Technologie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Advertisements

Jak ovlivňuje můj život současná technika
Beseda s paní spisovatelkou
Technika,tak jak ji vidím já…
Pohled do zrcadla.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Na téma: Jak ovlivňuje můj život současná technika.
„Jak ovlivňuje můj život současná technika“.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Návrh a zdůvodnění změny loga ŠSČR Současné logo je zastaralé. Od dob jeho navržení se změnily média: z papíru se přešlo na počítače, z počítačů se postupně.
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Autor: Ondřej Šimčík. OBSAH  Televizory Televizory  Počítače Počítače  Mobilní Telefony Mobilní Telefony.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
* V dnešní době se používá především ve významu digitální technika * Co to vlastně je? * počítače, tablety * periferie počítačů * mobilní telefony * navigace.
Zámeček  Zámeček je časopis pro dětské domovy, diagnostické ústavy nebo pro výchovné ústavy  Velkou část redakce tvoří především děcka.  Pravidelně.
Já a příroda.
Z ČEHO SE POČÍTAČ SKLÁDÁ
POČÍTAČE ŠKODÍ ZDRAVÍ Kamila Sýkorová
VY_32_INOVACE_ 19_Lidé kolem nás Volný čas (SADA ČÍSLO 2)
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
VODA A ENERGIE František Čermák 13 let Zdeněk Hrubý 13 let 8
Vytvořila: Kristina Thielová
Klára Ligocká Slunečný server…. Bez elektroniky v naší době by jsme se neobešli… Je to dobře nebo špatně ??? Ukážeme si dobré ale i špatné stránky Bez.
Sportovní a podnikatelská střední škola, spol. s r.o.
Vytvořila Eliška Horáková
Jak ovlivňuje můj život současná technika
Příklady použití videa ve sjezdu Praha Video a jeho využití - nahrávání A.Klasické nahrávání z ruky na video kameru B.Nahrávání na tablet C.Nahrávání.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Cesta a význam dó, tao Staří válečníci se vydávali dokonale připraveni na krvavou cestu života Ani dnes to není jiné, stačí např.nasednout do automobilu…
Rodina a vzory Existují kladné vzory pro dnešní rodinu?
DARUJ SVOJE VAJIČKO… Co to je????
Marketingové prostředí
Přemýšlej o tom… Ťukni myší, abys viděl dál… Určitě to za to stojí.
Jak ovlivňuje můj život současná technika. Televize V dnešní době je zcela pravděpodobné, že 2 % ze 3 % lidí mají doma televizi. Já si myslím, že televize.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MAM_KC_1_16.
Svět techniky a já Kateřina Večerková.
Dělba práce Pavel Šuranský.
Vytvořil:Daniel Petrusek. -mé Logomé Logo -Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet?Pomáhá mi technika a jak s ní umím zacházet? -TelevizorTelevizor.
Hodina Prvouky- Rok, roční období
PROGRAMOVÁNÍ V PHP PERSONAL HOME PAGES INCLUDE. 2 PŘÍKAZ INCLUDE SLOUŽÍ K VLOŽENÍ SOUBORU DOVNITŘ PHP SKRIPTU. PŘÍKAZ INCLUDE PŘEDSTAVTE SI TŘEBA, ŽE.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
IMPRESIONISMUS.
Jak ovlivňuje můj život současná technika?
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Věda, technika, vynálezy a pokrok – přelom 19. a 20. století
Moje záliby Přemýšlení Kateřina Veverková
Masarykova univerzita v Brně Pedagogická fakulta KATEDRA TECHNICKÉ A INFORMAČNÍ VÝCHOVY Cvičení z techniky a technického vzdělávání II. Žehlička Vypracoval:
Grafika Vytvořil Filip Grela.
Předmět INFORMATIKA nás učí orientovat se v množství informací
1 HR ve věku změn: výzvy trhu práce a Průmysl 4.0 Bohdan Wojnar, člen představenstva ŠKODA AUTO
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_43_Člověk a společnost.
N ÁZEV ŠKOLY : SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, LOUNY PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR : MGR. JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU: VY _32_INOVACE_15_NEBEZPEČNÉ.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
SOFTWARE Operační systémy.
ČLOVĚK V PROSTORU Tematická oblast
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
Elektřina VY_32_INOVACE_05-24 Ročník: IX. r. Vzdělávací oblast:
Ekonomie 1 Magistři Čtvrtá přednáška Analýza trhu zápůjčních fondů
BEZPEČNĚ NA INTERNETU VY_32_INOVACE_13
PROČ JSEM SI VYBRAL … Za týden to bude jeden rok od doby, kdy jsem se zaregistroval na facebook.Důvod proč jsem se na něj zaregristroval je takový: používám.
ZAMYŠLENÍ - DISKUSE Člověk žije ve společnosti druhých lidí. V životě se můžeme dostat do situace, kdy na umění domluvit se a spolupracovat bude závislé.
Co bychom měli také o internetu vědět
Počítačová síť.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Tajemství internetu Minule jsme si společně ukázali karty jednotlivých zařízení a říkali jsme si, že některá z nich se umí připojit na internet. Vzpomenete.
Marek Barták ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Transkript prezentace:

Technologie

Vytvořila: Markéta Mezlová Moderní technika Vytvořila: Markéta Mezlová

Jak se postupně vyvíjí: Jak ovlivňuje životní prostředí : Menu Z mého pohledu: děti Jaký má na nás vliv Jak se postupně vyvíjí: elektronika Nové objevy Jak ovlivňuje životní prostředí : Jak je užitečná Jak škodí

Z mého pohledu V dnešní době tráví hodně dětí svůj volný čas u počítačů. Ale proč? Tak určitě, počítače jsou dobrý vynález, umožňují nám mnoho věcí, ale všeho s mírou… Tak třeba když se posuneme o takových 30-40 let, naši rodiče, když byli ještě dětmi, svůj volný čas trávili spíše někde venku, podnikali různá dobrodružství, za to dnes děti hrají různé počítačové hry a nebo sledují televizní seriály. Zkusme se nad tím zamyslet…

Jak se postupně vyvíjí Svět se neustále mění. Neustále vznikají nové vynálezy, jako je kino, počítače, mobily apod. Tyto nové vynálezy nám umožňují mnoho věcí. Většina lidí už má svůj mobil, takže se můžeme s kýmkoliv, v jakékoliv situaci spojit. Kino nám slouží třeba k zábavě a k novým informacím. Na počítačích nejdeme téměř všechno. Nové informace, co se nového ve světě děje, počasí atd….

Životní prostředí Současná technika také hlavě ovlivňuje prostředí, ve kterém žijeme. Kdyby bylo v našem světě techniky nadbytek, mohla by v některém případě škodit našemu zdraví. Příliš elektrického záření… Ale naopak nám umožňuje komunikaci na dálku.

Zdroje informací Obrázky: www.google.cz

Závěr Nakonec chci popřát, aby se vám dařilo nějak se vyrovnat s moderní dobou a aby jste se naučili používat nové technické vynálezy, které nám svět neustále poskytuje…