Průvodce po některých památkách Karlových Varů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cestovní kancelář Czech tour. Historie zámku Zámecká prohlídka O cestovní agentuře DopravaFotogalerie Informace o zájezdu.
Advertisements

Martin Vildt Moskva a ruské památky.
Hlavní město Praha Beznosková Šárka INFORMACE UBYTOVÁNÍ ZAJÍMAVOSTI
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s nejznámějším západočeským.
Letecký pohled na část města ZAJÍMAVÉ OBJEKTY a PAMÁTKY ve Velké Bíteši Snímky Vladimír Hudec Srpen 2011 Grafická úprava Antonín Jirušek.
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
CESKA REPUBLIKA Foto: Jaíra (Yair) Moreshet Procházka po České zemi a její památky:-) Hudba: WA. Mozart- klarinet Trio Es dur, K. 498, Allegro.
Památky Nizozemska Sara Stojkovičová. Euromast Věž Rotterdam Postavena v letech Architekt : Maaskant Byla postavena speciálně pro Floriádu 1960.
R a k o u s k o MELK s klášterem I automatický posun !!
Martin Pecháček Průvodce po památkách Karlových Varů
Školní výlet – Praha 2013/14.
PRŮVODCE PO KARLOVÝCH VARECH
Karlovy Vary Marie Turková
SVITAVY.
Hlavní město Praha Andrea Stejskalová.
ZVU VÁS DO TEPLIC informace výletyzajímavostiubytovánízávěr.
Historické památky v Lokti Materiál je určen k bezplatnému používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv.
Turistický průvodce Jan Pokorný
ZAJÍMAVÉ BUDOVY a OBJEKTY v Brně
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
PRŮVODCE KARLOVÝMI VARY JAROSLAV BÍLEK Tato studentská práce byla vypracována v rámci projektu „Vzájemné soužití Němců, Čechů a Židů v Karlovarském kraji.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, Český Krumlov,
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
Karlovy Vary - lázeňské město
Opava.
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Tato prezentace je hrazena z projektu: Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Autor: Jana Paulusová Fišerová Datum: Ročník: 1. – 9.
Kultura 2. poloviny 19. století, Národní divadlo
VY_32_INOVACE_18_Národní obrození Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
N AŠE ŠKOLA MĚSTO HAVLÍČKŮV BROD KRAJ VYSOČINA ČESKÁ REPUBLIKA.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor slouží k seznámení žáků s západočeským městem Tachovem.
Seminář město v dějinách Aktivita č. 1 Královské vinohrady
Mochalová Anna Průvodce po Karlových Varech Tato studentská práce byla vypracována v rámci projektu „Vzájemné soužití Němců, Čechů a Židů v Karlovarském.
Ahoj, jsem Vítkovický zámek a provedu Vás svou historií.
MELODIE Úvod Tato internetová prezentace navazuje na první část, která byla zpracována v roce Jedná se o pokračování zajímavých budov a objektů,
Na pomezí bruselského stylu a brutalismu
CZ.1.07/1.4.00/ METODIKA Výkladová prezentace – přechod stránky kliknutím, nadpis automatický, informace přicházejí po kliknutí, fotografie nabíhají.
JAZYKOVĚ – METODICKÝ POBYT. Regensburg Jedno z nejkrásnějších měst Evropy na Dunaji. Zde jsem absolvovala čtrnáctidenní jazykově–metodický pobyt.
PLZEŇSKÉ VILY MĚSTSKÁ PMÁTKOVÁ ZÓNA PLZEŇ - LOCHOTÍN PUTOVÁNÍ PO PLZNI- AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU TOTEM RDC PLZEŇ.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Zeměpis (klíčová.
Karlovy Vary Prezentace 2016 – 07 Foto a text Zdeněk Kačena Ruční posun obrázků.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_06_Praha Téma: Vlastivěda.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
DO PODĚBRAD Akademie třetího věku o.s. Totem Plzeň, obor Historie a místopis a naše první zastavení v Nymburce u domu s nevšedním a krásným reliéfem.
Karlovarský kraj Obsah Základní informace Základní informace Navštěvované oblasti Navštěvované oblasti Zdroje Zdroje.
Nejzápadnější kraj ČR Krajské město Karlovy Vary 3. nejmenší kraj ČR
MELODIE.
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
SNĚŽNÉ.
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
BARRANDOV PRAHA TROCHU JINAK Poznávací výlet A3V TOTEM Plzeň.
Putování po českých krajích.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
Název školy: Základní škola Chomutov, Písečná 5144
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
LŠTĚNSKÝ ZÁMEK IX. ročník -Závěrečné práce
Autor: Mgr. Iveta Váňová
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Praha matka měst autor: Honza S. - 9.A.
Královské město Rakovník
Česko-německo-židovské soužití v Brně
Autor: Mgr. Milena Hainišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_16_DĚJEPIS
Transkript prezentace:

Průvodce po některých památkách Karlových Varů Elia Karráa Průvodce po některých památkách Karlových Varů Tato studentská práce byla vypracována v rámci projektu „Vzájemné soužití Němců, Čechů a Židů v Karlovarském kraji v 19. - 21. století“.   Podpořeno MŠMT v rámci dotačního programu Podpora vzdělávání v jazycích národnostních menšin a multikulturní výchovy v roce 2011. Projekt podporuje MM K. Vary, KU Karlovarského kraje.

