NEZAMĚSTNANOST V LIBERECKÉM KRAJI

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Míra nezaměstnanosti mírně klesla
Advertisements

7 Nezaměstnanost.
Politika zaměstnanosti v Pardubickém kraji
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Nezaměstnanost.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 1. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.1.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUMVY_52_INOVACE_01/A17 AutorIng. Marie Grygarová Období vytvořeníprosinec.
Makroekonomie I ( Cvičení 7 – Nezaměstnanost)
5. téma:. Práce jako výrobní faktor  půda, práce, kapitál ( + know-how)  „Lidský kapitál“ (vzdělání + praxe = kvalifikace)  Státní politika zaměstnanosti.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Trh práce „pomyslný prostor, v němž zaměstnavatelé hledají pracovní sílu a pracující ji nabízejí ve snaze obstarat si prostředky k obživě. Vzájemný poměr.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
ZAMĚSTNANOST. Práce, pracovní síla práce = účelná a cílevědomá lidská činnost přeměňující přírodní látky na statky nebo činnost spojená s poskytováním.
Praha, 26. – 27. listopadu Co přispělo k nárůstu počtu lidí bez domova Restrukturalizace průmyslu a s tím spojená dlouhodobá nezaměstnanost Nezaměstnanost.
10. září 2013VY_32_INOVACE_100209_Nezamestnanost_1_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní akademie.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. Fr. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 15Číslo.
Nezaměstnanost.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
NEZAMĚSTNANOST.
Nezaměstnanost Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Nezaměstnanost a trh práce
Dlouhodobá nezaměstnanost. Obecné rysy dnešní nezaměstnanosti Nezaměstnanost se mění v čase Není určena pouze S a D 70 léta – masová nezaměstnanost s.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Září 2011.
NEZAMĚSTNANOST Druhy nezaměstnanosti: FRIKČNÍ CYKLICKÁ STRUKTURÁLNÍ
Bezdomovectví David Švadlena.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , ZÁŘÍ 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Jabok, ETF 2010 Michael Martinek.  Sociální ◦ Politika ◦ Práce ◦ Událost ◦ Vyloučení ◦ Zabezpečení  Sociální politika: ◦ Objekt ◦ Subjekt ◦ Nástroj:
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červenec 2011.
Chudoba jako sociální problém
Nezaměstnanost.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Srpen 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , Červenec 2011.
Zpracovali: Eva Maříková, Michal Tuček tel.: , červen 2011.
Studie dopadů ukončení těžby lomu ČSA zpracovaná pro HSRM v roce 2015.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_81 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
Ztráta zaměstnání jako sociální událost
Vývoj nezaměstnanosti, segmentace pracovního trhu
( vzdělanostní struktura obyvatel )
NEZAMĚSTNANOST, INFLACE
1 SPP 728 Služby zaměstnanosti a práce s nezaměstnanými Diferencovaná rizika nezaměstnanosti Hana Pořízková.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů 1. přednáška.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_14_NEZAMĚSTNANOST.
Nezaměstnanost. nezaměstnanost vzniká, pokud na trhu práce převyšuje nabídka zaměstnanců poptávku firem.
N á zev š kolyS Š HS Kroměř í ž Č í slo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zme š kalov á N á zev š ablony VY_32_INOVACE EKO N á zev DUMu EKO
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
Ekonomika Nezaměstnanost 4. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.4_2_15.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Veronika Poláčková Název materiálu:
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Milan Šimek Ekonomická fakulta VŠB-TUO Dlouhodobá nezaměstnanost znevýhodněných skupin obyvatel v Moravskoslezském kraji.
Nezaměstnanost ve městě Brně Daniel Kovář. Cíle práce Hlavní cíl: - vyhodnotit nezaměstnanost ve městě Brně.
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Zaměstnanost a nezaměstnanost
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
HLEDÁNÍ ZAMĚSTNÁNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
Nezaměstnanost Definice nezaměstnaného:
Nezaměstnanost (a agregátní nabídka)
Studijní obor: Sociální činnost
NEZAMĚSTNANOST, INFLACE
Obecná ekonomie STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Trh práce a politika zaměstnanosti
Nezaměstnanost CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Nezaměstnanost VY_32_INOVACE_44_894
zpracovaný v rámci projektu
ZAMĚSTNANOST.
Transkript prezentace:

NEZAMĚSTNANOST V LIBERECKÉM KRAJI

TEORIE NEZAMĚSTNANOSTI: NEZAMĚSTNANOST MÁ NEGATIVNÍ EKONOMICKÉ A SOCIÁLNÍ DŮSLEDKY. NEZAMĚSTNANOST ZPŮSOBUJE ZTRÁTU STATKŮ A SLUŽEB ZATĚŽUJE STÁTNÍ ROZPOČET

DRUHY NEZAMĚSTNANOSTI FRIKČNÍ STRUKTURÁLNÍ CYKLICKOU SEZÓNNÍ- dobrovolná - nedobrovolná

PŘÍČINY NEZAMĚSTNANOSTI NEDOKONALÝ TRH PRÁCE PODPORY V NEZAMĚSTNANOSTI ZÁKON O MINIMÁLNÍ MZDĚ ODBORY MZDOVÁ RIGIDITA EFEKTIVNÍ MZDY

Nezaměstnanost v Libereckém kraji

Počet volných pracovních míst V průběhu března 2011 se na úřady práce v Libereckém kraji nově nahlásilo 2 487 uchazečů o zaměstnání a 2 959 uchazečům byla evidence ukončena nebo z ní byli vyřazeni. Na trhu práce našlo uplatnění 1 939 uchazečů Počet volných pracovních míst v nabídce úřadů práce Libereckého kraje představovalo 1 525 pozic. Absolventům a mladistvým bylo určeno 231 míst Zdravotně postiženým bylo určeno 122 míst

BEZDOMOVECTVÍ Jde o osobu, která nemá vlastní domov Podle zákona jde o osoby společensky nepřizpůsobené a péči o ně vymezuje zákon O sociálních službách (Zákon 1082006). Bezdomovectví je nejvíce patrné v chudších částí velkoměst

PŘÍČINY BEZDOMOVECTVÍ NEZAMĚSTNANOST NEBO NEZAMĚSTNATELNOST NEKONKURENCESCHOPNOST NA TRHU PRÁCE ABSENCE FINANČNĚ DOSTUPNÉHO BYDLENÍ DOMÁCÍ NÁSILÍ PSYCHIATRICKÁ DIAGNÓZA PORUCHA CHOVÁNÍ

TYPY BEZDOMOVECTVÍ ZJEVNÉ SKRYTÉ POTENCIÁLNÍ

ANKETA OTÁZKY, KTERÉ JSEM POLOŽILA 11 RESPONDENTŮM: 1.MYSLÍTE SI, ŽE VÝŠE PODPORY V NEZAMĚSTNANOSTI JE DOSTAČUJÍCÍ? 2.SETKALI JSTE SE OSOBNĚ S NĚJAKÝM TYPEM DISKRIMINACE NA TRHU PRÁCE? 3.PŘIPADÁ VÁM PŘÍSTUP ÚŘEDNÍKŮ NA ÚŘADU PRÁCE VŮČI UCHAZEČŮM O ZAMĚSTNÁNÍ DOSTATEČNÝ? 4.CO BY PODLE VÁS MĚLA VLÁDA ZMĚNIT VŮČI TÉTO PROBLEMATICE?

DĚKUJI ZA POZORNOST