VY_III/2_INOVACE_99_Josef Čapek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Josef Čapek.
Advertisements

Povídání o pejskovi a kočičce
Jméno autora: Mgr. Věra Kocmanová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_12_INOVACE_09_CJL_NP2 Ročník:II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
KAREL ČAPEK -ŽIVOT * Malé Svatoňovice u Trutnova
Josef Čapek (23. března 1887 – duben 1945) autor: Kateřina Marková.
VY_III/2_INOVACE_88_Bohumil Říha
Bratři Čapkové.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
Karel Čapek.
Základní škola a Mateřská škola, Pavlice, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Autoři dětské literatury Název a číslo učebního materiálu VY_32_INOVACE_01_12.
PROJEKT EU - PENÍZE ŠKOLÁM Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Název projektuModerní škola Šablona III/2Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VY_III/2_INOVACE_86_Zdeněk Svěrák
VY_III/2_INOVACE_85_Ondřej Sekora
Bratři Čapkové. Společně se podíleli na některých knihách a povídkách: Povídky Zářivé hlubiny Krakonošova zahrada Devatero pohádek Dramata Loupežník Ze.
Karel a Josef Čapek Štěpánka Bořková Naty Kalousková Terka Koldinská Pája Kormošová Monča Bartůšková 9.A.
Karel Čapek PhDr. Karel Čapek narozen 9. ledna 1890 v Malých Svatoňovicích, zemřel 25. Prosince 1938 v Praze, byl český spisovatel, novinář, dramatik,překladatel.
Sourozenci Čapkovi.
VY_III/2_INOVACE_92_Markéta Zinnerová
VY_III/2_INOVACE_83_Jiří Žáček
Božena Němcová VY_III/2_INOVACE_82_Božena Němcová Mgr. Jana Svobodová.
VY_III/2_INOVACE_91_Václav Čtvrtek
Karel Čapek Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Roku 1915 ukončil studium na Filosofické fakultě UK v Praze, poté studoval.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.02 Název pro školu:
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Karel Čapek a Josef Čapek
VY_III/2_INOVACE_89_Eduard Petiška
VY_III/2_INOVACE_87_František Hrubín
Mikoláš Aleš VY_III/2_INOVACE_90_Mikoláš Aleš Mgr. Jana Svobodová.
Karel a Josef ČAPKOVI bratři a spisovatelé.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hrušková Datum: Název: VY_ 32 _INOVACE.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
VY_III/2_INOVACE_95_Michal Černík
VY_III/2_INOVACE_84_Miloš Macourek
Karel Čapek 9. ledna 1890 Malé Svatoňovice – 25. prosince 1938 Praha
VY_III/2_INOVACE_93_Helena Zmatlíková
VY_III/2_INOVACE_97_Adolf Born
Martin Pinta Jan Košner
VY_III/2_INOVACE_100_Zdeněk Miler
Karel a Josef Čapkovi.
Karel Čapek.
Karel Čapek. Kdo to je? Byl český spisovatel, novinář, dramatik, překladatel a fotograf. Narodil se v Malých Svatoňovicích. Studoval na gymnáziu.
Spisovatelé dětské literatury
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_35.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
VY_III/2_INOVACE_96_Astrid Lindgrenová
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_2C_CJ9_05_LITERATURA.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura.
Josef a Karel. Památku bratří Čapků připomíná pamětní deska na Josefově části dvojvily, kterou si slavní sourozenci postavili ve 20. letech v Úzké ulici.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_ Karel Čapek Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.3.6 Karel Poláček Název sady: Český jazyk 7. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Karel Čapek II. Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo projektu:
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace AUTOR:Světlana Havránková NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_ČJ_SPISOVATELÉ A ILUSTRÁTOŘI.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Josef Čapek a Karel Čapek Ilustrace Anotace: Seznámení s ilustracemi a dílem bratří.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu Česká literatura 20.
BRATŘI ČAPKOVÉ CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška Ilustrace Josefa Lady Anotace: Seznámení s ilustracemi Josefa Lady Autor: Mgr. Vladimíra.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_30.
Karel Čapek - cestopisy
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Kultura v předválečném Československu
Autor: Mgr. Jitka Langerová Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ČESKÝ JAZYK
ŠABLONA III/2 MIKOLÁŠ ALEŠ
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Autor: Mgr. Ludmila Dvořáková VY_32_INOVACE_44_Karel Čapek
VY_32_INOVACE_63_Karel Čapek
Spisovatelé a ilustrátoři
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Transkript prezentace:

VY_III/2_INOVACE_99_Josef Čapek Mgr. Jana Svobodová

Obsah Portrét Život Povolání Dílo Otázky

Portrét Obrázek na tabuli

Život 1887 Hronov – 1945 v koncentračním táboře Narodil se v rodině lékaře, měl sestru a bratra Karla Učil se na německé škole tkalcovské, potom na průmyslovce Oženil se a měl dceru Alenu Za války byl uvězněn v koncentračním táboře Těsně před koncem války zemřel na tyfus

Povolání Malíř Spisovatel Fotograf Knižní ilustráítor

Díla Povídání o pejskovi a kočičce Žabákova dobrodružství Kluci hurá za ním Poplach v Kovářské uličce

Otázky Čítanka pro 3. ročník, Případ s Havlovickým vodníkem Kdo je autorem úryvku Z jaké knihy je úryvek Najdi nespisovná slova Jak nazval lékař vodníka Najdi na tabuli obrázky, které maloval Josef Čapek Namaluj ilustraci k úryvku