VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_731_9TR_CJ Autor: Mgr. Alena Pavelková.
Advertisements

Anotace Žák se seznámí se základními informacemi o životě a díle Františka Hrubína Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Je schopen interpretovat.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
František Hrubín Život, dílo, citáty. František Hrubín Život, dílo, citáty.
VY_III/2_INOVACE_88_Bohumil Říha
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_12.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_08.
VY_32_INOVACE_ČJ. 7.19_Jan Neruda, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
VY_III/2_INOVACE_86_Zdeněk Svěrák
VY_III/2_INOVACE_85_Ondřej Sekora
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou J. Hanzlíka…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
František Ladislav Čelakovský
VY_III/2_INOVACE_92_Markéta Zinnerová
VY_III/2_INOVACE_83_Jiří Žáček
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
VY_III/2_INOVACE_91_Václav Čtvrtek
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
D. Vondráčková, V8A Gymnázium Jiřího Ortena
František Hrubín Jan Musil.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou V. Hraběte…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
VY_III/2_INOVACE_89_Eduard Petiška
VY_III/2_INOVACE_99_Josef Čapek
VY_32_INOVACE_ČJ.6.05_ F.Nepil, prezentace Název šablony – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM – Jazyk a jazyková komunikace_Český.
VY_22_INOVACE_12 Jazyk a jazyková komunikace. Anglický jazyk. Family. Names 2. březen 2011Mgr. Kateřina Šujanová 2. ročník.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou F. Nepila Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí se.
VY_32_INOVACE_Čj-Li 6.,7.02 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici pohádek, jejich hlavní znaky a dělení. Žáci se seznámí s nejznámějšími autory.
Vzdělávací oblast: Český jazyk – literatura Autor: Vlasta Lindovská
Česká kultura 19. století.
VY_III/2_INOVACE_95_Michal Černík
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_09.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_17.
Výukový materiál, kód:EU-OP VK- III/2 ICT DUM 23, zpracovala J. Polgárová v rámci projektu EU PENÍZE ŠKOLÁM – operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost,
VY_III/2_INOVACE_84_Miloš Macourek
Karel Čapek 9. ledna 1890 Malé Svatoňovice – 25. prosince 1938 Praha
VY_III/2_INOVACE_93_Helena Zmatlíková
Ladislav Fikar  (29. června 1920 – 12. července 1975)
VY_III/2_INOVACE_97_Adolf Born
Eduard Petiška Český jazyk 6. ročník ZŠ
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Sedláková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
VY_III/2_INOVACE_100_Zdeněk Miler
William Shakespeare.
Spisovatelé dětské literatury
Karel Jaromír Erben 7. listopadu 1811 – 21. listopadu 1870.
Český jazyk a literatura Poezie českých autorů 2. poloviny 20
spisovatel, překladatel, básník, tvůrce aforismů
Spisovatelé dětské literatury
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
VY_III/2_INOVACE_96_Astrid Lindgrenová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha, příspěvková organizace AUTOR: Jaroslava Lioliasová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_LIDOVÁ_SLOVESNOST TEMA: Poezie ČÍSLO PROJEKTU:
 Anotace: Žák se dozví informace o spisovateli a jeho dílech. Převypráví pohádku Kráska a zvíře.  Ročník: 5.  Vzdělávací oblast: Český jazyk – čtení.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_11B_CJ8_14_LITERATURA.
František Hrubín „Dnes lidé mezi sebou hovoří tak, že jeden druhého neposlouchá.“
Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
„Je lépe v mylné naději sníti, před sebou čirou temnotu,
Projekt: Moderní výuka Registrační číslo: CZ / /21
Josef Jungmann Základní škola Choltice, okres Pardubice – „Učíme se pro život“ Šablona: č. III/2 Inovace a zkvalitnění výuky pomocí ICT Pořadové číslo:
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_ČESKÝ JAZYK
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
VY_12_INOVACE_C7.02 Autor: Mgr. Nováková Jana
František Ladislav Čelakovský
Jan Neruda Open Presentation.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
František Hrubín Život, dílo, citáty. František Hrubín Život, dílo, citáty.
VY_32_INOVACE_18_Literatura 19. století
VY_32_INOVACE_Jir_I-21 Pavel Kohout Název projektu: OP VK
Transkript prezentace:

VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín Mgr. Jana Svobodová

Obsah Portrét Život Povolání Dílo Otázky

Portrét Obrázek na tabuli

Život 17. září 1910, Praha – 1. března 1971, České Budějovice Vystudoval gymnáium Pracoval v městské knihovně, později na ministerstvu informací V roce 1939 se oženil a později měl dvě děti. Podílel se na založení dětského časopisu Mateřídouška

Povolání Český spisovatel a básník. Později dramatik a překladatel.

Díla Špalíček veršů a pohádek Říkej si semnou Běží, ovce běží Romance pod křídlovkou

Otázky Čítanka pro 3. ročník, Modrá 1. K jakému ročnímu období je básnička 2. O které části země se v básni nejvíce mluví 3. Vymysli báseň o 4 verších a nakresli k ní obrázek