Dušan Hauser. Základní informace  Cílová skupina: členové horolezeckého a tábornického kroužku při SVČ Pohořelice  Věk: smíšeného věku (8-15 let). 

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TALENTI V DHL SUPPLY CHAIN
Advertisements

NAŠE ZKUŠENOSTI S DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍM V OBLASTI GASTRONOMIE.
Spolupráce mezi obcemi Spolupráce při výkonu samostatné působnosti a)Na základě smlouvy o splnění konkrétního úkolu b)Na základě smlouvy o vytvoření svazku.
Jak se uplatnit na trhu práce
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
Dětský tábor Pod Templštýnem „Borisovci“ Program (1 ze 3)
 Projekt je samostatná práce frekventanta kurzu – součást absolvence kurzu  Každý frekventant samostatně vymyslí, naplánuje, zrealizuje a zhodnotí:
PŘÍNOS UNIV 2 V PODMÍNKÁCH VOŠ A SPŠ VOLYNĚ Závěrečná konference UNIV 2 KRAJE – Praha Osnova: Důvody zapojení do projektu Vytvoření programů.
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Lektorka Mgr. Blanka Kadeřávková
Závěrečná konference k projektu „Prevence násilí na pracovištích v oblasti zdravotnictví a sociální péče“ Shrnutí výstupů projektu a jejich udržitelnost.
Pedagogické minimum – lektorské dovednosti
Ing. Šárka Horáková, statutární město Karviná
„Uč se a pracuj“ CZ.104/3.3.05/ OPLZZ oblast podpory Integrace sociálně vyloučených skupin na trh práce.
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
YOUTHPASS (Pas mládeže) Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro Vysílající a Hostitelské organizace)
Společně Měníme a Rozvíjíme Venkov – SMARV PRV ČR III /005/3310a/672/
Integrationsfachdienst Integrační odborné vzdělávání Asistence při odborné přípravě.
Aktivizující prvky při výuce F na ZŠ
Snadný návrat z mateřské do zaměstnání nezaměstnaných žen pečujících o dítě do 15 let v Libereckém kraji 390 nezaměstnaných žen pečujících o.
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
„ Validace dobré praxe 2 “. Harmonogram semináře 10:00 – 10:15 Zahájení 10:15 – 11:00 Validace – výstupy a využití 11:00 – 11:30 Zkušenosti RP s validací.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Ulrike Rosner „Týmová práce“ 1 Týmová práce v Městské knihovně Chemnitz Vývoj, úkoly a organizace.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Environmentální výchova a
Motivační aktivity projekt KRUH Partneři: ABS WYDA, s.r.o.; Žďár nad Sázavou Hospodářská komora; Jihlava AIVD ČR Institut vzdělávání dospělých; Jihlava.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
LEADERSHIP DEVELOPMENT PROGRAM
MALÉ SOCIÁLNÍ SKUPINY.
Deinstitucionalizace... Deinstitucionalizace pobytových sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením Závěrečná konference k individuálnímu projektu.
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
PAS MLÁDEŽE Youthpass Akce 2 – Evropská dobrovolná služba (pro mentory)
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Výrobní faktory v podniku
aneb Assessment Centre a Development Centre
Představení provozu kavárny a cateringových služeb v PwC ČR Roman Anděl, Startujeme, o.p.s.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
Příprava schůzky zájmového útvaru Seminární práce z předmětu Metodiky zájmových činností I.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Co je program Mládež v akci? Největší evropský grantový program na podporu NEFORMÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ.
Příprava a organizace atletických soutěží Přípravná etapa cca 12 – 1 měsíc před konáním Realizace soutěže Závěrečná etapa cca do 1 měsíce po ukončení soutěže.
MATURITA 2010 změna modelu a novelizace zákona základní model nové maturity skladba zkoušek nové maturity maturita bez hendikepů průběh maturity organizace.
Základní informace o projektu ANALÝZA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÝCH LOKALIT V ČR Mgr. Markéta Pěchoučková MPSV, Řídicí orgán Operačního programu Zaměstnanost Závěrečná.
Klíčová aktivita 3 Profesní portfolio Ing. Aleš Jurečka Praha,
Muzeum Josefa Hyláka v radnicích
Osobnost člověka SPOLEČENSKÁ VÝCHOVA 3
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
Týmová spolupráce při vedení zájmových činností
Didaktické formy.
Rozvoj týmové spolupráce prostřednictvím pohybových aktivit
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
DRAMATURGIE TEAMBUILDINGOVÝCH PROGRAMŮ (seminář)
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 11. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Umístění Věznice Nové Sedlo
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Šablony I a jejich realizace Hradec Králové/Pardubice/Liberec
BP KULTURA Ing. Dana Smetanová, SKIP ČR
Vzorový projekt pro ZŠ.
Kariérové poradenství a podnikavost
Vzorový projekt pro gymnázia
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