Prezentace ani textový doprovod neprošly jazykovou korekturou Prezentace ani textový doprovod neprošly jazykovou korekturou. Za obsahovou a formální stránku odpovídá autor, stejně tak i za dodržení autorských práv.

VYBRANÉ LOKALITY Horní nádraží Alžbětiny Lázně Lázeňský hotel Thermal Brynych Zbyněk Zámecká věž Morový sloup Rozhledna Diana Grandhotel Pupp Budova České spořitelny Městské divadlo Lázně I. Jean De Carro Pravoslavný kostel sv. Petra a Pavla Místa na sebe navazují tak, jak bych prováděl prohlídku města. Tedy od příjezdu k nejdůležitějším místům. Přidal jsem i slavné osobnosti.

DUVOD VÝBĚRU vybraná místa, kam bych vzal své přátele a lidi, na kterých mi záleží většinou k nim mám své vzpomínky zajímal jsem se o jejich bližší historii

HORNÍ NÁDRAŽÍ s dostavbou spojeny nepříjemnosti-nedodržení lhůty Karlovy Vary-Cheb-Chomutov-Praha první vlak 18. 10. 1870- bez oslav 19. dubna 1945 – zničeno při bombardování v současné době se jedná o rekonstrukci. 2 1 1 2

ALŽBETINY LÁZNĚ pojmenovány po císařovně Sissi dokončeny roku 1906, cena 1 495 000 kč 1968 velká rekonstrukce 1972 vybudován krytý bazén 3

HOTEL THERMÁL jinak zvaný filmový palác navržen architekty manželi Machoninovými stavěn ve 4 etapách-promenáda, bazén s restaurací , slavnostní sál a nakonec lůžková část 4

ZBYNĚK BRYNYCH filmový režisér, narozen v K. Varech koncem 70. let emigroval do Německa, kde pokračoval v tvorbě filmy : Žižkovská romance, Oáza, Transit Carlsbad, Dolar z Karlových Varů... 5

ZÁMECKÁ VĚŽ stával zde královský hrádek-vyhořel v 17. stol. 1608 opravena pouze věž sídlo městského trubače- zrušeno pro rušení hostů 6

MOROVÝ SLOUP zasvěcený Nejsvětěší trojici na úpatí Zámeckého vrchu na upomínku moru z roku 1713-1715, který se Karlovým Varům vyhnul zhotoven Oswaldem Wendou základní vklad hraběnka z Wrtby 7

ROZHLEDNA DIANA jedna ze 4 rozhleden v KV silueta hranolové věže Výšina přátelství, 547 m n. m. dokončena 1914 lanovka 453m ing.Petr z Curychu 25m, výtah-150 schodů 8

9

GRANDHOTEL PUPP na místě Saského sálu 1728 přibyl Český sál odkoupen Johannem Georgem Puppem 1905-1907 neobarokní podoba 10

ČESKÁ SPOŘITELNA postavena roku1906 architekt O. Stainl budova sloužila České spořitelně, později spořitelna přesídlila dnes příprava rekonstrukce secesní výzdoba interiéru 11

MĚSTSKÉ DIVADLO první budova dřevěná, postavena 1717 dnešní podoba divadla- výsledek třetí přestavby 1884-1886 zahajovací skladba Figarova svatba 12

LÁZNĚ I. dostavěny roku 1895 architekti Fellner a Helmer, postavené na místě městského pivovaru národní kulturní památka celkový náklad překročil milion zlatých Zanderův sál- dříve gymnastický sál s posilovnou dnes budova chátrá, čeká na rekonstrukci

4 13 14

JEAN DE CARRO propagoval Karlovy Vary v z. Evropě Almanach de Carlsbad měl v K. V. Ordinaci přesídlil z Vídně do K.V. natrvalo v Praze se přátelil s českými vlastenci místní Němci ho neměli rádi při rekonstrukci Lázní I. roku 1969 se jeho busta objevila na fasádě (veliká čest)

KOSTEL SV. PETRA A PAVLA architekt Gustav Wiedermann 1893-1898 vzor - kostel v Ostakinu poblíž Moskvy reliéf ruského cara Petra Velikého při stavbě domu vystavěn v Sadové ulici za přispění hostů z Ruska KOSTEL SV. PETRA A PAVLA 16

HODNOCENÍ cíle, mnou vytyčené - splněno napsal práci tak jak chtěl – splněno ukázat místa, kam bych vzal své přátele – splněno informace získané studiem – přínosné

ZÁVĚR potřeba znát historii svého města využití k procházce se svými kamarády

ZDROJE OBRÁZKU 1 archiv autora 2 archiv autora 3 http://www.spa5.cz/upload/image/histo-2-big.jpg archiv autora http://www.febiofest.cz/admin_new/user_img/film/sm/2009148_1138241984b8fd4ce480f9.jpg http://www.karlovy-vary.cz/cz/rozhledny-vyhlidky http://www.bydleni.cz/článek/Historie_domu http://www.karlovy_vary.cz/cz/cirkevni_stavby

ZDROJE INFORMACÍ LITERATURA 1.Kolečko,J., Karlovarský kraj,Freytag a Berndt, Praha 2003 2. Kuča, K.,Památky K. Varů, Baset, Praha 2006 3.Hanyková, E. Karlovy Vary od A do Z, LES, KV 2007 INTERNET http://www.fofifo.com/strana7b.htm http://www.karlovy-vary.cz/cz/