Centrum zelených vědomostí Integrovaný projekt spádového území obce s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem II. etapa.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Průmyslová střední škola Letohrad
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Obnovitelné zdroje energie a krajské energetické koncepce Obsah prezentace Analytická část ÚEK Přístupy stanovení energetického potenciálu OZE v kraji.
Škola obnovy venkova Třanovice Spolek obnovy venkova Česká republika Moravskoslezský kraj Francie Morbihan.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Integrovaný projekt Plasy – město 21. století Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Začlenění a úloha UNIV 2 ve struktuře regionální odborné školy technického zaměření Ing. Vladimír KEBERT, CSc Ředitel SOŠ a SOU Hořovice.
okres Frýdek - Místek 1040 obyvatel 860 ha KO SPOV MsK příklad dobré praxe (komunitní spolupráce, zelené úřadování)
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
Škola pro studenty, kteří chtějí v životě něco dokázat!
Centrum zelených vědomostí Integrovaný projekt spádového území obce s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem.
Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici Fakulta prírodných vied Katedra environmentálneho manažérstva Klub ekologické výchovy, o.s. Praha Podmínky a.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly II. CZ.1.07/1.1.32/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Kvalifikovanost učitelů z pohledu politických stran a zřizovatelů.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
1 Pro koho je venkovská turistika a agroturistika největší příležitostí ? Ing. Marie Stříbrná.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Školení: vhodné fungování a zapojení nástrojů územních politik Ostrava,Hotel Brioni
Vzdělávání dospělých na Střední škole hospodářské a lesnické ve Frýdlantě Ing. Jaromír Farský.
Prezentace pracovního portálu R. Cerkal
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Venkovská turistika podnikatelské minimum
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ PRO PRAXI … PRAXE PRO VZDĚLÁVÁNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY Vladimír.
Okresní hospodářská komora v Chomutově Podnikatelské fórum Rok 2015 – renesance technického vzdělávání 14. –
UNIV 2 KRAJE středních škol Karlovarský kraj Střední odborná škola logistická a SOU Karlovy Vary - Dalovice PaedDr. Vladimíra Štrynclová - ředitelka.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji č. CZ.1.07/1.1.00/ Partner 19 Střední škola polytechnická,
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
S POLUPRÁCE PŘESHRANIČNÍCH REGIONŮ V OBLASTI VZDĚLÁVÁNÍ projektový záměr Evropská územní spolupráce (EUS), INTERREG V-A AT-CZ.
CZ / /0213 Praxe v technických oborech - součást výuky Integrovaná střední škola energetická, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace.
Vyšší odborná škola a Střední odborná škola zemědělsko-technická B y s t ř i c e n a d P e r n š t e j n e m Technické fórum 2016 – Zámek Valeč.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Mezinárodní seminář: Kvalifikovaná pracovní síla jako zdroj konkurenceschopnosti České republiky Vytvoření konkurenceschopného pracovního trhu.
Co je to Teagasc? Teagasc - Úřad pro rozvoj zemědělství a potravinářství - je státní orgán poskytující integrované služby pro výzkum, poradenství a vzdělávání.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Kvalita života Chybí zázemí pro setkávání lidí Chybí setkávání a společně trávený čas lidí, jako prostředek komunikace, posilování sociálních vazeb atd.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
Podnikavost P-KAP Ing. Lukáš Hula.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
SDRUŽENÍ NERATOV,z.s.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výsledky projednávání
Podpora technického vzdělávání v Kraji Vysočina
Setkání kariérových poradců
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
data aktuální ke dni Bc. Petra Razáková
SDRUŽENÍ NERATOV,o.s.
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Centrum zelených vědomostí Integrovaný projekt spádového území obce s rozšířenou působností Bystřice nad Pernštejnem II. etapa

Centrum zelených vědomostí - region s vysokou nezaměstnaností - ochranné pásmo vodního zdroje -know-how pro „eko“ technologie - motivovaná samospráva - význačná škola -velká konkurence v CR

Centrum zelených vědomostí 1. Rozvinout „eko“ technologie vč. cest. ruchu 2. Zpřístupnit je veřejnosti 3. Rozvinout nové obory ve škole – mládež i dospělí 4. Vytvořit základnu pro praxi 5. „eko“ jako symbol regionu „Centrum zelených vědomostí“ celostátního/mezinárodního významu.

