Použití Tvorba Příklady

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MALUJEME ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ, INFORMAČNÍ
Advertisements

Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Olomouc, únor 2012.
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Úvod do programování Malá kouzla s příkazovým řádkem
Co je nového v ZWCAD ? Vývojový tým ZWCAD+.
Základní škola a mateřská škola Bzenec
Programování v C jazyku - SEMINÁŘ
Nástroj pro prezentace
Textový procesor (MS Word)
Modul 2 AutoCAD. Vytvoření zaobleného obdélníka  do příkazového řádku napíšete příkaz obdélník a stiskněte ENTER  dále zadejte do volbu A pro zaoblení.
X EXEL.
Vytváření, použití dávkových souborů
Nástroj pro prezentace
možnosti: -spustit prezentaci na interaktivní tabuli -na centrálním PC -pracovat ve dvojicích - / jeden PC jako náhled a druhý na aktivní činnost/
Vzhled prezentace - šablony
Word 2007 se na rozdíl od předcházejících verzí ovládá pomocí pásu karet, který najdete v horní části obrazovky. Pás je rozdělen na jednotlivé karty,
Cvičení 2 Proměnné(jednoduché a složené) a konstanty První program Zápis výrazů.
UŽITEČNÉ PROGRAMY – MŮJ PRVNÍ SKRIPT Spustíme více prográmků najednou. SPŠ Teplice - 3.V.
VY_I/2_INOVACE_66_Word Word Miroslav Kaňok.
Výpočetní technika Akademický rok 2011/2012 Letní semestr Novák Petr
Vzdělávací materiál / DUMVY_32_INOVACE_02B9 Dávkové soubory AutorIng. Petr Haman Období vytvořeníBřezen 2013 Ročník / věková kategorie2. ročník Vyučovací.
Nabídka karty Soubor Soubor. Nabídka karty Domů Domů práce se schránkou formátování písma zarovnávání formát čísel práce se styly práce s buňkami vyhledávání.
VY_32_INOVACE_53_MS_Word_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
OS Windows. Tento operační systém byl vytvořen pro snazší ovládání počítače běžnými uživateli. Například stačí jednou definovat připojená zařízení (tiskárny…)
Prezentace v Powerpointu
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
postup tvorby prezentace
RoBla Makra MS OFFICE.
Power Point– sestavujeme prezentaci
Základy ovládání operačního systému II Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Photo Booth Ing. Irena Ulu ç ay. Photo Booth Aplikace, kterou lze skvěle využít pro zaplnění volného času a zábavu Můžeme zde rychle pořizovat snímky.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Základy práce s programem
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
Základy syntaxe jazyka PHP PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. PHP JE TECHNOLOGIE BĚŽÍCÍ NA SERVERU. Typický PHP skript obsahuje: Typický PHP skript.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Střední škola živnostenská Sokolov, příspěvková organizace
Bloky – tvorba a vkládání ProgeCAD. Opakování Př. Nakreslete součást dle zadání (využijte hladin – obrys, osa, kóty): 1. Okótujte součást lineární kótou,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.14 Téma: PowerPoint Číslo.
POWER POINT 2 Vzhled prezentace - formátování
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazení dalšího.
Návrh interiéru Pokoj, ve kterém by mi bylo dobře... ZADÁNÍ ÚKOLU.
AutoCAD Modul 4.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazení aplikací.
WORD 2010 Popis prostředí – 1. část. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, 746.
Prezentační manažery (PM), prezentace pojmy VY_32_INOVACE_7C11.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.02 Téma: PowerPoint Číslo.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Windows 7 – nastavení spořiče.
BU51 CAD systémy RNDr. Helena Novotná. Obsah přednášek  Co potřebujeme z teorie  Ovládání a přizpůsobení AutoCADu (profily, šablony, pracovní prostory,
Algoritmizace a programování Soubory. Oč jde? Vytvoření externího souboru Vytvoření externího souboru Tento soubor může být: Tento soubor může být: Textový.
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Algoritmizace a programování Algoritmy 2 – Vývojové diagramy (sekvence)
Ovládání aplikací (9). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
Ovládání a přizpůsobení prostředí AutoCADu uživatelské rozhraní možnosti nastavení profily.
Inf Cykly ve vývojových diagramech
Základy práce s programem
Dávkové soubory Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Základy práce s programem
Zoner Callisto Pracovní prostředí editoru
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Kofigurace & napájení Windows
Transkript prezentace:

Použití Tvorba Příklady AutoCAD DEMOSOUBORY Použití Tvorba Příklady

Demosoubory - Scriptové soubory Scriptové soubory (*.scr) - makra. ASCII soubory (obyčejný text). Posloupnost příkazů tak, jak je možno je zadávat z klávesnice. Spouští se z Menu: Nástroje > Spustit demo

Použití demo (script) souborů: Pro zautomatizování libovolné činnosti, zadávané z příkazového řádku. Změna nastavení nebo zobrazení. Zobrazení snímků, promítání prezentace. Pro použití opakujících se úloh (nastavení hladin).

Použití - pozor Nelze podmíněně větvit (když něco, tak dělej tohle) ani cyklovat (opakování jednoho nebo více příkazů). Soubory s typovou příponou *.scr. Systém Windows je zaměňuje se spořiči obrazovky, ale nejsou to spořiče. Před spuštěním demosouboru je vhodné vypínat „Uchopovací mód“.

Tvorba souborů Posloupnost příkazů zapisujeme tak, jako kdyby byly příkazy zapisovány z klávesnice. Pozor na mezery ve scriptových souborech – jsou to „ENTERy". Znemožnit objevování dialogů – FILEDIA=0. Používáme-li příkazy s vyvoláváním dialogových oken, potom na začátek scriptového souboru umísťujeme „filedia=0“ a na konci „filedia=1“. „;“ (středník) na začátku řádku označuje komentářový řádek.

Příklad 1 - úsečka Vytváříme v Poznámkovém bloku. Uložíme jako soubor „mujdemo.scr“. ; Nakreslení úsečky(Enter) úsečka(mezera)1,1(mezera)3,2(mezera)(Enter) zoom(mezera)m(mezera)(Enter)

Příklad 2 - nastavení hladin hladina d osy,silná,kóty b zelená kóty b žlutá osy hladina p osy úsečka –100,300 1100,300 hladina p silné obdélník 0,0 1000,600 kružnice 150,150 d 100 zoom m Pozor na mezery, mají význam Enteru

Snímky Pomocí snímků lze rychle zobrazit různé pohledy na odlišné obrázky. Snímek = "Momentka" = aktuální pohled, to co je právě vidět, fotografie. Snímek nelze dodatečně editovat. Použití snímků Tvorba prezentací nebo návodů. Náhledy, rychlá zobrazení.

Tvorba snímků Zobrazte to, co chcete mít na snímku. Příkaz "vsnímek". Zadat název *.sld (název souboru se snímkem). Uložit Udělat snímky : snim1.sld, snim2.sld, ...

Zobrazení snímků Jednotlivě příkazem zsnímek z příkazového řádku. Sada snímků (prezentace) - Scriptový demosoubor.

Příklad 3 - prezentace snímků zsnímek sním1 - včetně cesty čekej 2000 - v milisekundách zsnímek sním2 čekej 2000 zsnímek sním3 rdemo - opakuje demo