Projektový den 8.A „MUSÍME SI POMÁHAT“ Centrum na podporu integrace cizinců.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Problémy menšinových skupin II
Projekt poradna pro integraci rodin cizinců a imigrantů.
Středisko náhradní rodinné péče o. s. Závěry zahraničního výzkumu Projekt Centrum podpory NRP je realizován.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
Zákon o sociálních službách
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Tomáš Křivka FPR ZČU Plzeň 07/05/2014
ČESKÝ HELSINSKÝ VÝBOR Děti vězněných rodičů „Barevný svět dětí“ Program je finančně podpořen ze sbírkového projektu Pomozte dětem a Nadací O2.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO DUM č.17
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
EURES – vaše práce v Evropě
Projekt: Klidnější život s dobrým rodinným rozpočtem „Jak se starat o rodinné finance“ InHelp, o.p.s. 5.Května 3, Milovice.
ČESKÉ CENTRUM PRO MOBILITU STŘEDISKO SPOLEČNÝCH ČINNOSTÍ AKADEMIE VĚD ČESKÉ REPUBLIKY v.v.i. Robert HrubýJindra Emmerová Kateřina Hošková.
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
Interkulturní práce a slovník roku Mladý Jeroným, Jana Vlastníková.
Výkon státní správy na úseku evidence obyvatel (činnost ohlašovny) zákon č. 133/2000 Sb., o evidenci obyvatel a rodných číslech a o změně některých zákonů.
Poskytování informací podle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím Krajský úřad Zlínského kraje Odbor právní a Krajský živnostenský.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Správa sociálního zabezpečení
Správa sociálního zabezpečení Sociální pomoc. doplňkový systém pomoc fyzickým osobám, které ocitly v tíživých sociálních situacích, které nemohou překonat.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
/v Pardubickém kraji/ Iva Svobodová, ITP PÚP v Pardubicích
Opatření českého státu v oblasti integrace cizinců do společnosti
Projekt „Vzdělaný zastupitel“ Podpora volených představitelů měst a obcí Jaromír Jech výkonný místopředseda Svazu XIII. celostátní finanční konference.
Evidence obyvatel podle z.č. 133/2000 Sb., v plat. znění.
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
EURES Evropské služby zaměstnanosti Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace Bc. Kateřina Krčmářová , Plzeň.
Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a kariérového poradenství Adresa: Jungmannova.
INFORMAČNĚ PORADENSKÉ CENTRUM VŠTE. „ Informačně poradenské centrum Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích si klade za cíl pomáhat.
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Vnitřní trh EU, volný pohyb pracovníků - funguje bez problémů? Magda Faltová.
INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Jana Volková Název: VY_32_INOVACE_01_OV9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma:Státní občanství.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Státní podpora rekonstrukcí, modernizací a zateplování bytových domů z prostředků Státního fondu rozvoje bydlení Program Nový PANEL JUDr. Jan Wagner.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Úhrada zdravotních služeb poskytnutých „migrantům“ na území ČR
Lenka Herčíková,
Zdravotní pojištění cizinců
Centrum na podporu integrace cizinců
Veřejné opatrovnictví: Zkušenosti a pohled obcí
Tel , Problematika zaměstnávání zahraničních pracovníků z pohledu inspektorátu práce Mgr. Dagmar Lahresová.
Centrum mezistátních úhrad Tereza Hylmarová
DUM - Digitální Učební Materiál
JIHOMORAVSKÉ REGIONÁLNÍ CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Úřad práce ČR a povolování práce zaměstnancům ze zahraničí
Integrační opatření MŠMT
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Financováno Nadací Sirius
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
PORADENSTVÍ A KONZULTACE KE SPOLEČNÉMU VZDĚLÁVÁNÍ V KAŽDÉM KRAJI
Domácí násilí.
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Projektový den 8.A „MUSÍME SI POMÁHAT“ Centrum na podporu integrace cizinců

Čím se centrum zabývá Zabývá se zařazováním cizinců do společnostiZabývá se zařazováním cizinců do společnosti Poskytované služby: - poradenská a informační činnostPoskytované služby: - poradenská a informační činnost - právní poradenství - právní poradenství - kurzy českého jazyka - kurzy českého jazyka - sociokulturní kurzy - sociokulturní kurzy

Problémy cizinců Jazyková bariéraJazyková bariéra Jsou často odsuzovániJsou často odsuzováni Čekají dlouho na azylČekají dlouho na azyl Problémy s prací, bydlenímProblémy s prací, bydlením Začlenění jejich dětí do kolektivuZačlenění jejich dětí do kolektivu

Nejčastější otázky, které jsme měli 1. Proč se sem cizinci stěhují?1. Proč se sem cizinci stěhují? 2. Jak je to s trvalým pobytem?2. Jak je to s trvalým pobytem? 3. Jak těžko shánějí práci?3. Jak těžko shánějí práci? 4. Jak je to se státním občanstvím?4. Jak je to se státním občanstvím? 5. Jak je to se sňatkem cizinců v Čechách?5. Jak je to se sňatkem cizinců v Čechách?

Odpovědi, které jsme dostali 1. Cizinci se stěhují z důvodu válek, za lepšími pracovními podmínkami.1. Cizinci se stěhují z důvodu válek, za lepšími pracovními podmínkami. 2. Trvalý pobyt získají až po 2 letech.2. Trvalý pobyt získají až po 2 letech. 3. Přednost na pracovní místo má Čech, tak se bohužel stává, že cizinci musí vykonávat práci, která neodpovídá jejich kvalifikaci.3. Přednost na pracovní místo má Čech, tak se bohužel stává, že cizinci musí vykonávat práci, která neodpovídá jejich kvalifikaci. 4. Státní občanství připadne cizinci po 5 letech pobytu, ale když tu studuje, je tato doba ještě delší.4. Státní občanství připadne cizinci po 5 letech pobytu, ale když tu studuje, je tato doba ještě delší. 5. Sňatkem získá cizinec trvalý pobyt, úředníci mají právo po čase provést kontrolu, zda nešlo jen o vypočítavost.5. Sňatkem získá cizinec trvalý pobyt, úředníci mají právo po čase provést kontrolu, zda nešlo jen o vypočítavost.

Kontakt na centrum Web: Adresa: Resslova 14, PlzeňAdresa: Resslova 14, Plzeň Tel/fax: Tel/fax: