zaměření Zasilatelství a logistika z pohledu studentů.
zaměření „Zasilatelství a logistika“
Členská schůze MAS Krajina srdce Borotín.
SVAZ PRŮMYSLU A DOPRAVY ČR AKTIVNÍ MOTIVACE ŽÁKŮ ZŠ = JISTOTA PRO BUDOUCNOST ŘEMESEL OLOMOUC
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Občanské sdružení M‘am‘aloca Nezisková organizace pro podporu komunitního způsobu života, regionálního udržitelného rozvoje, životního prostředí a mezigenerační.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Stipendijní informační portál - Business Strategie.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Srovnání možností virtuálních portfolií Jan Matoušek.
Regionální rozvoj Blatná a okolí
Gymnázium Děčín. StudentUčitelé Škola Rodiče ŠkolaRodiče Student.
Workshopy se studenty SŠ PhDr. Blanka Bendlová, MBA JCI West Bohemia.
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Spolupráce se zaměstnavateli v oblasti vzdělávání Pardubickém kraji Mgr. Bc. Jana Smetanová Členka Rady Pardubického kraje pro rozvoj lidských zdrojů,
KRAJSKÉ SESTKÁNÍ METODIKŮ STROJÍRENSTVÍ A AUTOMATIZACE ÚNOR 2015 PODPORA PŘÍRODOVĚDNÉHO A TECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH V JIHOMORAVSKÉM KRAJI.
Kampaň Sdružení AP pro podporu technického vzdělávání Průhonice, 10. prosince 2008 SDRUŽENÍ AUTOMOBILOVÉHO PRŮMYSLU / AUTOMOTIVE INDUSTRY ASSOCIATION.
Naďa Martincová Úřad práce v Rychnově nad Kněžnou Rychnov nad Kněžnou, Besedy k volbě povolání.
TechIN Propojení studia a praxe. Informace o projektu Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zahájení projektu: Ukončení.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Průběžný seminář „ co se stalo a děje ve vzdělávání“ 13. dubna 2010, Parkhotel Sokolov Mgr. Pavel Janus vedoucí projektu Integrovaná střední škola technická.
Vzdělávání dospělých na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantě Ing. Jaromír Farský.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
prezentace1 Zaměstnavatelé v komunikaci se středními školami Jaroslava Raisová.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
Koordinátoři Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
Zkušenosti získané při realizaci projektu Brandýský Matýsek o.s.
Technické a profesní vzdělávání na VŠ – pohled zaměstnavatelů Ing. Miloš Rathouský, SP ČR.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Setkání politické reprezentace města Ostrov se zástupci firem působících na území města Ostrov „Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost.
Nezaměstnanost. nezaměstnanost vzniká, pokud na trhu práce převyšuje nabídka zaměstnanců poptávku firem.
Do not put content in the brand signature area Zuzana Smolinsky, Manager Communications and PR ING Commercial Banking Praha, 23. listopadu, 2010 Snídaně.
Představujeme Vám projekt TechIN - Propojení studia a praxe, TEMPO TRAINING & CONSULTING s.r.o. Okresní hospodářskou komorou Karviná. který realizuje společnost.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Praha, prosinec 2009SPAV - diseminační seminář1 Strukturované studium Projekt „Spolupráce technických fakult veřejných vysokých škol s podniky a dalšími.
Zdravé MAS = aktivní a vzdělaný venkov Ing. Marta Krejčíčková, MAS Rozkvět zahrady jižních Čech Ing. Václav Kolář, MAS Blanský les – Netolicko, o.p.s.
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
Podpora odborného vzdělávání v médiích Jana Machálková 12. prosince 2012
“DOBROVOLNICTVÍ JAKO IMPULS PRO UPLATNĚNÍ SE NA TRHU PRÁCE“ PŘEDÁVÁNÍ PRAKTICKÝCH ZKUŠENOSTÍ BAVORSKO – JIŽNÍ ČECHY Mgr. Bohdana Břízová, Ph.D. Zdravotně.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Systém trvale udržitelného rozvoje podnikání pro město Aš Skupina 4.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Mladí lidé a dobrovolnictví v oblasti péče o přírodu a kulturní dědictví České republiky prezentace výsledků výzkumu Tomáš Blaha Marek Zemský.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
INFORMACE O ČINNOSTI JEDNOTLIVÝCH PLATFOREM. POLYTECHNICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ S DŮRAZEM NA INFRASTRUKTURU A INVESTICE  Motivace žáků ke studiu technických oborů.
RegioTalent – Regionalisierung ohne Grenzen1 Posouzení zřízení coworkingového centra v Jindřichově Hradci Leden 2015, Vypracovaly: Božejovská Martina,
Pracovní příležitosti na SŽDC, trendy železniční profese
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
CENTRUM PRO TRÁVENÍ VOLNÉHO ČASU VE FRYMBURKU
Ing. Veronika Dostálková MBA
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Zhodnocení uplynulého ročníku soutěže
Jak dále s duálním vzděláváním v MSK?
DOBROVOLNICTVÍ „Na této Zemi nemůžeme dělat velké věci, ale pouze malé věci s velkou láskou.“ Matka Tereza Bc. Petra Moravcová, DiS.
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Motivace Technika Obavy Spolupráce 3D Stroje
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Exkurze na burze práce, vysoké technické škole a v dobrovolnickém centru

Studenti – organizátoři burzy prostřednictvím vysokoškolského spolku „Firstcontact“ Firmy – zúčastňují se zástupci firem z celého Bavorska (BMV, Sano, Lidl…) Finanční zajištění burzy – poplatek z místa 700 EUR za jeden stánek Motivace studentů – snaha o získání dobrého zaměstnání již během studia

Motivování žáků základních škol k řemeslu Burza řemesel v základních školách Exkurze na řemesla s největším úspěchem Výhody: názorné ukázky řemesel, motivování žáků k řemeslu… Nevýhody: problém sehnat kvalifikované, schopné a motivované živnostníky… Finance: dnešní svět se točí okolo peněz. Nikdo nebude dělat nic zadarmo. Škola tuto akci nezafinancuje, žádat peníze po dětech nemůžeme, a podnikatele ani nezmiňujeme…

Mladá škola Méně studentů Vysoká úroveň Duální systém vzdělávání Spolupráce Technische Hochschule se Západočeskou univerzitou

Celá řada zaměstnavatelů z různých odvětví Velké množství nezaměstnaných, kteří chtějí pracovat Řešení – Venkovská tržnice Výhody: rozšíření stránek Venkovské tržnice nebude náročné, zaměstnavatel si může vybrat zaměstnance z okolí Nevýhody: spousta lidí zatím stránky venkovské tržnice nezná a nepoužívá

Kdo pomáhá Studenti Dospělí Důchodci Jak pomáhá Pravidelně Jednorázově

Nedostatek kulturního vyžití Cíl: zapojení dobrovolníků do pořádání kulturních akcí

„Když něco chtějí, tak pro to taky něco dělají a dosahují svých cílů.“ Děkujeme za pozornost… Petr Hienl Eva Vránová Jana Kaltounková