Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
seminář Možnosti strukturálních fondů pro podnikatele
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Global Business Incubation Day 2008,  Inovační centrum a podnikatelský inkubátor ve Vysočanech 8. prosince 2008 Program Prosperita.
RIS ve Zlínském kraji Možnosti nových operačních programů pro inovační aktivity firem Martin Kobzáň 8.března 2007.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Věda v Olomouci III. Agentura CzechInvest Lenka Gondová Olomouc
Strategické záměry a priority MPO pro nové programovací období 2007 – 2013 Ing. Boris Halata ředitel odboru podpory podnikání a konkurenceschopnosti Sekce.
Operační program Podnikání a inovace
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Mgr. Robert Wenzel oddělení implementace, OSF
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Strukturální fondy v období.
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
„Dotační možnosti z OPPI“ 1. Operační program Podnikání a Inovace 2007 – 2013 aktuální výzvy – Školicí střediska, Marketing 2.
Podpora konkurenceschopnosti regionů z OPPI
Operační program Podnikání a inovace
OP Průmysl a podnikání Základní informace o programu.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Jsem malý podnikatel a dolehla na mě krize.. Seminář v Evropském domě Operační program Podnikání a inovace Blanka Miksová CzechInvest, Regionální.
Podpory podnikání Ing. Jan Vanýsek CzechInvest Regionální kancelář pro Pardubický kraj.
Programy podpory podnikání v období 2007 – 2013 Lukáš Černý CzechInvest, Regionální kancelář pro Liberecký kraj Turnov
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Operační program Podnikání a inovace Ing. Marian Piecha odbor strukturálních fondů, MPO.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Strukturální fondy EU a ICT v polygrafických podnicích Pavel Karásek.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
Dotace Robert Šedivec. obsah Co vám nabízíme = EUGA Aktuální příležitosti Konkrétní příklady.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Krajský úřad Karlovarského kraje
Příprava RIS LK – OS 1 Připomínkování a rozpracování první priority odbornou skupinou č.1.
Mgr. Martina Chamasová Ředitelka regionální kanceláře Hradec Králové Operační program Podnikání a inovace (OPPI)
Operační program Podnikání a inovace Ing. Petr Štěpánek Ministerstvo průmyslu a obchodu, Sekce Strukturálních fondů Konference na Vysočině.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Ochrana průmyslového vlastnictví jako jeden z nástrojů zkvalitnění inovačního procesu Pavel Švejda ÚPV, Praha, 1. června.
Výsledky podpory podnikatelského prostředí v programech OPPI/OPPP Ing. Petr Porák Ministerstvo průmyslu a obchodu.
CEVTECH Soběslav Vítejte v Centru Ekologických a Vodárenských Technologií !
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
SEMINÁŘ SVAZU CHEMICKÉHO PRŮMYSLU OPERAČNÍ PROGRAM PRŮMYSL A PODNIKÁNÍ aktuální stav a výhled pro období let Praha 23. května.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Regionální inovační struktura Karlovarského kraje Brno URBIS 2010.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (op pik)
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE PRO KONKURENCESCHOPNOST Ing. Lucie Veselá.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora VaVaI v rámci Operačního programu Podnikání.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost.
Konference INOVACE JE ZÁKLAD VAŠÍ EXISTENCE Brno,
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO Ing. Martin.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách a rozvoj infrastruktury pro inovace a podnikání v OPPI 2007 – 2013 (Konference Národní dům na Smíchově, )

© 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Zdroj: EIS 2005 Inovační výkonnost – mezinárodní pozice ČR Inovační aktivita českých podniků Vedoucí země Průměrné země Dohánějící země Zaostávající země ČR – 20. místo z EU 25 ČR dosáhne úrovně EU 25 cca za 23 let EU 25 dosáhne úrovně USA cca za 50 let

© 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Zdroj: Technické inovace v ČR za rok Inovační výkonnost – regionální rozložení inovačních podniků Inovační aktivita českých podniků

© 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Zdroj: Technické inovace v ČR za rok Faktory omezující inovační aktivitu Inovační aktivita českých podniků

© 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Inovační proces a jeho podpora Schéma inovačního procesu PORADENSTVÍ SPOLUPRÁCE OCHRÁNIT (IPR) VYROBIT VYMYSLETPRODAT

© 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Inovační proces a jeho podpora Podpora inovačního procesu v OP VaVpI a OP PI OP VaVpI OP PI OCHRÁNIT (IPR) VYROBIT VYMYSLETPRODAT PORADENSTVÍ SPOLUPRÁCE

© 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Inovační proces a jeho podpora Podpora inovačního procesu v OPPI OCHRÁNIT (IPR) VYROBIT VYMYSLETPRODAT PORADENSTVÍ SPOLUPRÁCE Inovace (část Patenty) Poradenství Marketing Potenciál Prosperita Spolupráce ( Klastry, póly excelence, technologické platformy) Inovace Prosperita Nemovitosti Start / Kredit Záruka Rozvoj ICT a strategické služby Školící střediska

