Rychlá Účinná Změna Skutečnosti s G = s garancí kvality

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Videotrénink interakcí
Advertisements

EFT, Autopatie, Hypnóza, Reiki, Mentální léčba
EFT – na emoce zaměřená terapie
Mediační kancelář Mgr. Andrea Vedralová
Psychologie sportu stolního tenisu a tenisu obzvlášť Vojtěch Kaplan O4A.
PSYCHICKÉ JEVY.
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Emoce (city).
PORUCHY PŘÍJMU POTRAVY doplňkový seminář k projektu
City Pavel Šuranský.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
KBT z pohledu integrativního psychoterapeuta
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_JIROCHOVA.
Jitka Navrátilová, PhD..  Přímá práce v rodině – home visiting (nástroj podpory rodiny.  Profesionální, či poloprofesionální pomoc rodině.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí
Spirituální péče v hospici z pohledu lékaře
Konflikty uvnitř interdisciplinárního týmu Proč vznikají a co se s nimi dá dělat Mgr. Radka Alexandrová Psycholožka DLBsH Rajhrad.
Sebepoznání klientů KBT v porovnání s dalšími terapeutickými směry Mgr. David Kuneš Psychologický ústav FF MU v Brně.
Praktické tipy pro budování interdisciplinárního týmu (nejen) v hospici Ladislav Kabelka DLBsH Rajhrad Subkatedra paliativní medicíny XII.BDPM, BVV
Udělejte si jarní úklid sama v
ZÁKLADNÍ ZNAKY A DRUHY CITŮ
Stres Petr Machala. anglicky stress = napětí, namáhání, tlak jedinec je vystaven mimořádným podmínkám následné obranné reakce mají za cíl zachování vnitřní.
KRIZOVÁ INTERVENCE.
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství PSYCHOSOMATIKA Psychosociální vlivy působící na vznik infarktu myokardu.
Sebeuvědomění a sebekontrola
Hlavní poruchy myšlení
Působení psychologa jako člena týmu odborných pracovníků projektu AVC
Veronika Řeháková C3B, PSY Datum vypracování:
2. DUŠEVNÍ VÝVOJ OSOBNOSTI, PORUCHY VÝVOJE OSOBNOSTI
(Presenium) Jiří Vítovec
Charitní dům- azylové ubytování pro matky s dětmi a ženy v tísni
Klinická pastorační péče a její poskytovatel
Ivana Petriková, Tomáš Vebr
Základní informace k projektu Zapiš se do dějin Jakub Kočí, Klára Ludvíková Letní semestr 2015.
Seminář Trauma.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Anamnéza III. ročník Chirurgická propededeutika. První kontakt s nemocným (pohled ze strany pacienta) Strach z nemoci Strach z lékaře Strach ze snížení.
Formy boje se životními těžkostmi. Strategie zvládání stresu Konfrontační způsob zvládání stresu Hledání sociální opory Plánované hledání řešení problému.
„Problémy rodinné péče o osoby se zdravotním postižením“ Projekt „Nejsme chudinky, jsme hrdinky“ V Praze 30. září 2014.
HANDICAPOVANÍ MEZI NÁMI Mgr. Michal Oblouk. ZDRAVÍ = stav úplné fyzické, duševní a sociální pohody a) fyzické – tělesný stav zdraví b) mentální – stupeň.
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU DUM 03 – Psychologie a psychiatrie NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu,
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_ZV_1_5E_NEC_06_FOBIE.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vendulka Kudlíková. Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Co dělat když ztratíte práci… ?. Ztráta zaměstnání….  Pro mnoho lidí je to nepříjemnou záležitostí.  Dokáže pořádně zacloumat životem a odráží se i.
Psychické stavy Vytvořila Ing. Lenka Hřibová, Březen 2016.
 Souhrn hybných činitelů v činnostech, učení a osobnosti  Skutečnosti, které jedince podněcují, podporují nebo naopak tlumí, aby něco konal či nekonal.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Humanistický a existencionální přístup Mgr. Věra Pucová.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název materiáluTeorie.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví
Osobnost Biologická (tělesná), sociální (společenská) a psychologická (duchovní) jednotka Struktura osobnosti Soubor relativně stálých vlastností.
Psychosomatika a její souvislost s fyziologií zátěže
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Slova Květiny.
ZÁKLADNÍ ZNAKY A DRUHY CITŮ
Týdenní stacionáře.
CITY A JEJICH PROJEVY Mgr. Michal Oblouk.
Mgr. Sylvie Stretti Mgr. Andrea Nondková
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Stres a jeho zvládání.
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Metodika Adopčního centra Průvodce pro práci s osvojitelskou rodinou
Nevědomí.
Aplikace Bayesovy věty v biomedicíně (Vzorový příklad)
Stresu i vyhoření odoláte, když víte jak na to…
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
Transkript prezentace:

Rychlá Účinná Změna Skutečnosti s G = s garancí kvality Klára Benešová Karel Malimánek Metoda RUŠ Rychlá Účinná Změna Skutečnosti s G = s garancí kvality

Pan Karel Nejedlý Autor metody RUŠ 20 let praxe s hlubinnou abreaktivní terapií 10 000 vyléčených klientů Inspirací k metodě RUŠ je pobyt v Indii, kde do půlminuty vyřešil své letité problémy Vytváří metodu, která pomůže všem a na všechno, metodu, která je nejjednodušší, nejrychlejší, nejúčinnější, s trvalým efektem a použitelná pro každého (Vlastní několik patentů na skládací relaxační/zdravotní/meditační stoličky a stoly)

