Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Plemena ovcí.
Advertisements

Fylogenie ovce a kozy.
Katalog plemenných beranů - vysvětlivky zkratek v katalogu
ZEBRA CHAPMANOVA.
Hynek Moliš Králík domácí
Jack russel teriér.
Plemeno rozšířené v centru a na pobřeží západní Afriky. Celosvětově oblíbený druh v zoo, vhodný k rekultivaci zanedbaných pozemků. Je to nenáročné masné.
Kočky Perské kočky.
Kristýna Mašková Ragdoll.
Kokršpaněl.
Velký münsterlandský ohař
Kočka domácí Felis Catus.
American Staffordshire Terrier
Lichokopytníci.
ROZDĚLENÍ LYŽOVÁNÍ.
Small Munsterlander. byl vyšlechtěn v Německu, v kraji Münsterland, odkud pochází jeho pojmenování. Vznikl začátkem 20. století cílenou selekcí ze španělských.
Etnická antropologie Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Typy konstituce Konstituce tvrdá, zdravá, silná, pevná:
Nejznámější plemena koní
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání.
Německý ovčák LORD.
Mechanika pohybu koní.
(dělení a nejznámější světová)
Anglický plnokrevník Martina Kotíková.
Historie vzniku plemene - legendy - předchůdci plemene - pojmenování plemene Vlastnosti - míry - barvy Charakter.
CHOV KOZ.
Kriteria třídění koní Podle fylogenetického původu - skupina mongolských koní - skupina orientálních koní iránských arabských araboberberských anglických.
Labrador, labrador retriever
Praví tuři – kraniologické skupiny
Somatické předpoklady k tělesné výkonnosti. Typologie motoriky
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: střední Afrika Doba vzniku: starověk Původní využití: lovecký pes Využití dnes: společník Průměrná délka života: 12 let Další.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Fylogenie koně.
Velššpringršpaněl.
Jagdteriér.
Hodnocení zevnějšku.
KANÁRSKÝ CHRT-PODENGO
Bavorský barvá ř Původ: Podstatně lehčí a menší varieta hannoverského barváře, vyšlechtěná z něj v druhé polovině minulého století v Bavorských Alpách.
Výběr koní do plemenitby, nákup koně
Nejznámější plemena koní
ROTTWEILER.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
KLÍČOVÉ ÚDAJE Země původu: Portugalsko Doba vzniku: starověk Původní využití: lov králíků a zajíců Využití dnes: společenský pes, lov králíků a zajíců.
KONSTITUCE Komplexe Temperament Habitus
Fríský kůň Březen 2008 Březen Původ a historie:  Tradiční oblasti chovu fríských koní je Frísko na severu Nizozemí. Ačkoli nebyli chováni na rozsáhlém.
KONĚ Vše co nich víme -plemena koní -jejich chov ,povaha koní
Jack Russell Terier. Historie  Předchůdce tohoto teriéra je Parson Russellimu, má však kratší nohy  Také rád noruje => díry na vašich záhonkách.
Labradorský retrívr.
PLEMENA KONÍ.
PLEMENA KONÍ domestikační centrum oblast západní Evropy.
PLEMENA KONÍ.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Zdeněk Pilka Název šablonyIII/2.
PLEMENA KONÍ.
Presentation by © Kristýnka
PLEMENA KONÍ.
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Alena Přibíková Číslo DUM:Pě Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
2. Turnus (18.7. – ). TAK TO JSME MY KONĚ ARON valach slezského norika, narozený v roce 2001 Aron má vynikající charakter, i přes svou nelehkou.
Výběr koní do plemenitby, nákup koně. Změna v chovu koní za posledních 20 let koní koní koní koní.
Kon ě Pozoor, pouze 3 plemena =). hafling Hafling pochází z tyrolských Alp, p ř esn ě ji z rakouské vesnice Haflingen. Za zakladatele je považován h ř.
PODLE RŮZNÝCH HLEDISEK: 1)Fylogenetického původu 2)Stupně prošlechtění.
HLODAVCI. HLODAVCI Nejpočetnější řád Nejpočetnější řád Charakteristický znak: 1 pár hlodavých zubů v každé čelisti. Tyto zuby stále rostou. Charakteristický.
Posuzování koní. Základ hipologie Předpoklad úspěchu v chovu i sportu Předpoklad úspěchu v chovu i sportu Znalost anatomie Znalost standardu plemene Znalost.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Zevnějšek koně, posuzování exteriéru
Koně Arabský plnokrevník
Příměstský tábor 1. Turnus ( – ).
REKORDY ZVÍŘAT.
Bílý švýcarský ovčák. Povaha plemene Je velice inteligentní a snadno se učí novým povelům. V rodině je klidný a přátelský společník, jeho vztahy s dětmi.
Transkript prezentace:

Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití KONĚ Nejznámější světová plemena, jejich historie a moderní užití

Plemena Trakénský kůň Marwari Velkopolský kůň Hannoverský kůň Indický polokrevník

Trakénský kůň Původ : Vznikl ve 13. století v bývalé provincii Východní Prusko. Domácí plemena byla zušlechťována převážně orientálními koňmi a později anglickými plnokrevníky. Popis : V kohoutku měří 163 – 168 cm Nohy - jsou pevné, suché, s velmi dobře tvarovatelnými klouby a krátkými holeněmi.Kopyta jsou vynikající a velmi zdravá Trup - je středně dlouhý, silný a má klenutá žebra a dobrou osvalenou a zaoblenou záď Trakénský kůň dosahuje vynikající výkonností a je považován za „třídu“ mezi kontinentálními teplokrevníky

Obrázky

. Plemeno může mít různé zbarvení. Od hnědáků až po strakáče Marwani Původ : V okolí Afghánistánu, ale na počátku středověku se domovem tohoto plemene stal Rádžistán Popis : Výška v kohoutku 150 cm Nohy - jsou pevné a čisté, nemají sklon k onemocnění nebo kulhání.Kopyta jsou mimořádně kompaktní a málo se opotřebovávají Trup - Tělo je silné a pružné, má svalnatá bedra a hluboký hrudník . Plemeno může mít různé zbarvení. Od hnědáků až po strakáče Je to pouštní kůň

Obrázky

Velkopolský kůň Původ : Hlavně ve středním a východním Polsku Popis : Výška v kohoutku je 168 cm - Nohy - Dobré kosti, krátké holeně a kvalitní kopyta jsou typickými znaky - Trup - je hluboký a mohutný, hřbet je pevný, dostatečně dlouhý. Plece jsou šikmé. - Záď - je silná, svalnatá – zaručuje mocný odraz Je to výkonný sportovní kůň, blízce příbuzný trakénovi Je velice vhodný pro drezurní předvádění

Obrázky

Hannoverský kůň Původ : pochází z Hannoverska v severozápadním Německu Popis : Výška v kohoutku je 160 – 168 cm- - Nohy - fundament je kostnatý, korektní, holeň je kratší. Klouby jsou velké a výrazné, předloktí je silně osvaleno. - Hřbet - je středně dlouhý, má zvlášť široká a pevná bedra - Záď - je svalnatá, ocas je na zádi dobře nasazen a kůň ho nosí vysoko Konkrétní tělesná stavba hannoverského koně je ideálním předpokladem pro drezurní disciplíny

Obrázky

Pro návrat klikněte Trakénský kůň Marwari Velkopolský kůň Hannoverský kůň Indický polokrevník