© 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora infrastruktury pro VaV a inovace Program PROSPERITA Podporované aktivity: Zakládání a rozvoj vědeckých a vědeckotechnických parků, center pro transfer technologií, podnikatelských inkubátorů a inovačních center. Zakládání a rozvoj sítí Business Angels.Příklady: Projektová dokumentace a náklady související s výstavbou výše uvedených zařízení inovační infrastruktury; Náklady na zvýhodněné služby poskytované inkubovaným MSP; Náklady na provoz podnikatelských Inkubátorů a inovačních center Příjemci: Podnikatelé, obecně prospěšné společnosti, kraje, obce Výše podpory: 5 – 200 mil. Kč (obsahuje-li projekt stavební práce) 1 – 30 mil. Kč (neobsahuje-li projekt stavební práce)

© 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora infrastruktury pro VaV a inovace Program POTENCIÁL Podporované aktivity: Pořízení či rozšíření infrastruktury (budovy, výzkumná zařízení) pro vývojové a inovační aktivity U MSP provoz vývojových centerPříklady: Nákup, rekonstrukce nebo výstavba ploch pro založení nebo rozšíření vývojového centra. Pořízení přístrojového zařízení pro činnost vývojového centra. Náklady na provoz vývojových center (MSP) Příjemci: Podnikatelské subjekty (MSP i velké podniky) Výše podpory: 3 – 70 mil. Kč / projekt

© 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách Program INOVACE Podporované aktivity: Zavádění inovací produktu a výrobního procesu, organizační a marketingové inovace. Podávání přihlášek vynálezů v zahraničí a v ČR, udělení patentů, průmyslových vzorů a ochranných známek v ČR a v zahraničí.Příklady: Pořízení nových strojů a zařízení pro zavedení průmyslové výroby inovovaných produktů a/nebo zvýšení efektivnosti procesů výroby Náklady na služby patentových zástupců, správní poplatky placené příslušnému úřadu průmyslového vlastnictví, náklady na překlady dokumentace. Příjemci: Inovace: Podnikatelské subjekty (MSP i velké podniky) Patenty: MSP, VŠ, veřejné výzkumné instituce a fyzické osoby Výše podpory: Inovace: 1 – 75 mil. Kč / projekt + max. 2 mil. Kč na organizační a marketingové inovace Patenty: 10 – 300 tis. Kč / projekt

© 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovací ve firmách Program Rozvoj strategických a ICT služeb Podporované aktivity: Tvorba nových informačních systémů (IS), ICT řešení a aplikací; Centra pro návrh a implementaci IS/ICT ; Centra sdílených služeb; Centra zákaznické podpory; Centra oprav high-tech výrobků a technologií.Příklady: Projektová dokumentace a náklady související s výstavbou center sdílených služeb, center zákaznické podpory, high-tech opravárenských center; 2leté mzdové náklady na nově vytvořená pracovní místa při vývoji nových IS/ICT řešení a aplikací. Příjemci: Podnikatelské subjekty (MSP i velké podniky) Výše podpory: mil. Kč / projekt

© 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Podpora inovacích ve firmách Program Využití ICT v podnicích Podporované aktivity: Zavádění a rozšiřování využívání informačních systémů (IS) při zvyšování vnitřní efektivity,vývoji nových výrobků, zvyšování efektivity dodavatelsko-odběratelských vztahů; Rozvoj a zdokonalování technické infrastruktury; Zavádění a rozšiřování outsorcingu IS.Příklady: Náklady na implementaci manažerských, znalostních systémů, CRM, ERM; Náklady na zavedení paperless office; Náklady na napojení do externích a subdodavatelských sítí a klastrů; Náklady na kvalitativní zvýšení zabezpečení IS; Náklady na zavedení outsorcingu informačního systému ERM Příjemci: Malý a střední podnik či sdružení podnikatelů (klastry) ve zpracovatelském průmyslu Výše podpory: Max. 20 mil. Kč / projekt

Podpora infrastruktury pro podnikání Program Nemovitosti Podporované aktivity: Pořízení nemovitosti, předprojektová a projektová příprava staveb, provádění staveb, příprava území, odstranění ekologických zátěží a nevyužitelných staveb, relokace firem, vytváření GIS a akreditace manažerů regionální infrastruktury. Příklady: Pořízení a/nebo rekonstrukce budov pro podnikání, výstavba podnikatelských objektů určených k pronájmu, regenerace zanedbaného území (brown- fieldu) pro nové podnikání Příjemci: Příjemci podpory jsou podnikatelské subjekty, územní a samosprávné celky nebo svazky územních či samosprávných celků a agentura CzechInvest Výše podpory: Výše dotace se poskytuje podle příjemce podpory a podle druhu projektu a to v souladu s regionální mapou podpory. © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu

Podpora infrastruktury pro vzdělávání ve firmách Program Školicí střediska Podporované aktivity: Pořízení či rozšíření prostorů určených pro další vzdělávání a rozvoj lidských zdrojů zaměstnanců v sektoru průmyslu a podnikáníPříklady: Výstavba, pořízení, rekonstrukce budov a prostorů pro vzdělávání zaměstnanců podnikatelských subjektů Pořízení přístrojového vybavení, včetně školicích pomůcek a programů Příjemci: Podnikatelské subjekty bez rozdílu velikosti, vzdělávací instituce, sdružení podnikatelů, zaměstnavatelské svazy, územní samosprávné ceky, NNO Výše podpory: 200 tis. – 150 mil. Kč / projekt

Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu Děkuji za Vaši pozornost