Indikace Metoda RUŠ vyřeší jakékoliv problémy psychické (emoční), fyzické (tělesné), mentální (myšlenkové). Vyřešíme jakékoliv prožité trauma tuto zátěž vyřešíme úplně, jakoby se to nikdy nestalo. Krize ve vztahu (i finanční), jakékoli starosti, obavy, strachy, fobie, i sociální fobii, úzkosti, lítost, smutky, depresi, stres, vztek, nenávist, hněv, žárlivost, závist, prožitý šok, pocit samoty, nelásky, odloučení, marnosti, pocit vyhoření, strach ze smrti, strach z utrpení a bolesti, myšlenky na sebevraždu, anorexii, bulimii, alergie, bolesti hlavy i migrény, trauma z rozvodu i rozchodu, z potratu, úmrtí blízkého člověka i milovaného zvířátka, a jakékoliv zdravotní problémy. A to vše za jedno sezení, tj. za 2-4 hodiny.

Indikace Webové stránky deklarují, že se podařilo vyléčit pacienty s Crohnovou chorobou nebo Diabetem. Terapeutka při osobním setkání popisuje, pacienty s Parkinsonovou chorobou a Roztroušenou sklerózou, které rovněž vyléčila.

Popis metody, aneb RUŠ je jako superletadlo… To, jak je člověk nemocný, záleží na počtu a síle negací. Negace vznikají do 16. roku. Důraz na dětství a vztahy s rodiči. Negativní pocity, myšlenky jsou pouze můj problém. MYŠLENKA PŘÍJEMNÁ EMOCE PŘÍJEMNÝ TĚLESNÝ POCIT A/NEBO NEPŘÍJEMNÁ EMOCE NEPŘÍJEMNÝ TĚLESNÝ POCIT NEUTRÁLNÍ EMOCE ŽÁDNÝ TĚLESNÝ POCIT

Popis metody, aneb Savo na psychiku… VYTAHÁM NEGACE Z NEVĚDOMÍ KAŽDOU NEGACI VYČISTÍM VŠE ZKONTROLUJI

Popis metody, aneb rychle k úplnému štěstí… Pojmenovat záměr – „žiji ideálně šťastný život“ Uvědomit si pocity, které ve mně vyvolává na škále -10 až +10 Představit si člověka/situaci, kterou chci vyčistit Jaké pocity to ve mně vyvolává na škále -10 až +10 Vytahujeme negace otázkami (Např. Co ti na něm nejvíc vadí?), všechny odpovědi zapisuji – to jsou negace Čistíme jednotlivé negace  opakuji „PŘIJÍMÁM…“ alespoň 5x Během opakování sleduji svoje pocity a pokračuji jen v případě, že se mé pocity buď zhoršují nebo zlepšují, pokud se nemění, přestávám a hledám jinou negaci Výsledný pocit musí být na +10 (pokud je menší, čištění se opakuje) Kontrola jednotlivých negací, kontrola vztahu Děkovačka

Systém, aneb jak se stát členem rodiny RUŠ Základní kurzy 1 - Dozvíte se, jak můžete úplně a trvale odstranit všechno to, co vám znepříjemňuje váš život. 2 - V rámci praxe si budete dočišťovat svoje osobní problémy, které jste dosud neřešili, ze vztahů budeme dělat ideální. 3 - Čistit budeme: já a peníze, bohatství, hojnost, blahobyt, dávání, přijímání.

Systém, aneb jak se stát členem rodiny RUŠ Terapeutické kurzy 1 - V rámci praxe budete pracovat cíleně na témetech terapie, já - ideální terapeut a rozvinutí dovedností a vlastností, které jsou pro práci terapeuta důležité a potřebné. 2 – Jak pracovat s obtížnými klienty, s klienty beroucími psychofarmaka atd. Úspěšný absolvent získává možnost kvalifikovaně pomáhat lidem na profesionální úrovni. Dostává certifikát, který má roční platnost. Je uvedený mezi terapeuty na oficiálních stránkách RUŠ. + další speciální kurzy

Zajímavosti Nejmladší absolventka výuky metody RUŠ 1 byla Barborka, která se zúčastnila kurzu spolu s rodiči v září 2011 jako devítiletá. Nejmladší mladý muž je Tomáš, kurz prošel s maminkou v dubnu 2013 desetiletý.

A cena? Cena za terapeutické sezení – od 3000 Kč. Terapie s Karlem Nejedlým – 10 000 Kč. Cena za jeden kurz – 9 600 + ubytování a strava.

Terapeutické metody Hypnóza Osobnost terapeuta (Karel Nejedlý) Záměr „ideálně šťastný život“ Posthypnotická sugesce Psychoanalýza Rané zážitky Návrat vytěsněného Abreakce

Terapeutické metody KBT Expozice REBT Hledání myšlenky, která zapříčiňuje naše emoce Kognitivní disonance

Shrnutí Osobnost terapeutů a klientů – sklon k obrannému mechanismu štěpení (cokoli jiného než +10 je špatně) Vše negativní se během krátkého času musí obrátit v pravý opak, pokud ne, nevěnuje se tomu pozornost Hraniční struktura osobnosti (?)

Rozsudek – spíše ne Vyvolání dojmu, že dojde k naprostému zmizení negativních pocitů Klient není informován o změněném stavu vědomí Vyvolává přesvědčení, že mít negativní emoci je nemoc Posiluje proces štěpení na dobré a špatné, ne integraci + Získání odstupu od prožitků + Možnost dílčí abreakce + Příslušnost ke skupině

Zdroje https://metodarus.cz/ http://www.karelnejedly.cz/index.asp?menu=5 K. Nejedlý, Metoda RUŠ aneb Já to mám jinak, Kutná Hora: Label s.r.o., 2014