Centrum zelených vědomostí 1. ETAPA – 12 (9) PROJEKTŮ

Centrum zelených vědomostí 2. ETAPA – 8 PROJEKTŮ čísloProjekt projektu 1Sběr, svoz, třídění a likvidace odpadů 3Dřevovýroba / změna technologie 4Bioplynová stanice v Rozsochách 6Bioplynová stanice Dalečín 8Demonstrační projekt technologií 9Penzion Domanínek 10Revitalizace školního statku 11 Vzdělávací programy pro CZV 12 Výroba elektrické energie z biomasy

Centrum zelených vědomostí REVITALIZACE STATKU ? - Pokles počtu žáků/studentů o 20 – 25% do roku Rostoucí délka vzdělávání potřebná pro výkon profesí - Odbornost ve vyšším věku, průběžné obnovování - Důraz na klíčové kompetence v počátečním vzdělávání - Zánik oborů vzdělání - Specializace ve firmách nebo ve spolupráci s firmami - Roste význam vzdělávání v zaměstnání – počáteční vzdělání nestačí

Centrum zelených vědomostí REVITALIZACE STATKU ?

Centrum zelených vědomostí REVITALIZACE STATKU ? Scénář „0“ Učební obory – stavební profese; šití oděvů, zahradnické práce; kuchařské práce – pokles z cca 80 na 60 (-25%) Obory s maturitou – zemědělské a technické profese, manažersko- ekonomické obory – pokles z cca 400 na 320 (-20%) VOŠ – agroturistika, trvalý pokles (konkurence) – pokles z cca 90 studentů na 0 v roce 2015 Další vzdělávání – nárůst krátkodobých kurzů Celkově pokles z cca 600 na 380 v roce 2015

Centrum zelených vědomostí REVITALIZACE STATKU ? Scénář „aktivní“ rozšíření záběru oborů - větší flexibilita oborů, prohloubení specializace ve směru nových progresivních technologií (projekt); zkvalitnění a rozšíření teoretické výuky - u zemědělských oborů o cestovní ruch na venkově, nepotravinářské zemědělství, projektový management, u technických profesí o zpracování kovů, práci se speciální technikou apod. (projekt); posílení možností dalšího studia – prohloubení spolupráce s Polytechnikou v Jihlavě a MZLU (projekt ); zkvalitnění praktické výuky - u zemědělských oborů praxí ve specializovaném zařízení v kombinaci s komerčními firmami v okolí (projekt), ERUDIC, progresivní obory (projekt); posílení vazby s budoucími zaměstnavateli – školicí centrum firem (projekt); posílení schopností samostatného podnikání – inkubátor (projekt).

Centrum zelených vědomostí REVITALIZACE STATKU ? Scénář „aktivní“ Učební obory – stavební profese; šití oděvů, zahradnické práce; kuchařské práce – pokles z cca 80 na 60 (-20%) Obory s maturitou – zemědělské a technické profese, manažersko- ekonomické obory – pokles % Na VOŠ – agroturistika, trvalý pokles (konkurence) – pokles z cca 90 na 70 (-20%); Další vzdělávání – nárůst krátkodobých kurzů Celkově pokles z cca 600 na 500 v roce 2015

Centrum zelených vědomostí REVITALIZACE STATKU ? Scénář „aktivní“ Jak na to? Scénář A – akce „0“ Scénář B – „prodej“ Scénář C – „kraj zajistí, škola provede“ Scénář D – „kraj zajistí, provede třetí subjekt“ Scénář D – „kraj vloží, provede třetí subjekt s případnou pomocí dalších subjektů“

Centrum zelených vědomostí REVITALIZACE STATKU ? Scénář „aktivní“

Centrum zelených vědomostí REVITALIZACE STATKU ? Scénář „aktivní“

Centrum zelených vědomostí REVITALIZACE STATKU ? Scénář „aktivní“ Funkční celky, varianty - Hospodářské budovy a technické zázemí farmy – Mze, 40%- 60% - Mobilní technika – 0 - Demonstrace – MŽP nebo Interreg CZ-A – 90 – 95% - Kemp – ROP – 50% - Hlavní budova – PPI (školicí centrum, 40-60%), ROP (brownfields - podnikatelský inkubátor), IOP (chráněná dílna)