SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK Projekt partnerství CIP EQUAL ESF EU 2005 - 2008 SČMVD a partneři.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha
1 SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK Projekt partnerství CIP EQUAL ESF EU SČMVD a partneři.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Komora sociálních podniků Ing. Vojtěch Miler Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE Ing. Marek Juha K OMORA S OCIÁLNÍCH P ODNIKŮ Kulatý stůlBrno
Partnerství Moravská brána do Evropy Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Prezentace 13. května 2010 Vzdělávací.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Operační programy Praha OP Praha Adaptabilita OP Praha Konkurenceschopnost.
Konference Programu Iniciativy Společenství EQUAL: „Od teorie k praxi – úspěšné příběhy“ Národní tematická síť - NTS Skupina C: Posilování sociální ekonomiky,
JAK SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ MŮŽE PODPOŘIT ROZVOJ REGIONŮ Petra Francová a Karel Rychtář Nová ekonomika, o.p.s. Výbor pro regiony RVNNO, Pardubice
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Vypracovali: Martin Odstrčil Vojtěch Stybor Gabriela Schönová
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Odborný seminář KFÚ FSE UJEP v Ústí nad Labem Sociální ekonomika jako producent sociální a veřejné přidané hodnoty.
Sociální podnikání v obcích Karel Rychtář, SČMVD Sociální podnikání v obcích Karel Rychtář, SČMVD
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Vzdělávací seminář Asociace turistických informačních center ČR 22. září 2011, Poděbrady.
Programy regionálního a municipálního rozvoje Mgr. Oldřich Hájek.
Sociální politika Definice Objekty sociální politiky Předmět sociální politiky Úrovně sociální politiky osobní rozsah věcný rozsah.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
XI. TURISTICKÉ FÓRUM POLABÍ 22. dubna 2011, Poděbrady.
Regionální rozměr podpory zemědělství Ing. Josef Ryšavý Litoměřice.
ECONOMIA a.s. Dobrovského Praha 7 ČESKÁ REPUBLIKA Odborný časopis Moderní obec.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
ZASTOUPENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE PŘI EU
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
Výsledky projednávání
NNO partner pro rozvoj kraje
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
Transkript prezentace:

SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK SOCIÁLNÍ DRUŽSTVO A PODNIK Projekt partnerství CIP EQUAL ESF EU SČMVD a partneři

9 partnerů - 2 úřady práce, 2 hospodářské komory, 3 NNO a 2 podniky 9 partnerů - 2 úřady práce, 2 hospodářské komory, 3 NNO a 2 podniky 5 regionálních spádových center a poradců 5 regionálních spádových center a poradců Regiony soudržnosti NUTS II – Moravskoslezsko, Střední Morava a Jihovýchod Regiony soudržnosti NUTS II – Moravskoslezsko, Střední Morava a Jihovýchod „Nechceme jen radit – chceme pomáhat“ O projektu: pomoc při zakládání a rozvoji sociálních družstev a podniků pomoc při zakládání a rozvoji sociálních družstev a podniků

Manuál založení sociálního družstva obcí Produkt:

Základní idea Věříme, že založení družstva v rámci mikroregionu spustí mechanismus samofinancovatelného „sociálního“ podnikání, které nejen, že přispěje k vytvoření trvale udržitelných pracovních míst a zajistí doposud chybějící služby pro obyvatele, ale stane se navíc zdrojem příjmů pro další rozvojové projekty mikroregionu.

OBEC družstvo Strukturální fondy Osoby znevýhodněné na trhu práce Úřad práce extra příjmy do obecních rozpočtů ↑ zaměstnanosti, zajištění služeb pro obce, obyvatelstvo i podnikatele výkon pracovní rehabilitace mikroregion MASMŠ, ZŠ podnikatelé NNOFO

O manuálu Rozdělení kapitol: A/ Širší souvislosti účelu obecního družstva (participace členů, potřeby regionu atd.) B/ Právní a organizačně-provozní vymezení C/ Modelové příklady - ČR D/ Zahraniční zkušenosti

Obecní sociální družstvo obce Víceměřice a ÚSP Víceměřice Obecní sociální družstvo obce Víceměřice a ÚSP Víceměřice Společné sociální družstvo 9 obcí mikroregionu Záhoran Společné sociální družstvo 9 obcí mikroregionu Záhoran 2 modelové příklady

Předpokládaný termín založení družstev: 01/2008 Aplikovatelnost produktu na jiné mikroregiony v ČR!

Typové příklady zaměření obecních družstev: poskytování služeb pro zemědělství a zahradnictví (provádění zahradních a parkových úprav, údržba zeleně) poskytování služeb pro zemědělství a zahradnictví (provádění zahradních a parkových úprav, údržba zeleně) poskytování technických služeb (čištění ulic a udržování veřejných prostranství) poskytování technických služeb (čištění ulic a udržování veřejných prostranství) praní, žehlení, opravy a údržba oděvů, bytového textilu a osobního zboží (prádelna pro soukr. i právnické osoby) praní, žehlení, opravy a údržba oděvů, bytového textilu a osobního zboží (prádelna pro soukr. i právnické osoby) hostinská činnost (vývařovna s rozvozem jídla pro seniory, např. diabetická strava) hostinská činnost (vývařovna s rozvozem jídla pro seniory, např. diabetická strava) správa a údržba nemovitostí (úklid bytových a nebytových prostor, čištění oken apod.) správa a údržba nemovitostí (úklid bytových a nebytových prostor, čištění oken apod.) balící činnost balící činnost organizování sportovních soutěží organizování sportovních soutěží zajišťování služeb v oblasti cestovního ruchu zajišťování služeb v oblasti cestovního ruchu pomoc při organizaci kulturně společenských akcí pomoc při organizaci kulturně společenských akcí pečovatelská služba a další pečovatelská služba a další

KONTAKT Ing. Vlastimil Mikulášek Ing. Vlastimil Mikulášek poradce Regionálního spádového centra pro Střední Moravu SENZA družstvo, chráněná dílna Tylova 44, Prostějov tel: gsm: tel: gsm: webové stránky projektu webové stránky projektu