Dušan Hauser

Základní informace  Cílová skupina: členové horolezeckého a tábornického kroužku při SVČ Pohořelice  Věk: smíšeného věku (8-15 let).  Lokalita: Pohořelice, oddílová klubovna a skály u řeky Baby (Lhánice, řeka Jihlava)  Kdy:

Cíle projektu EXPERT REAM  Konkrétní cíl:  členové uvedeného zájmového vzdělávání připraví a zrealizují program pro expedici EXPERT TEAMU.  Dílčí cíle:  Účastníci zhodnotí a využijí dosavadní znalosti, dovednosti a kompetence sociálního, praktického a teoretického charakteru.  Účastníci si sami připraví postupové zkoušky a úkoly, které pak během samotné expedice absolvují.  Úspěšně se utábořit a přenocovat v přírodě.  Poučení se z úspěchů, či neúspěchů pro příští podnik obdobného charakteru.

Vstupy projektu EXPERT TEAM  motivační příběh  bouření, příprava expedice  příprava postupových zkoušek a úkolů  práce s informacemi  příprava expedičního plánu, schématu

Vrchol projektu EXPERT TEAMU  chystání a příprava materiálu, balení, rozdělení materiálu do všech batohů  doprava, přesun do vybrané lokality  postavení tábora, založení ohniště  příprava úkolů, stavba překážek, příprava zkoušek (brod, slanění, jištění, lezení, pohyb poslepu, stezka důvěry, maskování)  absolvování připraveného programu  příprava jídla, doprovodný program, přenocování  balení, odjezd domů

Fotografická dokumentace příprav  Výuka vázaní uzlů

Fotografická dokumentace příprav  Výroba odznaku EXPERT TEAMU  Výroba postupového schématu

Fotografická dokumentace příprav  Tréning pro přežití v přírodě nanečisto“

Realizace projektu EXPERT TEAM  Vrchol projektu byl naplánován na víkend května.  Důvěra….

Fotografická dokumentace

Videodokumentace  Zkouška slaňování

Realizace projektu EXPERT TEAM  Během projektu se nám podařilo splnit všechny předem dané cíle, až na přespání v přírodě a přípravu jídla. Díky zhoršenému počasí a přívalovému dešti jsem nechtěl riskovat spaní v údolí řeky Jihlavy. Situaci jsem vzhledem k panujícím podmínkám usměrnil a rozhodl se k nouzovému návratu do civilizace.

Realizace projektu EXPERT TEAM  Program dále probíhal podle plánu, avšak v uzavřených prostorách našeho SVČ, zde proběhla příprava jídla a přenocování

Realizace projektu EXPERT TEAM  Program dále probíhal podle plánu, avšak v uzavřených prostorách našeho SVČ, …a další zkoušky.

Výstup projektu EXPERT TEAM  Společná zpětná vazba z celého projektu  Úspěšné absolvování expedice všemi účastníky  Společné řešení celé řady problémů a situací  Zařazení členů do řad EXPERT TEAMU  Fotografická dokumentace expedice

Velkým úskalím se stala motivace účastníků do projektu. Po vynaložení určitého úsilí, se však povedlo děti namotivovat do situace, kdy se museli podílet na komplexní přípravě programu namísto mě, jak byli dosud zvyklí. Situace, kdy expedici plánují samotní účastníci a ne pedagogické vedení byla nová, neznámá, náročná a každopádně velmi atraktivní. Slíbené přenocování v přírodě se nám dosud nepodařilo zrealizovat, je však v plánu v polovině měsíce června. Závěrečná reflexe